Hamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte bel ve sırt ağrısına en iyi gelen yöntemler

Hamilelik döneminde doğuma yakın vakitlerde giderek artan şiddetli bel ve sırt ağrıları anne adaylarını kimi zaman dayanılmaz bir sıkıntıya sokabilmektedir. Hamilelikte görülen bel ve sırt ağrılarını en aza indirgeyecek çözümleri haberin detayından öğrenebilirsiniz. Hamilelikte bel ve sırt ağrıları nasıl geçer? Hamilelikte bel ağrısı nedenleri neler? Hamilelikte bel ve sırt ağrısı için hangi egzersizler yapılır? Hamilelikte bel ağrısı için doğal çözümler hangileri? Hamilelikte sırt ve bel ağrısı yaşayanlar...

Her kadının farklı süreç bir yaşadığı hamilelik döneminde gerek bedensel gerek ruhsal değişiklikler vardır. Hamileliğin 1.trimesterından yani ilk üç ayından son trimesterındaki son üç aya kadar görülecek olan değişiklikler kimi zaman anne adaylarını zora sokmaktadır. Başlangıçta eşlik edecek mide bulantıları, bitkinlik, baş ağrısı, aşerme gibi durumlarında dışında bebeğin anne karnında büyümesine bağlı olarak oluşabilecek baskılar hamilelerde birtakım ağrılara neden olmaktadır. Hamilelikte görülen kasık ağrısı, karın ağrısı, bel ve sırt ağrıları anne adaylarını en çok zorlayan durumlardandır. Vücudun ağırlık merkezi aydan aya değişeceği için kas ve iskelet yapısı zayıf olan bir vücutta bel ve sırt ağrısı gibi ortopedik sorunlar ortaya çıkabilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek için hamilelik öncesinde ve sırasında uygun egzersiz hareketlerini tercih etmek epey iş görecektir. Özellikle de hamileliğin son aylarında en çok rastlanan bel ve sırt ağrıları için öğüt niteliğinde tavsiyeler...

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE KASIK AĞRILARI NEDEN OLUR? İŞTE ÇÖZÜMLERİ

HAMİLELİKTE BEL AĞRISI NEDEN OLUR? HAMİLELİKTE BEL AĞRISI SEBEPLERİ

Hamilelikte bel ve sırt ağrısı neden olur?

Hamilelikte bel ve sırt ağrısı neden olur?

Hamilelik döneminde görülen bel ağrıları genelde leğen kemiği çevresinde ya da beldeki kas ve eklemlerin gerilmesi/gevşemesi olarak ortaya çıkar. Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan bilgilere göre, bel çukuru belirgin olarak fazla olan kimselerin hamilelikte daha çok bel ağrısına maruz kaldığı ortaya çıkmaktadır. Eğer kısa süre içerisinde kilo artışında fazlalık görülüyorsa bu da bel ağrısını tetikleyen bir diğer etmenlerdendir. Rahim içerisinde bebeğin büyümesi karın ve sırt tarafında dengesizliğe sebep olarak baskıya yol açabilir.

Kalçanın ya da çevre kemiklerindeki yumuşama veya kırılmaya bağlı görülebilecek kas zorlanmaları da bel bölgesinde ağrıları tetikleyebilmektedir.

TIKLA OKU: BEBEK KAÇINCI HAFTADA DOĞAR, ERKEN DOĞUM BELİRTİLERİ

HAMİLELİKTE BELE VURAN SANCI NEYİN İŞARETİ, TEHLİKELİ Mİ?

Hamilelikte bele vuran sancı

Hamilelikte bele vuran sancı

Hamilelik döneminde anne adaylarının sıklıkla yakındıkları durumdan birisi de bel ağrılarıdır. Bu ağrıların görülmesinin bir diğer asıl nedenlerinden biri de kilo alımından kaynaklanır. Hamilelik döneminde fark edilir derecede kilo artışı görülür ve bu durum kadının ağırlık noktasının değişmesine neden olur. Yalnız kilo artışından kaynaklanmayan bel ağrılarının rahim kasılmasından kaynaklanmadığından emin olmakta son derece önemli.

Rahim kasılmasından dolayı bel ağrısı görülüyorsa, bu bir erken doğum sinyali olabilir. Baskın olarak tek bir tarafınızda ağrı varsa, kontrole gitmeyi ihmal etmemekte fayda var. Dr. Steve Behram, belin alt taraflarına ağrı esnasında 10 dakikayı geçmeyecek kadar kısa sürelerle sıcaklık ya da buz uygulamasını tavsiye ediyor. Ayrıca rahatlama ve masaj terapileri de yapılabiliyor. Behram, hamileleri bel ağrılarından kurtulmaları için ilaç kullanmalarını uygun bulmadığını da belirtti.

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE KAHVERENGİ LEKE NEDEN OLUR? AĞRILI LEKELENME..

HAMİLELİKTE BEL AĞRISI NE ZAMAN BAŞLAR?

Hamilelikte bel ağrıları ne zaman başlar?

Hamilelikte bel ağrıları ne zaman başlar?

Hamilelik şikayetleri arasında olan bel ağrısı çoğunlukla orta dönemlerde yani 4-6 aylar arasında yavaştan kendini göstermeye başlar. Bel ağrısını tetikleyebilecek durumların bu aylarda yoğunluk göstermesi en yaygın belirtiler arasındandır. Bu belirtiler ise şunlardır:

-Rahmin ağırlaşması ve vücudun ağırlık merkezinin değişmesi
-Kilo alma,
-Hamilelikten dolayı duruş bozuklukları,
-Hamilelikte a
rtan hormonlara bağlı olarak bel eklemlerinde gevşeme olması.

Orta dönemde kendini gösteren bu belirtiler hamileliğin sonlarına doğru çok daha fazla görüleceği için bel ağrıları şiddetlenecek ve daha yoğun hissedilecektir.

TIKLA OKU: HAMİLELİKTE HANGİ KANAMALAR TEHLİKELİDİR?

HAMİLELİKTE BEL AĞRILARI NASIL GEÇER? BEL AĞRISINI ÖNLEMENİN YOLLARI NELER?

Hamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı egzersizleri

Hamilelikte bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı egzersizleri

Hamileliğin sonlarına doğru bebeğin ağırlaşmasıyla beraber vücudun ağırlık dengesi değişeceğinden bel ve sırt ağrılarının görülmesi normaldir. Ayakta kalındığında daha da şiddetlenen bu ağrılarda yapılması gereken ilk müdahale uzanmaktır. Ağrılı kısmın nazikçe ovulması, ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

1- Oturuyorsanız her 20 dakikada bir ayağa kalkın ve birkaç adım atın.

2- Belinize destek sağlayarak oturma şeklinizi düzeltin.

3- Yere bir şey düşürdüğünüzde eğilerek almak yerine hafif çömelerek alın.

4- Nasıl rahat ediyorsanız o şekilde uyuyun.

5- Uyurken yatağınızdan birden kalkmayın.

6- Düz yolda koşmak yerine yürüyüş yapın.

7- Her gün duruş egzersizleri yapın.

BEL AĞRISINDAN KURTULMAK İÇİN EN ETKİLİ KÜR TARİFLERİ:

hamilelikte bel ağrısına doğal çözüm

hamilelikte bel ağrısına doğal çözüm

En sık görülen rahatsızlık olan bel ağrısının ağırlıklı sebebi bel fıtığı ise teşhisi konan kişilerin ilaç tedavisi, fizik tedavi ve cerrahi müdahale gibi seçenekleri var. Fakat tüm bunların yanı sıra birde alternatif tıp yani doğal çözüm yöntemleri denenebilir. Doktorunuzdan onay almadan kesinlikle uygulamamanız kürler eğer sizin ve bebeğiniz için sakıncalı olmayacaksa tüketilebilecek şifalı kürler ile rahatlamanız mümkün.

İşte bel ağrısına iyi gelecek şifalı bitki kürleri...

REZENE KÜR TARİFİ:

1 bardak kaynamış suya 5 gram rezene tohumu atılıp demlenmesi beklenilir. Günde 2 bardağı aşmamak kaydıyla tüketilebilir.

DEFNE YAPRAĞI KÜR TARİFİ:

5 dakika kadar 10 gram defne yaprağı kaynatılır. Bu kürde gün içerisinde 2 bardağı aşmadan tüketilmesi önerilir.

TAZE KOZALAK KÜR TARİFİ:

4 -5 gram kozalağı yıkadıktan sonra bir bardak suda kaynatın. İsteğe bağlı olarak içerisine şeker yada bal ekleyerek günde yalnız bir bardak tüketebilirsiniz.

NOT: DOKTORUNUZA SORMADAN DENEMEYİNİZ!

HAMİLELİKTE BEL AĞRISINA İYİ GELEN EGZERSİZ HAREKETİ

hamile egzersizleri

hamile egzersizleri

hamile egzersizleri

hamile egzersizleri

Hamilelikte bel ağrıları için Cat/Cow hareketi dört ayak şeklinde yani ellerin ve dizlerin üzerinde yapılan bir harekettir. Cat hareketinde kedi omurgası gibi dört ayak şekline gelene kadar eller omzun; dizler de kalçanın altında  yukarı doğru yuvarlanmalıdır. Eller yeri iterken omurga mümkün oldukça yuvarlak ve yukarı tarafa, bakışlar da göbek deliğine doğru olmalıdır. Cow da ise; dört ayak şeklinde cat yaptıktan sonra sırt düz, bel boşluğu artmadan bakışlar karşıya bakmalıdır. Hareketler yavaş ve hissederek yapılmalıdır.

HAMİLELİKTE BEL AĞRISI EN ÇOK KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Hamilelik öncesinde ya da bir önceki hamilelik evresinde görülen bel ağrıları muhtemelen tekrardan kendini gösterecektir. Esnek değilseniz, zayıf sırt ve karın kaslarınız varsa bel ağrısı grubunda yüksek risk altındasınız. İkiz ya da üçüz hamileliklerde bel ağrısı yaşama ihtimali de artacaktır.

HAMİLELİKTE SIRT AĞRISI NEDEN OLUR? HAMİLELİKTE SIRT AĞRILARI NASIL GEÇER?

Hamilelikte % 60 oranında görülen sırt ağrılarının altında yatan en temel etken, fizyolojik ve hormonal bakımdan kadınların bel ve pelvis bölgesinde görülen hormonal farklılıklardır. Hamile kadınlarda postür duruşunu düzeltilmesi hakkında bilgi vermek önemlidir. Hamile kalacak anne adayı en az 6 ay önceden düzenli olarak fiziksel aktivite yapmaya başlamalıdır.

Karın kaslarını ayrıca sırt bölgesinde yer alan ve sırtı kalçaya bağlayan kasları kuvvetlendirmek gerekmektedir. Böylece hamilelik dönemini daha rahat ve ağrısız geçirebilirsiniz.

Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır? Yalancı sancı ile gerçek sancı arasındaki farklar

İLİŞKİLİ HABER

Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır? Yalancı sancı ile gerçek sancı arasındaki farklar

BİR YORUM YAPIN 0