Maden suyunun faydaları nelerdir? Limonlu maden suyu içerseniz...

Jeolojik bir yapıya sahip yer altı suyundan elde edilen maden suyu mineral açısından oldukça zengindir. Genellikle hazımsızlık sorunu yaşayan kişiler yemek sonrası tüketir. İçeriğinde potasyum, kalsiyum ve fosfat gibi maddeler içerir. Bu sayede cilde de faydası olan maden suyu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Maden suyunun faydaları nelerdir?

Maden sularının, normal sudan farklı olmasının özelliği içeriğinde mineral tuzlar, elementler ve gaz içermesidir. Alkali toprakların derinliklerinde oluşan maden suyu, 500 ppm'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su aynı zamanda 1500 ppm'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su da denilir. Su magmadan aldığı karbondioksit gazının basıncıyla yer yüzüne yakın yerlere doğur çıkar. Maden suyun içindeki maddelere insan vücudu da ihtiyaç duyar. Özellikle vücudun elektrolitlerini düzenleyerek sinir hücrelerinin fonksiyonlarını artırır. Bunun yanı sıra vücudun sıvı ve asit oranını dengeleyerek kan basıncında artış yaşanmasını engeller. Maden suları genellikle sindirim sorunların da tüketilir. Cilt içinde faydaları olan maden suyu genellikle maske yapımlarında kullanılır. Zayıflamak isteyenler içinde ideal bir besin kaynağıdır. 

içerdiği mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirir

içerdiği mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirir

MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- Sodyum bakımından zengin olan maden suyu, vücut içindeki asit oranını koruduğundan böbrek ve mesane de taş oluşumunu önler. İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücuttaki fazla asit ve iltihabı atar. 

- Kemik ve diş sağlığı için florür maddesi inanılmaz bir fayda sağlar. Özellikle oluşumunda etkili olan florür kemik ve diş yapısını güçlendirir. Bu yüzden uzmanlar günde iki şişe sodanın diş ve kemik sağlığına katkısı olacağını söyler. Bunun yanı sıra herhangi bir darbe esnasında da kemik ve diş oluşumunun süresini hızlandırır. Ayrıca maden suyu bikarbonat içerdiğinden kan ve idrardaki asit baz dengesini korur.

kemik ve diş sağlığına fayda sağlar

kemik ve diş sağlığına fayda sağlar

- Kısa sürede enfeksiyonun neden olduğu virüs ve bakterileri vücuttan atar. Böylece bağışıklık sistemi antikor üretmeden vücut temizlenir. Ter bezlerinin fonksiyonlarını artırdığında ter yoluyla hem yağ atar hem de fazla suyun çıkmasına yardımcı olur.

- Aşırı yemek yiyen ya da çok fazla tüketilen karbonhidrattan dolayı karında şişlik oluşur. Mide rahatsızlığına yol açan bu durumu önlemek için maden suyu tüketilir. Maden suyu fazla besinler çalışmayı yavaşlatan midenin işlevselliğini artırır. Ayrıca içerdiği klorür sindirimi destekler.

günde iki tane tüketildiğinde organların fonksiyonlarını güçlendirir

günde iki tane tüketildiğinde organların fonksiyonlarını güçlendirir

- Damar ve kas dokularını güçlendirerek yıpranmalarını önler. İçeriği potasyum sayesinde vücuttaki suyun dengesini korur. Ayrıca sinir hücrelerinin beyne iletimini güçlendirdiğinden unutkanlık gibi hastalıkların oluşmasını engeller. 

- Hücrelerin hızla temizlenmesini sağlayan maden suyu cilt tabakası içinde inanılmaz fayda sağlar. Cildin dermis tabakasındaki pH değerini artırarak sivilce ve akne oluşumunu önlemiş olur.

- Yapılan araştırmalarda safra kesesi ve pankreas organlarının işlevselliğini artırdığından karaciğerin toksin atmasına yardımcı olur. Bu sayede vücuda çeşitli besinlerden dolayı girmiş hücrelerine etkisi azaltılır. 

limonlu maden suyu mideyi rahatlatır

limonlu maden suyu mideyi rahatlatır

LİMONLU MADEN SUYU NE İŞE YARAR?

Mide hazmını kolaylaştırır. Enfeksiyonlara karşı daha etkilli olur. Özellikle böbreklerinde taş olan kişilerin kolayca taşlardan kurtulmasını destekler. Bu karışıma az bir miktar tuz eklendiğinde damarların sertleşmesini engeller. Damarların duvarlarını da güçlendirdiğinden kalp krizi riskini azaltır. 

EVDE KAL HEM KENDİ HAYATINI HEM BAŞKASININ HAYATINI KURTAR

EVDE KAL HEM KENDİ HAYATINI HEM BAŞKASININ HAYATINI KURTAR

MADEN SUYUNUN KORONAVİRÜS SALGININA BİR ETKİSİ VAR MI?

Çin'in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan ve bir kaç ay içinde tüm dünyaya yayılan Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen koronavirüsün tedavisi ve kesin bir ilacı henüz üretilmedi. Yüksek ateş ve kuru öksürükle kendini gösteren koronavirüs hakkında Uzman Dr. Ali Kasım Hacim vücudun ihtiyacı olan minerallerin neredeyse tümünü maden suyunun barındırdığını vurguladı. Hacim maden suyunun vücuda olan etkilerini "Mineral vücudumuzda vitamin kadar değerlidir. Örneğin, sinir sisteminin hareket etmesi için sodyum ve potasyumun hücre içine girip çıkması lazım. Bu da mineralli ve maden suyunda var. Potasyum kasları gevşetiyor, kramp olmasını engelliyor. Maden suyu tüketimi vücudumuzun da dirençli olmasını sağlar. Böylece bağışıklık sistemimiz güçlü olacak ve hastalığa yakalanma oranı düşecektir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için doğal vitaminlerin yanında mineral alımının da önemi çok büyüktür. Mineral olmadan bu organlarımızı dirençli tutamayız. Günde en az 2 şişe maden suyu içilmesini öneriyorum. Mümkünse mineral oranı yüksek olan tercih edilmelidir. Yeşil şişede bulunan maden suyunun mineral oranı yüksek ve doğaldır" sözleriyle anlattı.

BİR YORUM YAPIN 4

fehmi 4 yıl önce

anlaşılan maden suları da zamlanacak geçmiş olsun

Toplam 7 beğeni

Erhan 4 yıl önce

Yirmi yıldırsu ihtiyacımı maden suyu içerek karşılıyorum maden suyundan başka su içmiyorum hatta yemekleri bile maden suyu ile yapıyoruz asitsiz maden suyu ile

Toplam 2 beğeni

Yeter 4 yıl önce

Korona virüs olmaktan çıktı ticaret, sömürü aracı oldu.

Toplam 5 beğeni

Murat 4 yıl önce

Şimdi marketlerde soda kalmayacak.

Toplam 3 beğeni