Enginar yaprağı çayının faydaları nelerdir? Enginar yaprağı çayı nasıl yapılır?

Nadir bilinen bitki çaylarından biri olan enginar yaprağı çayı güçlü bir antioksidandır. Mor, yeşil ve mavi tonlarda olan bu yapraklar özellikle nikotinin vücuda verdiği zararı azalmada birebir fayda sağlar. Günde bir kere o da yemekten sonra tüketilmesi gerekir. Enginar yaprağı çayının faydaları nelerdir? Enginar yaprağı çayı nasıl yapılır?

Papatya ailesine ait olan enginar, tohumdan üretilen bir besindir. Oldukça su isteyen bu besin ülkemizde Marmara bölgesinde yetiştirilir. İçeriğinde güçlü mineral ve vitamin barındıran enginar özellikle kışın sonu ilkbaharın başlarında tüketilir. Kapak şeklinde olan enginarın yaprakları da kendisi kadar faydalıdır. Sebze kısmı yemeklerde kullanılan enginarın yaprakları kaynatılıp elde edilen çay alternatif tıpta kullanılır. Sebze kısmı etli olan enginar, tüp şeklinde yukarı doğru çıkan yaprakları vardır. Yaprakları içeriğinde antioksidan maddeler barındırır. Özellikle mor ve mavi renkli olduklarında daha fazla tercih edilir. 

Karaciğeri temizleyen: Enginarın faydaları nelerdir? Enginar nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABERKaraciğeri temizleyen: Enginarın faydaları nelerdir? Enginar nasıl tüketilir?

enginar yaprağı güçlü bir antioksidandır

enginar yaprağı güçlü bir antioksidandır

ENGİNAR YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Enginar yaprakları önce güneşte kurutulur. Daha sonra ufalanarak çay formuna getirilir. Daha sonra bir su bardağı suya bir çay kaşığı kadar enginar yaprağı tozu ekleyin. Bir kapta yaklaşık 6 dakika kaynatın. Bazı uzmanlar sıcak suyun içine ekleyip demlenmesini de önerir. Süzüldükten sonra tüketebilirsiniz. Aşırı tüketilmesi böbrek fonksiyonlarını bozar. Bu yüzden akşam yemeğinden sonra bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir.

En kolay zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Enginar pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Enginar pişirmenin püf noktaları

enginar yaprağı çayı sindirimi güçlendirir

enginar yaprağı çayı sindirimi güçlendirir

ENGİNAR YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Nikotinin vücutta bıraktığı hasar oldukça zararlıdır. İleri yaşlarda ciddi hastalıklara yol açan nikotini önlemek için alternatif tıp uzmanları enginar çayını önerir.
     
  • Karaciğer vücudun en önemli yaşamsal organlarından biridir. Toksin atmaya yardımcı olan karaciğerin fonksiyonlarını geliştirmek için ek bir desteğe ihtiyaç vardır. Biriken toksinleri idrar yoluyla atan karaciğerin güçlenmesi için enginar çayı tavsiye edilir.
     
  • Enginar yaprağı çayı aynı zamanda kas ve kemik sistemini güçlendirir. Özellikle kas ve kemik dokularını güçlendiren enginar yaprağı çayı ileri yaşlarda görülme ihtimali olan kemik erimesinin önüne geçer.
     
  • Antibakeriyel ve antioksidan mineraller sayesinde bağışıklık siteminin ihtiyacını karşılar. Bağışıklığı güçlendirerek vücut fonksiyonlarının sağlıklı işlemesini sağlar.
     
  • Uyarıcı etken olan enginar yaprağı çayı sinir sistemini yeniler. Ölçülü tüketildiğinde beyin gelişimini destekleyerek ileri yaşlarda hafıza problemlerinin yaşanma riskini azaltır. Sinirleri işlevselliğini artırarak depresyon ve stresi azaltır.
     
  • Sindirim sisteminin en önemli organı olan bağışıklığın işlevselliğini artırarak besin atıklarının birikmesini ve kabızlığın yaşanmasını önler. Kilo vermek ve formda kalmak isteyenler için ideal bir bitki çayıdır.
     
  • Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. 

enginar besin

enginar besin

Kabak çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Kabak çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği maskesi

BİR YORUM YAPIN 3

Ş Gazi 2 yıl önce

Yeni başladım umarım faydası olur bu yazı bana bilgi verdi teşekkür ederim

Gazi 2 yıl önce

Evet enginar karaciğer için çok faydalı ben enginar yapraklarını yıkadım ve kuruttum demleyip içmeye başladım bakalım faydasını kan tahlili yapılınca anlaşılır ancak umarım benimde karaciğer im de yağlanma vardı sağlığıma faydalı olacaktır

S yıldız 3 yıl önce

Evet enginar çayı n bende tükettim faydasını gördüm doktora gittim tahlil erim güzel cikti

Toplam 3 beğeni