Kanser tedavisine mucize etki: Manuka balı nedir? Manuka balının faydaları neler?

Yeni Zelanda'daki manuka çiçeklerinin polenlerinden yapılan bala manuka bal denir. Tüm dünyaya da buradan ihraç edilen manuka balı binbir derde devadır. Özellikle yapılan araştırmalarda manuka balının kanserli hücreleri azaltığı yönde sonuçlara varılmıştır. Bilinen tüm antibiyotiklerden daha güçlü etkiye sahip bu bal ayrıca virüslere karşıda birebir fayda sağlayan bir besindir. Manuka balının faydaları neler?

19. yüzyıl başlarında itibaren keşfedilen manuka çiçeğinin polenlerini toplayıp bal yapan arıların ortaya çıkartıkları besinin güçlü bir doğal ilaç olduğu ortaya çıkarıldı. Ancak yerli halkın asırlardır bunu şifa amaçlı kullandığı tarih kitaplarında tespit edildi. Yeni Zelanda ve Güney Doğu Avustralya'nın dağlık alanlarında yetişen manuka çiçeğinin yaprakları yaraları hızlı iyileştirir. Alternatif tıpta ilaç yapımında kullanılan bu çiçek türü kokusu ve lezzetiyle arılarında ilgi alanında yer aldı. O bölgede sadece o çiçekler yetiştiğinden arıların polen olarak adresleri de sadece manuka çiçekleri olur. Bu yüzden civardaki arı kovanlarındaki ballara manuka balı denir.

Yerli halk Maorililer bu balı ve çiçeği hemen hemen her hastalıklarında kullanmıştır. Günümüzde ise araştırmalara konu olan manuka çiçeği ve balının güçlü antioksidan olduğu görülmüştür. Özellikle soğuk algınlığına neden olan virüslere karşı etkili olan manuka balı Yeni Zelanda'dan tüm dünyaya ihraç edilir. 

Balın faydaları nelerdir? Deli bal zehirlenmesi nedir? Kaç çeşit bal vardır? İLİŞKİLİ HABERBalın faydaları nelerdir? Deli bal zehirlenmesi nedir? Kaç çeşit bal vardır?

en sağlıklı besin seçildi

en sağlıklı besin seçildi

MANUKA BALININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Ünlü tenisçi Novak Djokovic ve oyuncu Scarlett Johansson'un da tüketimiyle popülerliği artan manuka balına dünya genelinde talep arttı. İlgi oladığı olan bu balı üreten arıların çalınması ise olay oldu. Koruma altına alınan manuka çiçekleri ve balı;
     
  • Viral enfeksiyonlar nedeniyle oluşan boğaz ağrılarına doğal ilaçtır. Sıcak suyun içine bir kaşık eklenip tüketildiğinde bronş yollarını temizler. Balgam söktürücü özelliği sayesinde boğazları enfeksiyondan arındırır. Virüslerin akciğere inmesini önler. 
     
  • Güçlü bir antibakteriyel etkiye sahip olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirme de etkilidir. Hastalıklara karşı adeta vücut direncini artıran manuka balı, aynı zamanda vücut içindeki mantarlı ve virüsleri de temizler.
     
  • İltihaba bağlı görülen eklem ağrıları da azaltır. Yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Bu yüzden askeri tedavi alanlarda bu bitkinin yaprakları ilaç olarak kullanılır.
     
  • Mide ve bağırsak hastalıklarını önler. Sindirimi rahatlatır. Fonksiyonlarını artırarak metabolizmanın iyileşmesini kolaylaştırır.
Meme kanseri nasıl anlaşılır? Meme kanseri belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Meme kanseri nasıl anlaşılır? Meme kanseri belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 18

selahattin 2 yıl önce

Balların kralı tartışmasız anzer balıdır. ikisini de deneyin farkı görürsünüz.

Glikoz 2 yıl önce

Glikoz balı şifadır metro kenarlarındaki yeşil ve otlaklardan elde edlir...

İsmail 2 yıl önce

Gavur balı ise mutlaka çok değerli, çok şifalı ve de çok da pahalıdır. Zira onlar satmayı biliyorlar Ülkemizde ki bazı haberciler ve siteler de sanırım tanıtım karşılığı reklam ücreti alıyorlar.

bilall 2 yıl önce

F.Altaylı'nın 2 hafta önce pazar günü yaptığı bal konulu teke tek programı izleyin.manuka balının reklamlarla nasıl abartıldığını ve bizim yerli balımızın manukadan kat be kat daha iyi olduğunu öğrenin.

Şamil Yüce 2 yıl önce

DOĞAL ANTİBİYOTİK ALMAK İSTEYENLER : Antibiyotiğin HAM MADDESİNİN "MANTAR" olduğunu Mavimsi Antibiyotiğin hammaddesinin "ÇÜRÜMÜŞ PEYNİR KÜFÜ" olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca; Rahmetli KANUNİ S. SÜLEYMAN "ASKERLERİNE HASTALANMASINLAR" diye "KÜFLÜ PEYNİR" yedirirmiş. İsteyen trih kaynaklarına baksın. DOKTORO-ECZANEYE GİDİP ANTİBİYOTİK PARASI VERMEYİN. BİRAZ ARAŞTIRMACI OLUN derim. Saygılar.

Yorumların Tümünü Okuyun