Karanfil yağının faydaları nelerdir? Uyumadan 2 saat önce bu yağdan içerseniz...

Hemen hemen herkes tarafından bilinen en doğal alternatif ilaçlardan biri karanfildir. Öte yandan karanfilden elde edilen yağ bile onun kadar fayda sağlar. Güçlü bir antiseptik etkisi olan karanfil yağın dişteki iltihabı bitirmede birebir etki sağlar. Haberin detayında karanfil yağına dair merak edilenler var. Peki karanfil yağının faydaları nelerdir? Uyumadan 2 saat önce bu yağdan içerseniz...

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara iyi gelen karanfil yağının kullanımı Osmanlı Devletine kadar dayanır. Bitkisel tıpta ana madde olarak kullanılan karanfil yağı özellikle o dönmelerde ameliyatlarda sakinleştirici olarak kullanıldığı bilinir. Ancak en çok bilinen faydası diş ağrısını bitirmesidir. Yüzyıllardır kullanılan karanfil yağı hidrolik asit bakımından zengindir. Bu yağ çeşidi ağrı kesici ilaçlarda ham madde olarak kullanılır. 

Güçlü ağrısı kesici etikili: Karanfilin faydaları nelerdir? Düzenli karanfil suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERGüçlü ağrısı kesici etikili: Karanfilin faydaları nelerdir? Düzenli karanfil suyu içerseniz...

KARANFİL YAĞI NASIL YAPILIR?

Karanfil yağı distilasyon yöntemiyle elde edilir. Yani zeytin yağının içine eklenen karanfil tohumları yaklaşık 10-15 gün cam bir kavanozda güneş görecek bir yere konulur. Daha sonra bekletilen kavanozu bir tencerenin içine koyup üzerine su ekleyerek kaynatın. En sonra kavanozu alıp başka bir kavanoza süzerek boşaltın. Elde edeceğiniz yağ, karanfil yağı olacaktır. 

karanfil yağı güçlü bir ağrı kesicidir

karanfil yağı güçlü bir ağrı kesicidir

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • İçerdiği anti-inflamatuar maddesinin ağrı kesici etkisi vardır. İltihaplı hastalıklar sonucu ortaya çıkan şiddetli baş ağrısı için bir çay bardağına 3 damla karanfil yağı damlatıp içebilirsiniz. 
     
  • En etkili olduğu alan ağız ve diş sağlığıdır, Aftlara ağız içi enfeksiyonlara, diş çürüklerine ve ağız içi kokusuna birebirdir. Bir çay bardağına 5 damla karanfil yağı damlatın. 5 dakika boyunca gargara yaparak kullanabilirsiniz. hem ağzı kokusunu giderir hem de içerdiği anti-bakteriyel madde ağız içerisindeki deforme hücreleri yok eder.
     
  • Fenolik birleşenler kemik sisteminin yapısını güçlendirir. Eklem ağrılarını azaltır. Aynı zamanda kan akışını düzenleyerek ödemlere yakalanma riskini azaltır. Kalp ve damar sağlığını da olumlu etkiler. Kalp çarpıntısı sık sık olan kişileri haftada iki kez bir su bardağı ve içerisine 8 damla karanfil damlatıp tüketebilir. 
     
  • Vücutta yeteriz olan insülin seviyesini eşitler. Yapılan bazı araştırmalarda karanfil yağının kandaki az olan insülini taklit ederek çoğaldığı gözlemlenmiştir. 
     
  • Karaciğerin yağlanmasını engeller. Aynı zamanda vücutta dolaşan serbest radikalleri dengeler. Bunların aynı sıra cilde de birçok faydası vardır. Akne ve sivilce oluşumunu azaltmada kullanılan karanfil özellikle ağır sivilceler için 2 diş sarımsak ve karanfil yağını iyice ezin ve cildinize sürün. Hem sivilceleri kurutur hem kuruyan sivilcenin leke oluşturmasına izin vermez hem de yüzünüzdeki yağ oranını dengeleyerek parlamayı azaltır. Bunu haftada bir kez düzenli olarak uygulayabilirsiniz.
     
  • Yapılan araştırmalarda karanfil ve yağının kanserli hücreleri azalttığı gözlemlenmiştir.
     

Karanfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKaranfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?

UYUMADAN 2 SAAT ÖNCE BU YAĞDAN İÇERSENİZ...

  • Sindirimdeki sinir hücrelerini uyararak besinlerin sağlıklı bir şekilde emilimini sağlar. Aynı zamanda karanfil yağı içeriğindeki çözücü maddeler sayesinde uyku problemine de iyi gelir. Sürekli uyku problemi yaşayan bir kimse uyumadan 2 saat önce yarım çay bardağına iki damla karanfil yağı damlatıp içerseniz hem rahat bir uyku çekmenizi sağlar hem de güne dinç uyanmanıza yardımcı olur.
Mercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir mi

İLİŞKİLİ HABER

Mercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir mi

BİR YORUM YAPIN 1

Mustafa Menfaatlı 2 yıl önce

Karanfil yağının nasıl yapıldığını Öğrendik,Lakin,Kaç litrelik kavanoza kaç gr.karanfil,Kaç litre zetinyağı,Kaç litre su katacağımızıda söyleseydiniz,Keşke.

Toplam 4 beğeni