Suh bitkisinin faydaları nelerdir? Şeker hastalarına şifa olan Suh bitkisi...

Van'da yetişen suh bitkisi hakkında çok çarpıcı açıklamalar yapıldı. Özellikle peynir yapımında kullanılan suh bitkisi ile yapılan araştırmalar sonucunda bitkinin şeker hastalarına adeta şifa verdiği ortaya çıkarıldı. Dünya genelinde neredeyse 4 kişiden 2'sinden görülen şeker hastalığına doğal çözüm oldu. Peki suh bitkisinin faydaları nelerdir?

Van kahvaltılarının vazgeçilmezi olan otlu peynirin içindeki bitki suhdur. Bu bitki aynı zamanda Van'da yetişir. Bitkinin yapraklarından gövde kısmına kadar olan her alan rahatlıkla kullanılabilir. Saf hale acımsı bir tadı olan bitki peynir ile harmanlandığında tatlanır. Bilim insanlarının dikkatini çeken bu bitki ile yapılan çalışmalar sonucunda bitkinin kanda bulunan şeker düzeyini dengelediği tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra suh bitkisinin daha birçok faydası tespit edilmiştir.

kandaki şekeri düşürür

kandaki şekeri düşürür

Türkiye'de 6 milyondan fazla insan şeker hastasıdır. Şeker hastalığı vücutta çok ciddi komplikasyonlara neden olur. Kandaki şeker oranını artırarak kişinin ölümüne bile sebebiyet verir. Yüksek şeker oranı böbrek hasarına, görme kaybına ve hatta uzuvları yaşanmasını sağlar. Kandaki şeker yani insülin direnci kontrol altına tutulmadığında kalp rahatsızlıklarına, felce, yüksek tansiyona, diş etlerinin çürümesine ve sinir sisteminin hasara uğramasına neden olur.

Peynir altı suyu nedir? Peynir altı suyun faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERPeynir altı suyu nedir? Peynir altı suyun faydaları nelerdir?

suh bitkisi peynire eklenir

suh bitkisi peynire eklenir

PEKİ SUH BİTKİSİNİN FAYDALARI NELEDİR?

  • Vücuttaki sıvı dengesini korur. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler. Taş ve kum oluşumunun önüne geçer. 
     
  • Sık sık yaşanan idrar sorununu giderir. İdrarı düzene koyarak mesane de biriken iltihapları söker atar. 
     
  • Pankereas organındaki faydalı hücre sayısını artırır ve yeniler. Böylece yapılan araştırmalarda uzmanlar pankereas kanserini önlemede oldukça önemli bir besin olduğunu vurguluyor. 
     
  • Bağırsaklardaki florasını düzenleyerek rahat tuvalete çıkmayı destekler. Kabızlık gibi sık sık yaşanan boşalım sorununun yaşanma riskini azaltarak bağırsakların işlevselliğini artırır.
     
  • Hücre yenileme özelliği olan bu bitki yaşlanma ve kırışıklığı azaltır. Dermis tabakasındaki yağlı hücrelerin sayısını azaltır. Yüzyıllardır yaylalarda yaşayan Doğulu kadınlar, yüzlerinde kırışıklık olmamalarını bu mucize besine sağladıklarını vurguluyor. 
     
  • Midedeki asit oranını destekleyerek mide duvarının diğer besinlerden zarar görmesini önler. Kusma ve mide kasılmalarının önüne geçer. Yemek borusundaki enfeksiyonlu hücrelerin sayısını azaltır. 
     
  • Karaciğerdeki fazla toksinlenmeyi azaltarak kendi kendini temizlemesini destekler. Tüm toksinleri idrar yolu ile atmasını sağlar. 

BİR YORUM YAPIN 10

Gökhan 2 gün önce

Tip1 diyabetli çocuklarda ; Sabahları kahvaltıda ekmeğine tereyağı sürün üzerine 2 yada 3 damla D3K2 vitamini damlatın (Orzax marka iyidir). İyi gelecektir. Bununla birlikte şekeri düştüğünde glikozlu vişne suyu yerine doğal sıkma portakal suyu yada benzeri kullanın lütfen. Sabahları demlediğiniz çayın içine 3 adet karanfil atın.Bağışıklığı güçlenecektir.

Mehmet 2 yıl önce

ben kullandım.burada anlatamayacağım bir yan etki oldu.bıraktım.

Toplam 1 beğeni

Nuran 3 yıl önce

Ne olur bir cevap yazın benim oğlum beş yaşından beri tip bir şeker hastası böbrek lerine gözlerine vurmaya başladı bu paylaşımı görünce ümitlendim nasıl ne kadar kullanılacağını yazarmısınz

Toplam 7 beğeni

Hasan 2 yıl önce

Biz sürekli tüketiyoruz peynir olarak babamda da yüksek şeker var. Bahçemizde yetiştirdi çocuklarda nasıl olur bilinmez ama kaynatıp içmek böbrek ve bağırsaklara iyidir.

Toplam 0 Beğeni

dua 2 yıl önce

Allah onu korusun Allah sağlığına kavuştursun. ilk aşamada az miktarda kullanmalı bence

Toplam 0 Beğeni

Vanlı 2 yıl önce

Kullanımı basit çiğ olarak ta tüketebilirsiniz. Kaynatıp suyunda kullanırsanız. inşallah fayda verir. Bitkidir acımsı bir tadı var. Yan etkisi yoktur. Allah hayırlı şifalar versin inşallah.

Toplam 0 Beğeni

Mert 3 yıl önce

Tip 1 seker hastaliginda etkisi varmi bu bitkinin beta hucreleri yenilenebiliyormu?Acil cevap verebilirmisiniz

Toplam 3 beğeni

MUSTAFA 4 yıl önce

nasıl kullanacağız peki ekstraktı kürü tentürü bişeyi yok mu bu bitkinin

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun