İltihaplı balgam neyin habercisidir? İltihaplı balgamdan kurtulmanın doğal formülü

Üst solunum yolları gibi hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkan balgam, başlı başına bir hastalık değildir. Çeşitli sebeplerden ötürü görülen balgam, nadiren de olarak da iltihaplı olarak da görülür. Koyu ve yeşile yakın bu balgam daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu yüzden iltihaplı balgam hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İltihaplı balgam neyin habercisidir?

Solunum sisteminde nemlendirme görevi olan balgam yüksek enfeksiyona bağlı hastalığa dönüşür. Balgam, nefes alıp verilirken boğazdaki tahribatı önlemek ve akciğerlere hava akışının daha yumuşak olmasını sağlar. Virüs ve bakterilerin birikmesi ve onlara karşı hassaslaşan balgamda iltihap artar. Bu da yeşil ve kıvamını koyulaştırır. Öksürük refleksiyle çıkan yutkunmayı zorlayan iltihaplı balgam bazı hastalıkları işaret eder. İltihaplı balgam genel olarak akciğer de meydana gelen olumsuz bir komplikasyonun habercisidir. Akciğer paraziti, bronşıt, astım ve zatürre gibi hastalıkların belirtisidir. İltihaplı balgam da ağız içinde koku artar.

Öksürürken ağız yoluna kadar gelen sümüksü bir yapı çıkar. Bazense bu yapı boğazda takılı kalır ve sürekli öksürüğe neden olur. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Bu gibi durumlarda bir hekime danışmak daha faydalıdır. Ancak alta ciddi bir durumun olduğu düşünülmediği noktada evde de doğal kürle iltihaplı balgamdan kurtulunabilir. Kış aylarında artar. Ayrıca çok sigara tüketenlerde de bu durum sıklıkla yaşanır. 

Balgam neden olur? Balgam hangi hastalıkların habercisidir? Balgam atmanın doğal yolları...İLİŞKİLİ HABERBalgam neden olur? Balgam hangi hastalıkların habercisidir? Balgam atmanın doğal yolları...

iltihaplı balgamı sökmede soğan sarımsak limon güçlü etki sağlar

iltihaplı balgamı sökmede soğan sarımsak limon güçlü etki sağlar

İLTİHAPLI BALGAMDAN KURTULMANIN DOĞAL FORMÜLÜ

En güçlü iltihap söktürücü besinler olan soğan, sarımsak, kestane balı, limon suyu ve zencefil ya da karabiber katılarak hazırlanır.

- Yarım kuru soğan 

- Bir diş sarımsak

- 1/5 su bardağı su

- 1/5 yemek kaşığı kestane balı

- Yarım bardak limon suyu

- Bir çay kaşığı zencefil ya da isteğe bağlı karabiber

İyi yıkanmış soğanı, sarımsak, su ve limon suyunu karıştırıp bir cezvede ocağa koyun. Kaynarken zencefil ya da karabiberi içine ekleyin 5 dakika sonra ocaktan alın. Süzüp bir bardağa boşaltın içine kestane balını ekleyip ılık ılık tüketin. Ayrıca orta yumuşaklıkta bir parça ekmeği çok çiğnemeden yutun. Ardından bu karışımı için 

Delta virüsü şiddetli midir? Delta virüsü nasıl bulaşır? Delta virüsünün belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Delta virüsü şiddetli midir? Delta virüsü nasıl bulaşır? Delta virüsünün belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0