Canan Karatay'dan modern buğday uyarısı

Sağlıklı yaşam için sık sık zeytinyağı içmeyi vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay modern buğday yerine siyez buğdayı tüketimi hakkında uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, cüce buğday olarak da bilinen modern buğday ile ilgili uyarılarda bulundu. Modern buğday kullanılmaması için çağrıda bulunan Karatay, "Modern cüce buğday hayatımıza girdiği günden itibaren hastalıklar inanılmaz derecede artış gösterdi.Bağırsaklarda yaşanan sorunlar ve buna bağlı hastalıklar da arttı. Modern buğdaydan yapılan ekmekler tüketilmemeli. Onun yerine siyez unundan yapılan ekmekler tüketilmeli" diyerek sözlerine devam etti.

"Hastalıklardan korunmak için ilaçlara değil sağlıklı besinlere sarılmamız gerekiyor.Genetik denen hastalıklardan korunmak için her türlü ekmek, simit, pirinç, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, şeker, çikolata, bal, reçel, pekmezden uzak durmalıyız. Sağlıklı bir şekilde güne başlamak için köy yumurtası, zeytin, peynir, köy tereyağ, badem, ceviz, kuru kayısı ve bol yeşillik tüketmeliyiz. Ben hangi besinlerin hangi hastalığa iyi geleceğini anlatmaktansa hastalıkların oluşumunu nasıl önleyebileceğimizi anlatıyorum. Vücutta sinsi sinsi başlayan hastalıkların temel nedeni kronik inflamasyondur. Bunu birçok faktör bir arada başlatır. En önemli ve temel başlatıcılar, insülin hormonunu direkt olarak yükselten glisemik indeksli, rafine karbonhidratlı yiyecek ve içeceklerdir. Yani kan şekeri ve insülin hormonunun kanda uzun süre yüksek seyretmesi sonucu başlayan mikropsuz kronik yangın. Önemli olan bu yangını başlatmamaktır. Eğer başlamışsa da temeline inip yangını söndürmek gerekir. Yangın söndürmek için ilaçlara gerek yoktur. İlaçlar yangına körükle gidiyor. Başta diyabet olmak üzere tüm kronik dejeneratif hastalıklar iyileşebilir. İyileşebilir dediğim hastalıkların hepsinin sebebi şeker. Bu yüzden başta diyabet, hipertansiyon, obazite olmak üzere tüm kronik dejeneratif hastalıklar iyileşebilmesi ve kronik yangını başlatan şekerden uzak durmak gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Burak Özçivit ile Fahriye Evcen'in bebeklerinin cinsiyeti belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit ile Fahriye Evcen'in bebeklerinin cinsiyeti belli oldu
Belediyelerden soba zehirlenmesi uyarısı!

İLİŞKİLİ HABER

Belediyelerden soba zehirlenmesi uyarısı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 14

canan 5 yıl önce

Canan hanım vatandaşı değil, bu sağlıksız üretilenlere izin verenleri, denetlemeyenleri uyarsanız daha doğru olmaz mı? Vatandaş uzman olmak zorunda mı?

zafer gülten 5 yıl önce

Canan Hanım ,iyi hoş diyorsun belki ama millet halk ekmek satış yerleri önünde ucuz ekmek alabilmek için kuyruklara giriyor,yani anlıyacağın yiyeceğin sağlıklısını değil,UCUZ unu arıyor ve alabiliyor. bugün ülkemizde marketlerin dükkan önüne koydukları bozulmuş çürük sebze ve meyveleri toplayıp yiyenler var Canan Hanım. sen milete nasıl ucuza karnını doyurabilir onu anlat.

Toplam 2 beğeni

Huriye Yücel 5 yıl önce

Siyes bulguru diyor (genetiğinle oynanmamıs bulgur)

ccc 5 yıl önce

İnsanlar için şifa olan bal nasıl yenmelimi yoksa yenmemeli mi hocam geçen bir gastro arkadasımla konustum herkesin miğde bağırsak sorunu başladı dedi Allah yardımcımız olsun

Toplam 1 beğeni

Hatice 5 yıl önce

Yenmemeli belkide o yüzden ki şimdi organik bal da yok. Ama un şeker konusunda katılıyorum canan hanıma.

Toplam 0 Beğeni

fatih 5 yıl önce

canan teyzem ne söylüyorsa doğru söylüyor...

Yorumların Tümünü Okuyun