Meksika fasulyesinin faydaları nelerdir? Meksika fasulyesi nasıl tüketilir?

Prof. Dr. Mehmet Öz, sürekli sinirli ve yorgun halin magnezyum eksikliğinden kaynakladığını vurguladı. Bunun asıl nedenin ise magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını belirtti. Bunun için bazı besinleri tüketmeyi öneren Öz, bu besinlerin başında Meksika fasulyesinin geldiğini vurguladı. Peki Meksika fasulyesinin faydaları nelerdir? Meksika fasulyesi nasıl tüketilir? İşte tüm soruların yanıtı:

Acı soslarıyla meşhur olan Meksika mutfağının vazgeçilmezi olan Meksika fasulyesi barbunya ve fasulye ailesine ait ortak bir besindir. Bilimsel literatürde "Phaseolus vulgaris" olarak bilinen kırmızı ya da mor fasulye Meksika'da çok kullanıldığı için Meksika fasulyesi denilmiştir. İçeriğinde antioksidan maddesi olan likopen fazla olduğundan bu renge sahiptir. Meksika mutfağından sıklıkla tüketilmesine rağmen aslında Hindistan'a aittir. Genellikle salata olarak tüketilen Meksika fasulyesi, vegan olanlar için ideal bir besindir. Kalorisi düşük olan Meksika fasulyesi 7000 yıla aşkındır doğada vardır. Yapılan araştırmalarda kanser tedavisinde etkili olan Meksika fasulyesi, besin değeri yüksektir. İspanyol keşifçilerin Hindistan'da bulunup tüm dünyaya yayılmaya başlandı. Prof. Dr. Mehmet Öz, yaptığı bir araştırmanın sonucunda günümüzdeki insanların iş temposu ve yaşam gayesi nedeniyle çabuk yorulma ve asabi halinde artış olduğunu vurguladı. Bunun nedeni ise bu iş temposunda sağlıksız beslenmekten kaynaklandığını ayrıca belirtti. Öz, bir yazısında "Meksika fasulyesi diğer fasulyeler arasında antioksidan açısından ikinci sırada. Tam bir lif deposu. 250 gram Meksika fasulyesi, 84 m magnezyum içerir" şeklinde Meksika fasulyesinin faydasından bahsetti. 

meksika fasulyesi magnezyum bakımından oldukça zengindir

meksika fasulyesi magnezyum bakımından oldukça zengindir

MEKSİKA FASULYESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Yüksek oranda lif içerdiğinden diyet yapmak isteyenler ya da sindirim problemi olanlar için ideal bir besindir. Düzenli tüketildiğinde vücudun gün içinde ihtiyacı olan enerji de sağlar. Ayrıca er tüketmek istemeyenlerin de tüketilmesi tavsiye edilir. Metabolik sistemin sağlıklı bir şekilde işlemesine neden olur.

- Vücudun ihtiyacı olan magnezyumu karşılar. Kemik ağrılarını azaltarak vücuttaki asidik oranı dengeler. Aynı zamanda kemik gelişimine katkı sağladığından uzmanlar hamile ve çocuklarında tüketmesini tavsiye eder. Özellikle kadınlara fayda sağlayan Meksika fasulyesi, yaşanılan hormonal dengesizliği engeller. 

protein bakımından zengin olduğundan et tüketemeyenler tüketebilir

protein bakımından zengin olduğundan et tüketemeyenler tüketebilir

- Sağlıksız beslenme ve yoğun iş temposundan dolayı kan hücrelerinde azalma olur. Kan basıncı düşer bu da ciddi hastalıklara yol açabilir. Meksika fasulyesi burada da devreye girer. Düzenli tüketildiğinde kan sorunlarını en aza indirir. Ayrıca kronik tansiyonu olan kişiler içinde ideal bir besindir. 

- Zararlı maddelerden kurtulmak için vücut antioksidana ihtiyaç duyar. Ancak bu antioksidanlar besinler aracılığıyla alınabilir. Meksika fasulyesi de bu bakımından ideal bir besindir. Tüm toksinleri kısa sürede vücuttan atar. Bu yüzden kanser hastalıklarının yaşanmasını engeller.

hindistan ana memleketi ancak en çok meksikada tüketilir

hindistan ana memleketi ancak en çok meksikada tüketilir

- Protein vücut için olmazsa olmaz bir maddedir. Protein en faydalı alındığı tek besin ise kırmızı et olduğu biliniyor. Ancak bazı uzmanlar et tüketmezler bu yüzden vücudun ihtiyacı olan proteini farklı besinlerden elde eder. Bu besinler arasında ilk sırada gelen Meksika fasulyesidir. Protein vücuttaki hücrelerin hızla onarılmasını sağlar. 

- Kadınların yaşadığı adet, hamilelik ve menopoz evrelerinde ortaya çıkan bazı belirtilerin şiddetini azaltır. Özellikle terleme, stres, kan şekeri ve metabolizma durgunluğu gibi sağlık sorunları için tüketilebilir. 

- İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini, lif ve demir gibi maddeler içerir. Vücudun bu eksikliklerini kısa sürede giderir. Bağışıklığı güçlendirerek mevsim geçişlerinde kolay kolay hastalıklar yaşanmasını engeller.

kaynatılarak birçok şekilde tüketilebilir

kaynatılarak birçok şekilde tüketilebilir

MEKSİKA FASULYESİ NASIL TÜKETİLİR?

- Öncelikle bir gece önceden su da bekletilir. Daha sonra tıpkı fasulye ve nohut gibi haşlanabilir.

- Meksika fasulyesi en çok yeşilliklerle bir araya getirilerek salata şeklinde tüketilebilir.

- Haşlanmış Meksika fasulyelerini zeytin yağda kavurup içine salça ekleyerek makarnaların üzerine sos olarak dökülebilir.

- Ana yemek içinde havuç ve patates de içine eklenebilir.

- Meksika yemekleri arasında yaygın olan tortilla ekmeğiyle beraber hazırlanan burtitto olarak da yenebilir. 

meksika fasulyesinin besin değeri

meksika fasulyesinin besin değeri

Psikonevroz nedir? Psikonevroz belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Psikonevroz nedir? Psikonevroz belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0