Böbrekleri bitiren alışkanlıklar nelerdir?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda fazla et tüketimi gibi alışkanlıklar böbreklerin zamanla bitmesine yol açıyor. İşte detaylar...

Böbrek hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyon gibi belirtilerle kendini gösterir. Erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bu hastalığa neden olan alışkanlıkları sizler için araştırdık. İşte günlük hayatımızda sıkça yaptığımız ve böbreklerin bitmesine neden olan alışkanlıklar...

FAZLA PROTEİN TÜKETİMİNE DİKKAT!

Gün içerisinde aşırı miktarda protein ağırlıklı besinler tüketmek böbreklerin bitmesine neden olabilir. Tüketilen fazla protein idrar yoluyla atıldığından zamanla biriken protein, böbrek yapısında geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir. Özellikle vücut geliştirme veya protein ağırlıklı bilinçsiz diyet uygulayanlarda zamanla böbrek yetmezliğine yol açabilir.

BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMI

Yapılan araştırmalarda günümüzün en kötü alışkanlıklarından biri ise, bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici ve antibiyotik kullanmak. Doktor tarafından önerilmedikçe kesinlikle ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar alınmaması gerekir. İçerisinde parasetamol bulunan ağrı kesiciler tercih edebilirsiniz. 

YETERİNCE SU İÇMEMEK

Vücudumuzda bulunan organların sağlıklı bir şekilde çalışması için gün içerisinde 2 litre su içilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.  Susuz kalan vücutta ilk zarar görecek organ böbreklerdir. 1 dakikada kalpten pompalanan kanın yüzde 20'si böbreklerden geçer. Susuz kalan böbrekler kanı pompalayamadığı için alarm verir. Mutlaka gün içerisinde 1,5-2 litre su tüketmelisiniz.

Hızlı saç uzatan havuç maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı saç uzatan havuç maskesi
Kavurganın bilinmeyen faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Kavurganın bilinmeyen faydaları
Ev yapımı duvar askılığı

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı duvar askılığı
Eklem ağrılarını geçiren 'Diş budak'ın faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Eklem ağrılarını geçiren 'Diş budak'ın faydaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0