Mercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir mi

Tam bir vitamin deposu olan mercimek en çok yapılan yemeklerden biridir. Yaz kış aylarında sofralarda yerini alan mercimek pişirme süresini hızlandırabilirsiniz. Peki en kolay mercimek nasıl pişirilir? Mercimek kaç dakikada haşlanır? Düdüklü tencerede kaç dakikada pişer? sorularının cevabını veriyoruz.

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen mercimeğin anavatanı Mezopotamya ve çevresi olarak bilinir. Yani bugün ki bulunduğumuz coğrafya olarak geçiyor. Bütün dünyada tarımı en önce başlamış bakliyatların en başında geliyor. Türkiye'de üretilen mercimekle birçok farklı çorba çeşidinin yanı sıra yemek çeşitleri de yapılıyor. Mercimeğin sarısı, kırmızısı, yeşili hatta siyah çeşitleri bulunuyor. Mercimeği pişirmeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de doğru mercimeği seçmek olacaktır. Çünkü marketlerde satılan bazı mercimekler çok soluk renkte olup, taneleri düzensiz boyutlarda ve kırılmış olabiliyor. Bu da yaptığınız mercimek yemeğinin tadının lezzetsiz ve görüntüsünün de kötü olmasına sebep olur. Ayrıca mercimeğin normal pişmesi gereken süreyi geciktirebilir. İşte mercimek pişirilme süreleri ve mercimek pişirirken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için araştırdık. İşte detaylar:

RENKLERİNE GÖRE MERCİMEK PİŞİRME SÜRELERİ

  • Kahverengi ve yeşil mercimekler 20-30 dakika
     
  • Fransız mercimeği 25-35 dakika
     
  • Kırmızı ve sarı mercimekler 15-20 dakika
     
  • Siyah beluga mercimeği 20-25 dakika aralığında pişer.

Mercimek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler

Mercimek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler

Çorbam sulu oldu ne yapmalıyım? Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrıİLİŞKİLİ HABERÇorbam sulu oldu ne yapmalıyım? Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

MERCİMEK PİŞİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GERKENLER

  • Bu protein bakımından en zengin besinler arasında yer alan sağlıklı ve lezzetli olan mercimeğin besin değerini kaybetmemesi için doğru pişirilmesi doğru pişirmesi gerekir. Yeşil mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklayın ve sonrasında suda güzelce yıkayın.
     
  • Ayrıca yapacağınız yemek önceden belliyse bir gün öncesinde suda bekletebilirsiniz. Bunun için mercimekleri bir kaba alın ve üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Bir miktar tuz eklemeyi de unutmayın.
     
  • Pişireceğiniz günde suyunu süzüp tencere de pişirebilirsiniz. Bu işlemi yaparsanız mercimeğin hızlıca pişer. 

Mercimek kaç dakikada pişer

Mercimek kaç dakikada pişer

MERCİMEK KAÇ DAKİKA DA PİŞER?

Mercimeğin pişme süresi yetişme ve saklama koşularına ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Yüksek sıcaklıkta kurak coğrafyalarda yetişen mercimeklerin dış kabukları suya dayanıklı hale geliyor ve pişme süresi daha uzundur. Bu mercimeği pişirirken mutlaka düdüklü tencere kullanmak gerekir. Çünkü ılık ve nemli bir ortamda uzun süre saklanan mercimekler de daha geç pişiyor.

Makarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yoluİLİŞKİLİ HABERMakarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yolu

yeşil mercimek nasıl pişirilir

yeşil mercimek nasıl pişirilir

Mercimek diğer baklagillere göre pişirilmesi daha kolay bir üründür. Mercimek türüne göre en fazla yarım saat içinde pişirebilirsiniz. 

mercimek normal tencerede kaç dakikada pişer

mercimek normal tencerede kaç dakikada pişer

Haşlarken 1 su bardağı mercimek için 3 su bardağı su hesabı yapabilirsiniz. Fazla suyu mercimekler piştikten sonra süzebilirsiniz.

Mercimeği kısık ateşte pişirirseniz taneleri bütün kalır, yüksek ateşte kaynatırsanız kırılıp dağılmaya başlar.

Karanfil yağının faydaları nelerdir? Uyumadan 2 saat önce bu yağdan içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Karanfil yağının faydaları nelerdir? Uyumadan 2 saat önce bu yağdan içerseniz...
Her türlü zayıflatan pirinç diyeti: Pirinç lapası ve pirinç sütü ile kilo verme teknikleri

İLİŞKİLİ HABER

Her türlü zayıflatan pirinç diyeti: Pirinç lapası ve pirinç sütü ile kilo verme teknikleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0