Cep telefonunun zararları nelerdir? Akıllı telefon kansere neden olur mu?

Hemen hemen herkesin kullandığı cep telefonu güçlü iletişim ağlarından biridir. Neredeyse insanların bir organı haline gelen cep telefonu aslında o kadar da masum değildir. Güçlü sinyallerle çalışan cep telefonları çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır. Uzmanlar özellikle uyurken cep telefonunu yakınlarda tutulmamasının aksi halde kansere neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Cep telefonunun zararları nelerdir?

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan cep telefonu uzun süreli kullanımda ciddi rahatsızlıklara davetiye çıkarır. Kullanımı neredeyse 4 yaşlarına kadar düşen cep telefonu, birçok kolaylık sağlasa da güçlü sinyallerle çalışır. Bu sinyaller insan sağlığına olumsuz sorunlara neden olur. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yapılan bir çalışmaya göre dünyada cep telefonu abone sayısı 5 milyarı geçti. Uzmanlar bu sayının korkunç olduğunun altını çizdi. Yapılan araştırmalarda artan cep telefonu hem fiziksel hem de vücut içindeki organlara hasar verir. Radyo sinyalleriyle çalışan cep telefonları en fazla beynin sağlığını bozar. Dalgalar beyindeki sinirlerin ölmesine yol açar. Yaklaşık 20 yıl önce ortaya çıkan cep telefonları teknolojinin artmasıyla boyutu özellikleri ve kullanımı değişti. Önceleri sadece konuşmaya yarayan cep telefonlarıyla şimdilerde işler bile yürütülebiliyor. Bu da kullanımının artmasına yol açtı. Uzmanlar son yıllarda artan kanser hastalıklarının nedenin cep telefonu sinyallerinden kaynaklanıyor olabileceğini hatırlattı.

gece telefon kullanımı kansere yol açar

gece telefon kullanımı kansere yol açar

SAKIN CEP TELEFONUNA YAKIN UYUMAYIN!

Gelişen teknoloji de LED ışıklarla zenginleştirilen cep telefonları melatonin hormonunu olumsuz etkiler. Bu yüzden cep telefonlarına yakın uyuduğunda bu hormonun salınımı azaltır. Uyku sorunlarının yaşanmasına zemin hazırlar. Uyku problemleri de devamında psikolojik sorunları beraberinde getirir. Bunun yanı sıra hücrelerin mutasyona uğramasına neden olur. Kanser hastalıklarının hızla artmasına yol açar. Özellikle kadınlarda meme erkeklerde de prostat kanserini tetikler. Gece yatakta yakından kullanılan cep telefonu göz sağlığını da etkiler. Göz içindeki sıvı oranını azaltır. 

cep telefonu kullanımı göz sağlığını olumsuz etkiledi

cep telefonu kullanımı göz sağlığını olumsuz etkiledi

CEP TELEFONUNUN ZARARLARI NELERDİR?

- Akıllı cep telefonu kullanımı parmaklardaki kasılmalara yol açar. 

- Kullanım sırasında vücudun duruşunu etkiler. Bu da duruş bozukluklarına neden olur. Özellikle boyun fıtığı ortaya çıkar ve omurga kısmı eğrilir. 

- Hamile kadınlarda radyasyon çocukların gelişimini olumsuz etkiler.

cep telefonuna yakın uyumak ciddi hastalıklara yol açar

cep telefonuna yakın uyumak ciddi hastalıklara yol açar

- Cep telefonuyla beraber kulaklık kullanımı, kulağın sağlıklı duymasını bozar. Aynı zamanda cep telefonu hoparlörü de yakından ses sinyalleri dalgalandırdığı için kulak zarına hasar verir. 

- Cep telefonlarının yaydığı radyasyon sinir hücrelerini mutasyona uğratır. Bu mutasyon sadece kansere değil farklı hastalıklara da yol açar. Bunlardan biri de beyin hastalıklarıdır. Özellikle beyin gelişimini etkilediğinden konsantre güçünü zayıflatır. 

Elvin isminin anlamı nedir? Elvin ne demek,Elvin ismi Kuran'da geçiyor mu

İLİŞKİLİ HABER

Elvin isminin anlamı nedir? Elvin ne demek,Elvin ismi Kuran'da geçiyor mu
Washington Post'tan 'Dünya Kahve Günü'nde I. Selim'e teşekkür!

İLİŞKİLİ HABER

Washington Post'tan 'Dünya Kahve Günü'nde I. Selim'e teşekkür!

BİR YORUM YAPIN 3

Oyuncu mişka YT 1 yıl önce

Bu konu hakkında bilgilendirici video çekeceğim

Deniz 3 yıl önce

Sürekli yanımızda taşıdığımız telefonların bu kadar zarar vermesi oldukça kötü bir durum. Burada yazılanlardan bir çoğunu engellemek bizim elimizde, telefona daha az vakit ayırarak zararlarını minimuma indirebiliriz ama işin tehlikeli boyutu olan radyasyon için yapacak çok şeyimiz yok. Cebinizde minik bir nükleer santral taşıdığınızı düşününce işin ciddiyeti daha bir anlaşılır oluyor. Belki geçmeyen baş ağrılarımızın, yorgunluğumuzun sebebi telefonların yaydığı radyasyon, bilemiyoruz. Sırf bu etkilerinden korktuğum için sinyal kesici telefon kılıfı içinde taşımaya başladım telefonumu.

Toplam 9 beğeni

Çiçek 2 yıl önce

Susun artık

Toplam 0 Beğeni