Omicron varyantının belirtileri nelerdir? Omicron'u koronavirüsten ayıran belirtiler ve süreç

Son 2 aydır ilk varyantlara oranla daha hızlı yayılan omicron hakkında yapılan araştırmalar tamamlandı. Dünya Sağlık Örgütü'nden de gelen açıklamalara göre Omicron ağır grip gibi geçiyor. Daha hızlı yayılıyor ve kuluçka süresi bazen uzun olabiliyor. Semptomlar hastaneye yatışa neden olmuyor. Omicron varyantının belirtileri nelerdir?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

İlk kez Afrika kıtasında görülmeye başlanan ve Avrupa'da hızla yayılan Omicron varyantı hakkında yapılan araştırmalar tamamlandı. Bilim insanlarını bile korkutan en hızlı yayılan varyant olan omicronun sevindirici tek tarafı hastalık sürecindeki şiddetli belirtilerin gribe benzer olması oldu. Ancak yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar halen varyanta karşı en hassas grup sayıldı. Yaz aylarında azalan vaka sayılarındaki artışın yılbaşından sonra zirve yapması üzerine birçok ülke maske ve mesafe zorunluluğunu yeniden getirdi. 

omicron belirtileri

omicron belirtileri

OMİCRON VARYANTININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Omicronun kuluçka süresinden sonra göstermeye başladığı semptomlar yapılan araştırmalarla ortaya konuldu. Yaklaşık 2 aydır yakalanan hastaların kayıtlarından elde edilen sonuçlara göre omicron tıpkı grip gibi burun akıntısıyla başlıyor. Öte yandan;

Şiddetli baş ağrısı ve baş dönmesi

Sürekli yorgun hissetme

Sık sık hapşırma ve sulu akıntı

Boğaz yanması 

Nefes alırken hırıltılı ses 

Ciğerden öksürme

Düşünmede bozukluk

Vücut ısısında değişim titreme ve ürperme 

Ani çıkan ateş

Gözlerde yanma

Boğaz altındaki bezlerde şişkinlik 

Ruh halinde durgunluk

Dünya genelinde devam eden koronavirüs salgınında ortaya çıkan son varyant olan Nu varyantı yani Omicron ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Koronavirüsün bir mutasyonu olan Omicron varyantı hakkında merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu cevapladı.

Covirgin ne demek? Sosyal medyada Covirgin terimi konuşuluyor Kimlere covirgin denilecek

İLİŞKİLİ HABER

Covirgin ne demek? Sosyal medyada Covirgin terimi konuşuluyor Kimlere covirgin denilecek
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0