Canan Karatay: Kolesterol diye bir hastalık yok

Kolesterol diye bir hastalığın olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay'ın iddialı açıklamaları dikkat çekti. Karatay, kolesterolün iyisinin ya da kötüsünün bulunmadığını hatta kolesterolü olanların daha uzun yaşadığını bile söyledi.

Sağlıklı beslenme konusu ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir programda yine herkesi şok edecek açıklamalarda bulundu.

Günlük hayatta bir çoğumuzun adını duyduğu kolesterol hastalığının olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, 

"Kolesterol diye bir hastalık yok. Kolesterolü çıkaran hekimler değil ilaç firmalarıdır" diyen Karatay, devamında "İyi kolesterol, kötü kolesterol diye bir şey yok. Kolesterolden korkmayın. Kolesterolü olan hanımlar ve beyler daha uzun yaşıyorlar. Çok büyük bir tıp yalanı uyduruldu. Yüksek kolesterolden korkmayın. Karaciğeri yağlandıran kan şekerinden kork! Kolesterol yağ değil hormondur" açıklamasında bulundu.

Bu sözlerinin ardından Karatay, açıklamalarına şöyle devam etti:

''İtfaiye arabaları giderler. Yangını onlar mı çıkarırlar? Hayır. Onlar yangını söndürmeye giderler. İşte vücutta da çıkan yangını söndürmeye giden kolesterollerdir. Kötü şeker vücutta trigliseriti yükseltir. Beyaz şekerden, tatlılardan, gazlı içecekleri ağzımıza koyduğumuz anda kan şekeri yükselir. Bu dolaşıma karıştığı anda bütün hücreleri bozar. Trigliseritler 22 tür hastalık üretiyor. Tansiyon yüksekliği, kan yağlarının altüst olması, damar tıkanıklığı, damar sertliği ve kanserler. O halde tehlikeli olan kolestrol falan değil trigliserittir.''

Aktarlar önerdi! Gribal enfeksiyon rahatsızlığı için...

İLİŞKİLİ HABER

Aktarlar önerdi! Gribal enfeksiyon rahatsızlığı için...
Defne Joy Foster'ın ölümünün 8. yılı anıldı

İLİŞKİLİ HABER

Defne Joy Foster'ın ölümünün 8. yılı anıldı
Aytaç Arman hayatını kaybetti! Aytaç Arman kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Aytaç Arman hayatını kaybetti! Aytaç Arman kimdir?
Farah Zeynep Abdullah evlat edinmek istiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Farah Zeynep Abdullah evlat edinmek istiyor!

BİR YORUM YAPIN 16

F.Ç 5 yıl önce

O bir gerçek bilim adamı. O ne diyorsa doğru söylüyordur. Canan Hocamızın kıymetini bilelim. İlaç kartelleri yine hoşlanmayacak bu beyandan. Allah sağlık versin size hocam. Tavsiyelerinizi dikkate alan ve herkese anlatan birisi olarak çevremde birçok insan sağlığına kavuştuğunu gördüm.

Toplam 7 beğeni

adil 5 yıl önce

Bunu doğru söylüyor işte...

Toplam 6 beğeni

Abdullah HÂN Birkul 5 yıl önce

Canan hocam sayende şekeri ve kepeği alınmış bembeyaz unu bıraktım karın şişliğim gitti ve 84 kilodan 79 kiloya indim. Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

Toplam 9 beğeni

urfalı 5 yıl önce

bence acilen Sağlık ve Gıda Tarım birleşmeli ve sağlığa zararlı tüm gıdalar toplatılmalı,sorumlular cezalandırılmalı.dışarıda sağlıklı ürün,yemek vs.bulmak çok zor.

Toplam 11 beğeni

HalitBinVelit 5 yıl önce

İnsanların sağlığı için Pancar Şekerinden vazgeçip Ülkemizde yetişmesi mümkün olan Şeker kamışı üretimine geçilmesi lazım?..yoksa insanlar Genç yaşlarda hastahanelere taşınıyor yada Genç yaşlarda ölüyorlar?

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun