Bel ağrısı neden olur? Bel ağrısına ne iyi gelir? Evde bel ağrısı tedavisi

Günlük hayatı kabusa çeviren bel ağrılarının neden kaynaklandığını sizler için araştırdık. İşte hemen hemen herkesin yaşadığı bel ağrısının nedenleri...

Özellikle genç yaşlarda başlayan daha sonra bel fıtığına dönen, ileri yaşlarda da omurga kireçlenmesiyle ortaya çıkan bel ağrıları yürüme hareketlerini bile kısıtlar. Toplumdaki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 80'ninde görülen bel ağrısı omuriliğin bitiş noktasındaki disk, ona bağlı sinir sistemi ve kasların hasar almasıyla yaşanabilir. Öte yandan kalça üstü kemiğinde en alt kattaki omur diskini baskılamasıyla da görülme ihtimali vardır. Yapılan araştırmalarda en çok görülen ağrılar arasında yer alan bel ağrısı, yaşam kalitesini düşürür. Özellikle pandemi süresinde uzun süre evde kalma ve evden çalışma nedeniyle görülme sıklığı arttı. Hareketsiz yaşam ve oturma bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan bel ağrısı için erken müdahale şarttır.

Hamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte bel ve sırt ağrısına en iyi gelen yöntemlerİLİŞKİLİ HABERHamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte bel ve sırt ağrısına en iyi gelen yöntemler

toplumda 4 kişiden 3 ünce görülür

toplumda 4 kişiden 3 ünce görülür

BEL AĞRISI NEDEN OLUR?

  • - Kaza ve travmalar gibi zorlayıcı durumlar omurların yapısını olumsuz etkiler. Bu yapı bozulunca bel fıtığı rahatsızlığı ortaya çıkar. Bu da şiddetli ağrılara neden olur.
  • - Hareketsiz yaşam ve dengesiz kilo alımı da bel ağrısına enden olur. Kaslar hareketsizlikten güç yetilerini kaybeder.
  • - Yanlış oturma ve uyuma şekilleri de bel ağrılarına yol açar. 
  • - Bazı besinler kemik ve kaslardaki toksinlenmeyi artırdığından kireçlenme ve kas uçlarındaki yapının azaltmasına neden olur. Bu azalmalar da şiddetli ağrılara neden olur. 
  • - Özellikle masa başı çalışanlarında yada uzun süre ayakta kalan çalışanlarda görülür. 
  • - Bunların yanı sıra stres altına çalışan ya da sinir sistemi bozukluğuna bağlı ortaya çıkan depresyon gibi durumlarda bel ağrısına neden olur bunun yanı sıra şiddetini artırır.

Sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrılarını 10 dakikada bitiren karışımİLİŞKİLİ HABERSırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrılarını 10 dakikada bitiren karışım

erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür

erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür

BEL AĞRISI TEDAVİ NASIL YAPILIR?

Çok yönlü bir tedavi yöntemi olan bel ağrısının genel tedavi planı için ayrıntılı bir muayene olmak gerekir. Bazı bel ağrılarında; ilaç tedavisi, istirahat, fizik tedavi yöntemlerinin yanı sıra bel kaslarını güçlendirici egzersizler ile yaşam tarzındaki değişiklikler etkili olur. Mekanik bel ağrısı olanların çok az bir kısmında, bacaklarda his kaybı geliştiğinde cerrahi müdahale gerekir. Romatizmal bel ağrılarında hasta düzenli kontrol ve takip altına alınır.

bel ağrısı ileri seviyede değilse evde de tedavi edilebilir

bel ağrısı ileri seviyede değilse evde de tedavi edilebilir

EVDE BEL AĞRISI TEDAVİSİ

Bel bölgesinde kasları ve bağları güçlendirmek için uzmanlar düzenli egzersizler önerir. Fiziksel tedavi gibi günde en az bir saat yapılan bel hareketleri sayesinde bölge güçlenir. Öte yandan sıcak ve soğuk kompres mevsimine göre yapılmalı. Yazın soğuk kışın sıcak kompresle bölgedeki sinir sistemi rahatlatılır. Küvet ya da leğen gibi bir şeyin içini ılık suyla doldurup içine epsom tuzu ve çay ağacı yaprakları koyun. İçine uzanıp bel kısmınızı ovalayın. Bu da beldeki ağrıyı azaltır. Oturma şeklinizi esneyerek arada bir değiştirin. Bol bol ev yoğurdu yiyerek kas ve kemikleri güçlendirin ki herhangi bir deformasyon olmasın. 

Çoraptan kukla nasıl yapılır? Kuklanın çocuk gelişimine faydası ve parmak kukla yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Çoraptan kukla nasıl yapılır? Kuklanın çocuk gelişimine faydası ve parmak kukla yapımı

BİR YORUM YAPIN 0