Tavşan etinin faydaları nelerdir? Tavşan eti nasıl yenir?

Memeli hayvanlardan biri olan tavşan, yüzyıllardır insanların yaşam kaynağı olmuştur. Oldukça lezzetli bir ete sahip tavşan tıpkı tavuk, ördek ve kaz gibi tüketilebilir. Faydaları saymakla bitmeyen tavşan sindirim sistemini düzenleme de etkilidir. Güçlü bir idrar söktürücü olan tavşan eti hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki tavşan etinin faydaları nelerdir? Tavşan eti nasıl yenir?

Diğer kümes hayvanlarıyla karşılaştırıldığında yağ oranı en az olan tavşan eti, özellikle kırsal ve dağlık alanlarda yaşayan insanların beslenme kaynağı olmuştur. Ancak avlanma ve tüketilme konusunda tecrübeli olan insanlar tarafından tutulan tavşanlar tüketilmesi daha uygundur. Aksi halde gelişim çağında olan tavşanlar mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bu yüzden bazı uzmanlar, tavşan eti tüketmeyi sevenlere dağ tavşanlarını öneriyor. Çünkü dağ tavşanları diğer tavşan çeşitlerine oranla daha etlidir. Memeli hayvan türlerinden biri olan tavşan, hızla çoğalır ve büyürler. Otçul hayvan olan tavşanlar bu yüzden etlerinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Bunun yanı sıra yağ oranı da akside oldukça azdır.

Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz yağı ne işe yarar ve faydası var mıdır?İLİŞKİLİ HABERKaz etinin faydaları nelerdir? Kaz yağı ne işe yarar ve faydası var mıdır?

tavşan eti vücuttaki iltihabı atmaya yardımcı olur

tavşan eti vücuttaki iltihabı atmaya yardımcı olur

  • Tavşan hakkında bilinen bir diğer yanlış ise havuç yemesidir. Ancak tavşanlar fazla havuç tükettiklerinde kandaki şeker oranları yükselebilir. Bu yüzden tavşanlara en fazla marul, salata, enginar ve karnabahar verilmesi tavsiye edilir. Tavşan eti tüketimi ise eski yüzyıllardan beridir vardır. İçerdiği yüksek mineraller ve vitaminler sayesinde insan vücuduna faydalar sağlar. 100 gram tavşan eti, insan vücudunun ihtiyacı olan proteini karşılar. 

 

TAVŞAN ETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • İçeriğinde az miktarda yağ olduğundan kilo aldırmaz. Ancak yeterli miktarda tüketilmesi tavsiye edilir. İnsan vücudunun enerji miktarını yeteri derecede karşıladığından uzun süre dinç kalmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıklara da zemin hazırlayan durumu en aza indirger.
     
  • Yapılan araştırmalarda tavşan eti vücudun ihtiyacı olan proteinin yüzde yüzünü rahatlıkla karşılar. Protein maddesi vücuttaki organların işlevselliğini artırır. Özellikle sindirim için gerekli olan protein adeta vücudu kısa sürede yeniler. Çoğu hastalıkları önleyen protein kemik ve kasları da güçlendirir.
     
  • Sinir sistemi ve kan hücreleri için gerekli olan B 12 vitamini bakımından da zengin olan tavşan eti, vücudun günlük ihtiyacının yüzde 120'sini rahatlıkla karşılar. 
     
  • Tavşan eti güçlü bir antioksidandır. Vücuttaki serbest radikalleri temizler. İdrar yoluyla enfeksiyonlu hücreleri atar. Ayrıca selenyum maddesi de içeren tavşan eti, çocuk yapma olasılığını artırır. Hem sperm hem de yumurtalıkları güçlendirir. 
     
  • Vücudun ihtiyacı olan potasyumun yüzde 30'ünü karşılar. Kötü kolesterolü düşürür. Kalp ve damar sağlığını destekler. Damar tıkanıklığını da önleyerek kan akışını sağlar. 

Ördek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERÖrdek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?

tavşan eti kas kütlesini artırır

tavşan eti kas kütlesini artırır

TAVŞAN ETİ NASIL YENİR?

Mayhoş bir tadı olan tavşan eti herkes tarafından tüketilmez. Ancak yedikçe tadı oturan tavşan eti, biraz tavuk etine benzer. Karlı hava da kesilmesi uygun olan tavşan tüylerinden arındırıldıktan sonra kanı durdurulması için kara gömülür. Bir gece karda bekledikten sonra beyaz sirkeyle iyice yıkanır arındırılır. Gür bir ateşte baştan uca bir şişe geçirilerek takılır. Pişirilmesi beklenir. Haşlanarak ya da parçalara ayrılarak soğan kavurup içine atılarakta tüketilebilir. 

tavşan eti besin değeri

tavşan eti besin değeri

BİR YORUM YAPIN 13

Dursun 2 yıl önce

Şimdi çıkardım kardan beş altı arkadaş toplandık koca bir çoban ateşi...

Toplam 1 beğeni

mmed 3 yıl önce

Nasıl kıyarsınız

Toplam 4 beğeni

ACI biber 3 yıl önce

tavuk inek koyun keçi balık sen onlara kıymıyormusun

Toplam 1 Beğeni

Alparslan 3 yıl önce

Vurur yada tuzakla yakalarsın,Koyun yada tavuk keser gibi kesersin,Tüylerini tavuk gibi yolarsın, kanını akıtıp sirkeli suda bekletir sonra da şişe geçirip kebap yapar yersin bu kadar basit.

Toplam 0 Beğeni

VATANDAŞ 3 yıl önce

Peygamberimiz yememiş diye okudum.

Toplam 3 beğeni

Ice 2 yıl önce

Nerden bulup yiyecekti...

Toplam 0 Beğeni

Hasan kirenci 3 yıl önce

Peygamber efendimiz soğan sarmısakta yemezmiş tavşan eti helaldir

Toplam 0 Beğeni

Alparslan 3 yıl önce

Nedenini bilmiyorum ama Alevi vatandaşlarımız yemiyor. Kur'an-ı Kerim de bir tek domuz diyor.Bu durumda geri kalan hertürlü hayvan haşarat yenir.

Toplam 0 Beğeni

Hayri 3 yıl önce

100 gr tavşan eti yemektense o tavşanı doğada koşup oynarken görmeyi tercih ederim.

Toplam 7 beğeni

Alparslan 3 yıl önce

Tamam mantıklı gelebilir de kuzu kapama yerken aklına neden kuzu gelmiyor ? Yada piliç eti yiyorsun, aklına Tavuk değil de piliç yani yavru tavuk yediğin neden aklına gelmiyor ?

Toplam 1 Beğeni

Aref 3 yıl önce

Doğada bulunan tavşanların avlanmasına karşıyım. Ama üretimi yapılabiliyorsa çok daha iyi olur. En azından yaban hayatının kökü kurutulmaz.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun