Karabiber çayının faydaları nelerdir? Soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?

Evin olmazsa olmaz ikilisi tuz ve karabiber yemeklere sadece lezzet vermekle kalmıyor, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle karabiber vücudumuzdaki virüslerle savaşarak enfeksiyonların önüne geçiyor. Uzmanlar karabiberi sadece toz olarak değil, çayını da tüketilmesini öneriyor. Peki soğuk algınlığını geçiren karabiber çayı nasıl tüketilir?

Karabiber baharatı ağaçta yetişen bir ürün olup bitkinin tohumu niteliğindedir. Bu bitkinin tarihine baktığımızda Hindistan kökenli olduğunu görürüz. Dünya genelinde en çok kullanılan bir baharat olup genel olarak kullanım amacı yemeklere lezzet ve aroma vermesidir. Ancak sağlık açısından baktığımızda karabiberin bir çok faydası olduğunu görüyoruz.  Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte vücudumuzun savunma sistemi zayıflıyor ve hastalıklar da artıyor. Mevsim geçişlerinde değişen ısıya özellikle çocuklar, yaşlılar, astım gibi kronik akciğer hastalıkları olanlar daha duyarlı. Karabiber, tarçın, zencefil ve karanfil gibi baharatlar soğuk havalarda hem hastalıklardan koruyor hem de vücudumuzu sıcak tutmayı sağlıyor. Uzman Dr. Fevzi Özgönül karabiber çayının antioksidan ve serbest radikalleri azalttığını, soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağladığını söyledi.

Karabiber ve karabiberin tohumunun faydaları nelerdir? Karabiber ve limon karışımıİLİŞKİLİ HABERKarabiber ve karabiberin tohumunun faydaları nelerdir? Karabiber ve limon karışımı

Dr. Fevzi Özgönül, “Bunların yanında karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletir, sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır. Karaciğer ve tükürük üretiminden safra asidi salgısını arttırır. Biber, midede hidroklorik asit salınımını arttırarak sindirimi kolaylaştırır” dedi.

KARABİBER ÇAYININ FAYDALARI;

  • Karabiber çayı antioksidan ve serbest radikalleri azaltıyor.
  • Soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağlıyor.
  • Karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletiyor.
  • Sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır.
  • Karaciğer ve tükürük üretiminden safra asidi salgısını arttırıyor. Biber, midede hidroklorik asit salınımını arttırarak sindirimi kolaylaştırıyor.

  • Bu tarifin içinde bulunan zencefilin %3’ünü uçucu yağlar oluşturur ve tadını phenylpropanoid adındaki maddelerden alır. Bunun dışında zengin bir B3, B6 ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir. Bunların dışında zencefil ayrıca leysin, treonin, triptofan, valin, fenilalanin gibi amino asitler içermektedir.
  • Karanfilin çok etkili bir antioksidan özelliğinin olması kanserden, solunum yolları hastalıklarına, saçlardan, tırnaklara kadar çok geniş bir alanda sağlığımızı korumak için hizmet ediyor. Diş ağrımız varsa karanfil bize bu konuda da yardımcı oluyor.
  • Tarçın  ise glukoz emilimini yavaşlatan sindirim enzimlerini destekleyen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle tarçın, insülinin etkinliğini 20 kat arttırabiliyor. Kullanıldığında şeker isteğini azaltıyor.

Karabiber kilo verdirir mi? Yağ yakan en etkili karabiber kürüİLİŞKİLİ HABERKarabiber kilo verdirir mi? Yağ yakan en etkili karabiber kürü

KARABİBER ÇAYI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 6 adet tane karabiber
  • 2 adet karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi veya 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • dilerseniz 1/2 çay kaşığı bal
  • 2-3 damla limon suyu


Hepsini bir demliğe koyup 20 dakika kaynar su ile demledikten sonra içebilirsiniz.

En kolay cevizli tatlı tarifleri hangisi? Cevizle yapılan enfes tatlılar...

İLİŞKİLİ HABER

En kolay cevizli tatlı tarifleri hangisi? Cevizle yapılan enfes tatlılar...
Sürekli ağrı kesici kullanmanın zararları nelerdir? Uzmanlar açıkladı

İLİŞKİLİ HABER

Sürekli ağrı kesici kullanmanın zararları nelerdir? Uzmanlar açıkladı
Hüryemez elması nedir? Hüryemez elmanın faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Hüryemez elması nedir? Hüryemez elmanın faydaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

eskiden beri ,eskiler tarafından bilinen birşey,bi zamanlar soğuk algınlığında kullanılırdı,hastaya bol karabiberli çay içirtilir ve üstüne yorgan ,battaniye örtülüp terlemeye bırakılırdı.sonra bi sıcak banyodan sonra çoğunlukla iyi olurdu.