Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Canan Karatay'ın 'koronayı öldürüyor' sözlerine tepki!

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını konusunda uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yeni tip koronavirüse karşı bazı önerilerde bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Canan Karatay'ın "Koronavirüse karşı sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapın" sözlerine tepki gösterdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Canan Karatay'ın dün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ceyhan, bir televizyon kanalının kendisini arayarak, Prof Dr. Canan Karatay'ın sağlık çalışanlarının karbonatla gargara yaparak korunması gerektiğine dair yaptığı açıklamanın sorulduğunu belirterek, "Artık halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen" ifadelerini kullandı.

"HALK DA BUNUN YALAN OLDUĞUNU BİLİYOR"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım: "Bir kanaldan aradılar. Artık pek sesi çıkmayan birinin 'karbonatla gargaranın korona virüsü öldürdüğünü söylediğini," benim buna ne diyeceğimi sordular. Artık halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen.

"YANLIŞ OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ, HABER YAPMAYIN"

Bu saçmalıkları haber yaparken lütfen düşünün. Sağlık çalışanları canını verirken, güvenlik görevlileri ve diğer basın çalışanları yaşamlarını tehlikeye atarken, sizden de beklenen tek bir şey var. Siz de halkı doğru bilgilendirmek için en az bizim kadar emek verdiniz. Şimdi halkın önlemlere uymamasına ve salgının artmasına neden olacak böyle yanlış olduğunu bildiğiniz şeyleri haberler yapmayın lütfen.Bu kadar bilimsel gelişmelerden ve bilgi birikimden sonra tuzlu suyla karbonatla gargara, kelle paça ile salgının önleneceği yalanlarıyla halkın yanıltıldığı günlere geri dönmeyelim. İleri gideceğimize taş devrine geri dönmeyelim"

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, asırlardan bu yana toplumlara salgın hastalıkların musallat olduğunu, bunun büyük kitleleri de yok ettiğini açıkladı. Salgın hastalıklarda insan temasının önüne geçmek gerektiğini dile getiren Karatay, salgının, kışın insanların kapalı mekanlarda, kalabalık ortamlarda bulunmasından dolayı arttığını ifade etti.

Karatay, salgın döneminde vücudun direncinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Vücudu güçlendiren en önemli vitaminlerin başında D vitamini geliyor. D vitamini vücut için çok önemli. D vitamininin vücutta 100'ün üzerine çıkarılması gerekir. D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklarla da savaştığı gösterildi. Güneşten de alınabiliyor. Hastalıklı kişilerde, bilhassa virüs ve bakteri enfeksiyonu olanlarda D vitamini yüksek olduğu zaman hastalanmıyorlar, hastalansalar da çok hafif atlatıyorlar. Bu birçok çalışmada gösterildi. Ben uluslararası D Vitamini Konseyi üyesiyim."

"VATANDAŞLAR KURALLARA DAHA ÇOK UYMALI"

Yüksek doz C vitamininin de çok önemli olduğuna değinen Karatay, "2012'de yapılan bir çalışma, C vitamininin hakikaten akciğerlere birikmiş sıvıyı temizlediğini gösterdi. Koruyucu olarak bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın, vücutlarında D ve C vitaminini yüksek tutmalarını her zaman öneriyorum. Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir. Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum. El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli. C vitaminini ağızdan almak çok önemli. Ayda bir mutlaka D vitamini yaptırıyoruz. Bunlar virüslere karşı çok önemli. Deniz ve tuzlu su da çok önemli. Kalabalığa karışmıyorum. Alışverişimi de online yapıyorum." dedi.

Sağlık Bakanlığının aldığı tüm tedbirleri yerinde bulduğunu vurgulayan Karatay, vatandaşların bu kurallara daha çok uyması gerektiğini belirtti. Karatay, sağlık çalışanlarının fedakarlığına tedbirlere uyularak karşılık verilebileceğini sözlerine ekledi.

Arpacığa doğal çözüm! Sarımsak arpacığa iyi gelir mi? Çocuklarda ve bebeklerde arpacık tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Arpacığa doğal çözüm! Sarımsak arpacığa iyi gelir mi? Çocuklarda ve bebeklerde arpacık tedavisi
Karabiber ve karabiberin tohumunun faydaları nelerdir? Karabiber ve limon karışımı

İLİŞKİLİ HABER

Karabiber ve karabiberin tohumunun faydaları nelerdir? Karabiber ve limon karışımı
Ünlü işletmeci Nusret sosyal medyanın diline düştü!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü işletmeci Nusret sosyal medyanın diline düştü!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 55

Gülseren 3 yıl önce

Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni,doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni.cok yasa canan hocam.bilgilerinizi deniyoruz.

İbrahim erme 3 yıl önce

Asıl Mehmet Ceyhana güvenmeyin. Oğlu ünlü bir ilaç-aşı firmasında üst düzey görevli. CANAN HOCAYI DİNLEYİn. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun.

Toplam 3 beğeni

güveniyoruz 3 yıl önce

Canan Karatay neden yalan söylesin ki? Menfaati yok birşeyi yok. Kendisine güvendiğimiz isimlerden birisidir. Yılların birikimini insanlar faydalansın diye anlatıyor. Bence anlattıkları çok doğru ve makul şeyler.

Toplam 4 beğeni

bir vatandaş 3 yıl önce

canan hanım doğru söylemiş. asıl ne varsa eskilerde var .ilerici olmak iyi edeceğine daha çok hasta eden ilaçlarları yazmak mı? biz canan hanımı destekliyoruz tecrube ve bşlgilerindenstifade ediyoruz sayıları artsın inşaAllah.

Toplam 2 beğeni

filinta 3 yıl önce

Mehmet ceyhan mart ayında hastaysan maske tak diyordu şimdi maske yüzde 90 korur diyor. İyi ki bunları dinlemedik, maske taktık.

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun