Mu varyantı nedir? Mu varyantının belirtileri nelerdir? Mu varyantı nerede çıktı?

Koronavirüs ortaya çıktığından beridir neredeyse birçok defa mutasyona uğradı ancak bu mutasyonların bazıları oldukça şiddetli olunca virüsün yayılma hızı da ona göre artış gösterdi. Artan varyant sayısına geçtiğimiz gün bir yenisi eklendi. Mu varyantı olarak kayda geçen yeni koronavirüs türü hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Mu varyantının belirtileri nelerdir? Mu varyantı nerede çıktı?

Yaklaşık 2 yıldır devam eden koronavirüsle mücadele de aşılama döneminde girildi. Tüm dünya genelinde başlayan aşılamaya rağmen virüs mutasyona uğramaya devam ediyor. Ancak bazı çeşitleri oldukça ölümcül olan koronavirüsün en son varyantı Mu oldu. Endişe varyantları arasına giren Mu dışında Alfa, Beta, Gamma ve Delta yer alıyor. DÜnya Sağlık Örgütü'nün da listeye aldığı Mu varyantı ilk kez Kolombiya'da tespit edilmişti. Şimdi ise İngiltere, ABD ve Japonya'da vakalar olduğu bildirildi. Küresel bir etkiye doğru giden Mu varyantı vakaların yüzde 40'na yakını oluşturuyor. Ülkemizde bu varyant türü henüz tespit edilmedi. 

Delta virüsü şiddetli midir? Delta virüsü nasıl bulaşır? Delta virüsünün belirtileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERDelta virüsü şiddetli midir? Delta virüsü nasıl bulaşır? Delta virüsünün belirtileri nelerdir?

mu varyantı beta varyantı gibi şiddetli

mu varyantı beta varyantı gibi şiddetli

MU VARYANTI NEDİR?

Bilimsel araştırma dosyalarına B. 1. 621 olarak kayda geçen Mu varyantıyla ilgili yapılan araştırmalarda "bağışıklık kaçışının potansiyel özelliklerini gösteren bir mutasyonlar kümesine sahip" ifadeleri yer aldı. Henüz araştırma tamamlanmasa da Beta varyantına benzer bir belirti göstererek bağışıklık sistemi savunmalarından kaçabileceği konuşuluyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü bunun üzerindeki araştırmaların devam ettiğini belirtti. Direncinin şiddeti konusunda korkulan Mu varyantının etkileri de hızlıdır. Bu araştırmalar ışığında Dünya Sağlık Örgütü, varyantın aşıya karşıda direncinin güçlü olabileceği ancak kesin sonucun araştırmalar akabinde ortaya çıkacağını duyurdu. 

yüksek ateş ve vücut kırgınlığı

yüksek ateş ve vücut kırgınlığı

MU VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bağışıklığa karşı güçlü bir direnç gösterdiğinden yüksek ateşle başlıyor. Öte yandan vücut kırılmaları halsizlik, baş ağrısı, iştah kaybı gibi durumlarla devam ediyor. Koronavirüs ve Delta varyantına göre saha sert olduğundan ağrılar ve ateş yüksekliği de ona göre şiddetli geçiyor. Kesin belirtiler duyurulmasa alınan bilgilere göre Mu varyantı belirtileri arasında bunlar yer alıyor. Kuluçka dönemi sonrası kişi neredeyse yürüyemez halde bir vücut kırgınlığı yaşıyor. Uzmanlar bu yüzden aşıya rağmen mesafe, hijyen ve maske kullanımının devam etmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor. 

Diyetisyen Nilay Keçeci'den meşhur kabak detoksu tarifi! Kabak detoksu ile nasıl zayıflanır?

İLİŞKİLİ HABER

Diyetisyen Nilay Keçeci'den meşhur kabak detoksu tarifi! Kabak detoksu ile nasıl zayıflanır?

BİR YORUM YAPIN 0