Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığına ilaçsız çözüm!

Sadece soğuk havalarda değil mevsim geçişlerinde, sonbaharda hatta yaz aylarında bile sıklıkla gördüğümüz burun tıkanıklığı nefes almayı zorlaştıran, uyku düzenini bozan ve kaliteli bir gün geçirmeye engel olan bir durumdur. Peki Burun tıkanıklığı nasıl açılır? Burun tıkanıklığı çözümü nedir? Burun tıkanıklığına iyi gelecek evde çözümler nelerdir...

Burun içerisindeki hava yolları sebebiyle sinüslerin iltihaplı hale gelmesiyle birlikte yol açtığı burun tıkanıklığı, rahatsız edici bir durumdur. Basit burun tıkanıkları kısa süre içerisinde geçebilirken, uzun süreli (kronik) olarak devam edebilen burun tıkanıklığı içinde dikkat edilmesi önerildi. Pek çok insan burun tıkanıklığı için doktora gitme ihtiyacı duymaz. Bunun yerine doğal yöntemleri kullanmayı tercih eder. Eskilerin "kocakarı ilacı" dediği, günümüzde ise alternatif tıp olarak adlandırılan yöntemlerle burun tıkanıklığına çözüm aranır. Burnun doğal yapısından kaynaklanmayan burun tıkanıklıklarında doğal yöntemler çoğu zaman başarılı olur. Biz de sonbahar ve kış aylarında burun tıkanıklığı rahatsızlığına yakalananlar için harika çözümler bulduk.

Sonbaharda çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler!İLİŞKİLİ HABERSonbaharda çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler!

15 SANİYEDE BURUN TIKANIKLIĞINA SON!

Burnumuz tıkandığında yaşam enerjimiz düşer. Rahat nefes alamadığımız her dakika bize huzursuz anlar yaşatır. Daha rahat nefes almak için ve saniyeler içinde burun tıkanıklığından kurtulmak için yatmadan önce bu hareketleri deneyin...

burun tıkanıklığına hızlı çözüm

burun tıkanıklığına hızlı çözüm

Uyumadan önce burnunuzu baş parmağınız ile yana çekin. Daha sonra diğer eliniz ile de yanağınızı içe çekin ve bastırarak 15 saniye bekleyin. Kısa sürede rahat nefes aldığınızı ve burnunuzun açıldığını fark edeceksiniz.  

burun tıkanıklığına hızlı çözüm

burun tıkanıklığına hızlı çözüm

BURUN TIKANIKLIĞI AÇMA YÖNTEMİ NELER?

Mevsim geçişlerinin başladığı bu zamanlarda sıklıkla görülen grip veya nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyon semptomları görülmeye başladı. Grip semptomlarını taşıyan kişilerin iyileşme süreci 1-2 hafta olarak biliniyor. Kronik ve uzun süreli olan burun tıkanıkları hekimlerin bilgisi önderliğinde uygulanabilecek, çeşitli yöntemler ile kontrol altına alınmasına dikkat edilmesi öneriliyor. 

Soğuk algınlığı nedir? Hangi bitki çayı soğuk algınlığına iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERSoğuk algınlığı nedir? Hangi bitki çayı soğuk algınlığına iyi gelir?

Tıkalı bir burnu açmak adına yapılacak şey; nem ile teneffüs etmek olacaktır. İltihaplı burun yollarının ve mukusun parçalanması için nem ile teneffüs edilmesi, burun tıkanıklığını açmada önemli rol oynuyor. Ancak astım gibi rahatsızlıklarınız varsa hekime başvurmanız gerekiyor.

Burun tıkanıklığını evde oluşturabileceğiniz küçük rutinlerle azaltabilir ya da geçirebilirsiniz. İşte bu yöntemler;

  • Zencefil, nane, zerdeçal gibi çaylar tüketmek tıkanıklığın azalmasına yardımcı olacaktır.
  • Odada ya da bulunduğunuz yerde sıcak su veya buhar makinesi bulundurarak tıkanıklık probleminize çözüm sağlayabilirsiniz.
  • Bol sıvı tüketimi
  • Uyurken yastığın yüksek şekilde konumlanması gibi yöntemlerle burun tıkanıklığını rahatlatabilirsiniz.
  • Yarım bardak ılık suda erittiğiniz yarım çay kaşığı tuzu burnunuza damlatarak tahrişi azaltabilir ve burun tıkanıklığını hafifletebilirsiniz. Tuzlu su, mukusun dışarı atılmasına yardımcı olacak ve burun tıkanıklığınıza iyi gelecektir.
  • Nane yağı koklamak, burun tıkanıklığı için fayda sağlayabilir. Bir beze damlatacağınız nane yağı sık sık koklanarak tıkalı burnunuza iyi gelecek.
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0