Her gün bir bardak adaçayı içerseniz! Adaçayının bilinmeyen faydaları nelerdir?

Kokusu ve tadı ile kendine hayran bıraktıran adaçayının insan sağlığına inanılmaz faydalar sağlar. Düzenli tüketildiğinde sindirimi düzenleyerek sinirleri yatıştırır. Vücutta ağrı kesici etkisi sağlar. Özellikle üst solunum yolları hastalarında doğal ilaç olarak kullanılan adaçayı hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki adaçayının bilinmeyen faydaları nelerdir? Adaçayı hangi hastalıklara iyi gelir?

Her mevsim rahat yetişebilen adaçayı bitkisi yüzyıllar boyu alternatif tıpta kullanılmıştır. Doğal ağrı kesici ilaç gözü ile bakılan adaçayı güzel bir kokuya sahiptir. Çayır ve meralarda kendiliğinden yetişir. Bazı yörelerde et kızartılırken kullanılır. buda hem dumanın kokusunu hafifletir hem de ete farklı bir lezzet verir. Avrupa da patates kızartmasında kullanılır. Toplanıp kurtularak kullanıldığı gibi içerdiği yağı da çıkartılır. Günümüzde ilaç, kozmetik ve gıda sektörlerinde kullanılan ada çayı 13. yüzyılda keşfedildiğinde kutsal bir ot olduğu düşünülürmüş. Eski şifa kitaplarında Hz. Meryem'in bu otu övdüğü rivayetleri yer alır. Sürekli kendini yenileyerek çıkan şifa bitkisi adaçayı üst solunum yolu hastalıklarında limon suyu ile karıştırılıp tüketilir. Hemen hemen her evde rahatlıkla bulunan adaçayından elde edilen kremler vücut ağrılarına iyi gelir. 

adaçayı vücuttaki iltihabı hızla atar

adaçayı vücuttaki iltihabı hızla atar

HER GÜN BİR BARDAK ADAÇAYI İÇERSENİZ!

En eski çağlara dayanan faydaları sayesinde yüzyıllardır tüketilen adaçayını alternatif tıp uzmanları özellikle kronik hastalıkları olmayan kişilerin her gün tüketmesinde fayda var. Vücuttan ödemi hızla atmaya yardımcı olan adaçayı, düzenli tüketildikçe beyin fonksiyonlarını düzenler. Bunun yanı sıra bağışıklığı güçlendirerek kış aylarında vücut direncini artırır. 

Karanfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKaranfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?

ADAÇAYININ BİLİNMEYEN FAYDALARI NELERDİR? 

  • Aşırı üzüntü anında kişinin sinir sisteminde yıpranmalara ortaya çıkar. Bu da depresyon ve stres gibi ruhsal sorunlara zemin hazırlar. Yapılan araştırmalarda adaçayının içerdiği maddeler sinir hücrelerinin daha sağlıklı iletilmesini sağladığı tespit edilmiştir. Bu yüzden uzmanlar özellikle ofis çalışanlarının günde en az bir bardak ada çayı tüketmelerini öneriyor.
     
  • Sinir sisteminin çalışmasını destekleyen adaçayı böylece beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını destekler. Alzhemier, unutkanlık ve konsantre eksikliği gibi durumların yaşanması önlenmiş olur.
     
  • Çay olarak tüketilen adaçayı içerdiği antiseptik maddeler sayesinde idrar sökülmesine yardımcı olur. Bununla beraber vücutta biriken toksinleri de atar. Tüm sindirimi temizlemede etkili olan adaçayı bağırsak florasını dengede tutar. Böylece ishal ve kabızlık gibi rahatsızlıkların yaşanmasını engeller. Vücudu arındırdığından bağışıklığın güçlenmesinde de yardımcı olur.
     
  • Özellikle kadınlar üzerinde etkisi olduğu bazı araştırmalarda tespit edilmiştir. Hormonların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Adet dönemlerindeki sancıların şiddetini azaltır. Menopoz dönemlerinde yaşanan hormon sıkıntılarını ise giderir.
     
  • Ağız içerisinde gıda atıklarından dolayı enfeksiyonlu hücreler birikir. Bu da iltihaplanmaya neden olur. Adaçayı bu enfeksiyonlu hücrelerin birikmesini önler. Ağız kokusunu giderir. Tükürüğü de temizleyerek sabahları uyanıldığında oluşan kokunun da giderilmesini sağlar. 
     
  • Vücutta birikmeye meyilli en güçlü enfeksiyon mantardır. Hemen hemen her yerde biriken mantar ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Ancak adaçayı enfeksiyonun oluşumunu önler. 
     
  • Cilt sağlığı içinde oldukça faydası olan adaçayı, yaşlanmayı geciktirerek daha dinç ve parlak görünmesini sağlar. Yağı cilde sürüldüğünde ise sülilet çatlaklık gibi yüzeysel problemlere iyi gelir. 
     
  • Kas ve kemik ağrıları nedeniyle özellikle dizler de yaşanan rahatsızlıklar içinde adaçayı olumlu etki sağlar. 

BİR YORUM YAPIN 2

Elif Erdem 4 yıl önce

Mucizevi bir bitki hakikaten Yüce Allah herşeyi biz insanlara faydalı olsun diye yaratmış bilmediğim bir çok faydası varmış bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Toplam 6 beğeni

kızz 4 yıl önce

Zayıflatıyor diye duymuştum. gerçekten güzel idrar söktürüyor :)

Toplam 5 beğeni