Her türlü zayıflatan pirinç diyeti: Pirinç lapası ve pirinç sütü ile kilo verme teknikleri

Sanılanın aksine kilo verdirmeye yardımcı pirinç sütü ve pirinç lapası tarifi ile sizde formunuzu koruyabilirsiniz. İster sütü ile ister lapa haline getirerek doktor izni ile tüketebileceğiniz pirinç diyeti haberimiz sizlerle...

Sindirimi kolay ve besleyici değeri oldukça yüksek olan pirinç sütü, günün başlangıcında tüketildiği zaman yorgun olan vücudu bile dimdik ayağa dikerek enerjik olmanızı sağlar. Normal hayatta tüketmeye alışık olduğumuz sıradan sütlere göre çok daha yararlı olan pirinç sütü kalorisi az olması nedeniyle sık tüketilebilecekler arasında yerini zirveye bırakıyor. Yağı yok denecek kadar az olan pirinç sütü 1.5 gram yağ bulundurur. İçerisinde doymuş yağı olmayan pirinç sütünü her gün bir bardak kadar tüketmek hem sağlık hem diyet açısından uygun olacaktır. 

  • Kabuğu çıkmış olan beyaz pirincin lif oranı epey derecede azaldığından ishal sorununa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Sporcuların güne enerjik başlamaları ve karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılamada etkisi büyüktür.
  • Güçlü antioksidan kaynağı bakımından kalp ve hastalıklarına karşı iyi gelmektedir.
  • Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon rahatsızlığı ile karşı karşıya kalanlar için ideal bir gıdadır.

Diyette karpuz yenir mi? 1 haftada 5 kilo zayıflatan karpuz diyetiİLİŞKİLİ HABERDiyette karpuz yenir mi? 1 haftada 5 kilo zayıflatan karpuz diyeti

PİRİNÇ SÜTÜNÜN KİLO VERDİRİCİ ETKİSİ:

pirinç lapası kilo verdirir mi

pirinç lapası kilo verdirir mi

Dergide yayınlanan bir çalışmaya göre, pirinç sütündeki D vitamini kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Pirinç sütü ise içindeki yağları azaltan kalsiyum ve D vitamini bakımından yararlıdır. Kolay sindirilen ve yağ yakımına neden olan pirinç sütü ile diyet desteği sağlayabilirsiniz.

PİRİNÇ LAPASI YİYEREK KİLO VERİLİR Mİ? PİRİNÇ LAPASI DİYETİ

Pirinç yutmanın haricinde uygulayabileceğiniz pirinç lapası diyet tekniği ile 1 haftada yaklaşık 3 kilo zayıflamanız da mümkündür. Toplum içerisinde pek bilinmeyen ancak zayıflatmada etkili olan pirinç lapası diyetinin bir diğer adı da 'Karbonhidrat diyeti'dir. Tadı pek hoş olmayan ancak pratik yapımı ve kilo verdirici etkisi ile denenmeye değer olan pirinç lapası diyeti ile kısa zamanda fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yağ yakıcı enzimler ile liflerin lapa şeklinde tüketilmesi ince bir beden sahip olmanızı kolaylaştıracaktır.

PİRİNÇ LAPASI DİYETİ İLE NASIL ZAYIFLANIR?

pirinç ile zayıflama

pirinç ile zayıflama

Pirinç lapası tarifi: 1 kiloluk pirinci iyice yıkayarak taşlarından temizleyin. Daha sonra ortalama 20 dakikalık bir süre ile kaynar suda haşlayın.

Biraz tatlanması için karabiber, kimyon, nane gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Karbonhidrat ağırlıklı olan bu diyeti uygularken proteine fazlaca yer vermek kilo yapacağından dolayı bol yeşillikli salata ve sebze yemekleri önerilmektedir.

Ara öğünlerde meyve ya da kuruyemiş yiyerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

3 öğün tüketeceğiniz pirinç lapası diyetinde günlük 2 litre su tüketmeli ve yarım saatlik egzersiz hareketleri uygulamalısınız.

Mercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir mi

İLİŞKİLİ HABER

Mercimek kaç dakikada pişer? Yeşil mercimek nasıl haşlanır Yeşil mercimek suda bekletilir mi
Seyahat ederken fazla para harcamanızı önleyecek 5 yöntem!

İLİŞKİLİ HABER

Seyahat ederken fazla para harcamanızı önleyecek 5 yöntem!

BİR YORUM YAPIN 0