Karanfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?

Güçlü bir enfeksiyon önleyici olan karanfil çayı ağzı diş sağlığından sindirime kadar birçok fayda sağlar. Kökü yemeklerde kullanılan karanfil baharatı güzel kokusuyla en çok ağız kokusunu bitirir. Uzak Doğu'da 600 yıldan fazladır alternatif tıpta tüketilir. Normal çayın içine bile bir iki diş karanfil atarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Karanfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?

Karanfil tropikal bölgelerde yetişen aromatik bir ağaçtan elde edilir. Bu kök yıllarca yemeklere tat ve koku vermek için kullanıldı. Özellikle Asya ülkelerinde çay formunda tüketilen karanfil, alternatif tıpta güçlü ağrı kesici bitki çayı olarak tercih edilirdi. İçeriğinde bulunduğu maddeler bakımından faydası fazla olan karanfil çayı mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Bağışıklık sisteminde antikor üretimine yardımcı olan karanfil çayı, vücuttaki toksinleri temizler. Bakterileri idrar yoluyla atan karanfil çayı, metobizlmayı hızlandırarak sindirimi düzenler. 

Karanfil yağının faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKaranfil yağının faydaları nelerdir?

karanfil güçlü bir antibakteriyeldir

karanfil güçlü bir antibakteriyeldir

KARANFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?

Tane formunda olan 6 tane karanfili ve bir çubuk tarçını 2 su bardağı su ile beraber bir cezveye koyun. 15 dakika boyunca cezvenin ağzını kapatarak kaynatınız. Daha sonra 5 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Süzüp içebilirsiniz. Bu çay özellikle bağırsakları temizler. Bunun yanı sıra normal çayın içerisine de tane formunda 2 tane karanfili bardağınıza ekleyip tüketebilirsiniz. Karanfil ağız ve diş enfeksiyonlarını önler. 

karanfil çayı yapılırken içine tarçın eklenmesi daha faydalı olur

karanfil çayı yapılırken içine tarçın eklenmesi daha faydalı olur

KARANFİL ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Antibakteriyel etkiye sahip olan karanfil, çayı düzenli tüketildiğinde mide asidini dengeler. Kramp yaşanmasını önleyen karanfil, bulantı ve kusma gibi sorunlar sırasında tüketilmesinde fayda var. Bunun yanı sıra reflü sorunu içinde uzmanlar önerir. Asidi dengelediğinden midenin hasar almasını engeller
     
  •  Bağırsaklardaki besin artıklarını vücuttan atar. Kurtçuk oluşmasının önüne geçer. Fonksiyonları artırarak kabızlığı engeller. 
     
  • En çok vücuttaki toksinleri atmada fayda sağlar. Bu sayede mide ve bağırsakların yanı sıra vücuttaki diğer organların özellikle karaciğer ve akciğerlerin temizlenmesini destekler. Toksinleri vücuttan atarak sadece hastalıklara karşı değil aynı zamanda cildin yenilenmesini de destekler.
     
  • Keskin kokusu ve içerdiği maddeler bakımından karanfil çayı, ruh sağlığına da fayda sağlar. Özellikle son yıllarda artan depresyon ve stres gibi hastalıkları önleyerek uyku sorunlarının da önüne geçer.

Güçlü ağrısı kesici etikili: Karanfilin faydaları nelerdir? Düzenli karanfil suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERGüçlü ağrısı kesici etikili: Karanfilin faydaları nelerdir? Düzenli karanfil suyu içerseniz...

karanfil tane formunda daha faydalıdır

karanfil tane formunda daha faydalıdır

  • Bağışıklık sistemi mevsim geçişlerinde artan enfeksiyonlar nedeniyle zayıflar. Antikor üretimi düştüğünden vücut ısısı da değişir. Bu da beyne kadar hasar bırakabilir. Ancak karanfil çayı, bağışıklık sistemindeki zayıf hücrelerin güçlenmesini sağlayarak direncinin düşmesini engeller.
     
  • Yemek sonrası karın şişkinliği sorunlarına ve en çok kadınlarda görülen idrar enfeksiyonlarını da engeller. 
     
  • Soğutulmuş karanfil çayını banyo suyuna ekleyerek saç derisinin yenilenmesini sağlar. Yıpranmış saçları kuvvetlendirir. Vücuttaki gözenekleri temizleyerek küçültür. Özellikle ter sorunu yaşayan kişilerin her banyoda kullanması tavsiye edilir.
     
  • Ayak mantarı ya da ayaklarında cilt soyulması olan kişilere de fayda sağlar. İki günde bir, geniş bir kabın içine yapılmış karanfil çayı ve elma sirkesi koyup ayaklarını içinde 10 dakika bekletilmesi tavsiye edilir. 
Fındığın faydaları nelerdir? Fındık kabuğu ve yağı ne işe yarar? Çiğ fındıktan yerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Fındığın faydaları nelerdir? Fındık kabuğu ve yağı ne işe yarar? Çiğ fındıktan yerseniz...
Marmara Denizi'ni kirleten büyük tehlike sağlığa zararlı mı? Müsilajın insan sağlığına etkileri

İLİŞKİLİ HABER

Marmara Denizi'ni kirleten büyük tehlike sağlığa zararlı mı? Müsilajın insan sağlığına etkileri

BİR YORUM YAPIN 3

Mehmet Demirel 1 yıl önce

Ben emekli sağlık memuruyum.güzel... faydalı yazılar

ferdenur 3 yıl önce

birini beyenmedim. amma qalanlarida normal idi.

zafer gülten, 3 yıl önce

şeker hastası olduğumdan çoğunlukla poşet -tarçın..karanfil- çayı kullanıyorum. şekerede faydası var,ayrıca hoş bir aromasıda var,tadıda güzel.kışın ısitıyorda.