Sağ göğüs altında ağrı neden olur? Sağ göğüs altı ağrısı neye işarettir?

Sağ taraftaki göğüs kafesindeki sıkışma neredeyse kalp kriziyle aynı hatta bazı kişiler kalp krizi geçirdiklerini düşünür. Soluk kesintisine neden olan geçtikten sonra da ani baş ağrılarına yol açan sağ göğüs altı ağrısının altındaki nedenleri sizler için araştırdık. Sağ göğüs altında ağrı neden olur? Sağ göğüs altı ağrısı neye işarettir?

En sık görülen ağrılardan biri olan göğüs ağrıları arasında yer alan sağ göğüs altında yaşanan ağrı genellikle kaburgayla ilgilidir. Sağ tarafta köprücük kemiğinden sonra 12 adet kemiğin alt alta dizildiği kemik düzenidir. Aynı şekilde sol tarafta da bulunuyor. Bu kısımlardaki ağrılar nefes kesilmesine yol açar. Bir çok hastalık nedeniyle ortaya çıkan bu ağrı konusunda şikayete gelen hastaların çoğunda kalp krizi gibi belirtiler yaşadığını ifade ediyor. 

Kalp çarpıntısı (Taşikardi) hastalığı nedir? Kalp çarpıntısının belirtileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKalp çarpıntısı (Taşikardi) hastalığı nedir? Kalp çarpıntısının belirtileri nelerdir?

sağ göğüs altı ağrısı genellikle kaburgadan kaynaklı

sağ göğüs altı ağrısı genellikle kaburgadan kaynaklı

SAĞ GÖĞÜS ALTINDA AĞRI NEDEN OLUR?

  1. Göğüs kısmının trafik kazası ya da gün içinde herhangi bir nedenden kaynaklı aldığı ağır darbe sonrası kaburganın hasar almasından kaynaklı yaşanır.
     
  2. Akciğer iltihabının gelişip kemiklere de zarar vermesi nedeniyle o kısımda ağrı görülür.
     
  3. Genel kemik hastalığı olan osteoporozun kemik yapısını inceltmesi kaynaklı ortaya çıkar.
     
  4. Kaslarda görülen spazmalar kasılmalar sağ göğüs ağrısına neden olur.
     
  5. Vücudun genelinde ciddi anlamda yaşanan demir, C ve De vitaminleri eksiklikleri de bu tarz ağrıların yaşanmasına zemin hazırlar. 

sağ göğüs altı ağrısı kadınlarda en sık yaşanan sorundur

sağ göğüs altı ağrısı kadınlarda en sık yaşanan sorundur

SAĞ GÖĞÜS ALTI AĞRISI NEYE İŞARETTİR?

Yapılan aşırı egzersiz sonucu kaburganın hasar almış olabilir. Bunun yanı sıra bazen hastalıklar farklı yollarla belirti gösterir. Akciğer iltihaplanması da bazen sadece göğüs ağrısı ile ortaya çıkar. Kaburga kemiklerindeki hasar ya da iltihaplanma bu şekilde kendini belli eder. Bu durumlar çok sık yaşandığında mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var. 

SAĞ GÖĞÜS ALTI AĞRISININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Şikayetler ve belirtiler akabinden uzman doktor tetkiklerde bulunur. Bunun sonucunda da sağ göğüs altı ağrısına neden olan duruma göre hastalığın tedavisi tayin edilir.  Çoğunlukla kaburga sorunları neden olduğundan ya da soğuk algınlığı hastalıklarının yol açtığı bu ağrılar da uzman doktor oturma ve hareket etmeye kadar tedavi yöntemi belirler. 

BİR YORUM YAPIN 2

Duru 1 yıl önce

Sag gögüsüm ün altına bastırınca çok acıyor neden olabilir

Toplam 7 beğeni

Hatice 1 yıl önce

Sağ göğsümün alt kemiği ağrıyor nedeni ney olabilir yatıp kalktıkça şiddetleniyo

Toplam 16 beğeni