Kavurganın bilinmeyen faydaları

Bir yemiş türü olan kavurganın her derde deva bir besin kaynağı olduğunu bilmiyor muydunuz? İşte Türklere özgü olan bu kuruyemişin bilinmeyen faydalarını sizler için derledik...

Buğday, menengiç tohumu, kabak çekirdeği, karpuz çekirdeği, keten tohumu ve kuru mısır gibi besinlerin kavrularak hazırlandığı kavurganın her derde deva olduğu uzmanlar tarafından açıkladı. Hem doğal hem de uzun süre tok tutan bu karışık yemişler aynı zamanda bir çok hastalığa da şifa oluyor. Yüzyıllar önce Anadolu'da Türkler tarafından keşfedilen bu doğal ilacın faydalarını araştırdık.

İŞTE KAVURGANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI

- İçeriğinde birden fazla besin kaynağı olan bu karışım kan akışını hızlandırarak damar tıkanıklığını önler. Aynı zamanda kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır.

- Diyet listelerinde ara öğün için tüketilebilir. Uzun süre tokluk hissi verir. Bir avuç kavurga sindirimi düzenler ayrıca vücudun gün içerisinde ihtiyacı olan enerjiyi de sağlar.

- Bağışıklığın direncini artırarak vücudun zararlı hücrelere karşı koruyor. Soğuk algınlığından tutunda kanserli hücrelere kadar oluşumunu da engeller.

- Çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan sürekli öksürüğe de iyi gelen kavurga aynı zamanda boğazda biriken enfeksiyon hücrelerini balgam yolu ile atmanıza yardımcı olur. 

- Böbrek taşından muzdarip olan hastalara da şifa olan kavurga, günde bir avuç tüketerek böbrekte oluşan taş ve kum gibi sorunları atmanızda ekili olur.

- İçerdiği birden fazla yemiş sayesinde antioksidan özelliği artan kavurga güçlü bir mikrop öldürücüdür. Vücuttaki toksinleri atmada oldukça etkilidir.

Hızlı saç uzatan havuç maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı saç uzatan havuç maskesi
Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır?
Böbrekleri bitiren alışkanlıklar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Böbrekleri bitiren alışkanlıklar nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 1

Ddş 5 yıl önce

Ecep kim tanir ki bizden başka gavurgayi

Toplam 5 beğeni