Birtney Spears'in hastalığı Victoria nedir? Victoria hastalığının belirtileri nelerdir?

Ünlü şarkıcı Britney Spears, sosyal medya hesabından tedavisi bulunmayan "Victoria" hastalığına yakalandığını duyurması üzerine hastalık merak konusu olmaya başlandı. Peki Spears'ın geçirmiş olduğu Victoria hastalığı nedir? Victoria hastalığı tedavisi var mı? İşte hastalık hakkında merak edilen detaylar...

Dünya yaşamının değişmesiyle birlikte birçok hastalıklar gün yüzüne çıkmaya başladı. İnsanlık tarihinin en bulaşıcı ve öldürücü hastalıklarıyla karşı karşıya kalındı. Tıp, antibiyotikler ve aşıların gelişmesi sayesinde, son 150 yılda hastalıkların yayılması konusunda kontrol altına alınma ve tedavi etmede önemli yollar kat edildi. Bununla birlikte gün yüzüne çıkan ve popülasyona yeniden uğrayan enfeksiyonlar ve halk sağlığı sorunlarına neden olan virüsler hala bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Amerikalı sanatçı Britney Spears'in sosyal medya hesabından tedavisi bulunmayan "Victoria" hastalığına yakalandığını duyurması üzerine vatandaşlar, Victoria hastalığının ne olduğunu merak etmeye başladı. Peki Victoria hastalığı nedir, belirtisi nelerdir?

VİCTORİA HASTALIĞI NEDİR?

Victoria hastalığı olarak bilinen tüberküloz; DSÖ tarafından, korona virüsten sonra en tehlikeli hastalık olduğu söylendi. Tedavi edilmediği taktirde ölüme kadar gidebileceği bildiriliyor. Victoria hastalığı başta akciğerler olmak üzere karın, kemik ve sinir sistemi üzerinde etkilere sahiptir.

victoria hastalığı belirtisi

victoria hastalığı belirtisi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tüberkülozla ilgili bir rapora göre, hastalık 2021'de yaklaşık 1,6 milyon insanı öldürdü ve Covıd-19'dan sonra ikinci önde gelen bulaşıcı hastalıktır.

britney spears victoria hastalığı

britney spears victoria hastalığı

VİCTORİA HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

İngiltere, üç haftadan fazla süren öksürüğü olan herkesin doktora başvurması gerektiği hakkında uyarılarda bulundu. Vücudunuzun belli bölümlerinde uyuşukluk hissettiğinizde doktora başvurmanızda fayda var. Bedeniniz sağ tarafında iğne şeklinde batmalar ağrılar şiddetli bir şekilde oluşmaya başladıysa dikkat edilmesi gereklidir.

victoria hastalığı nedir belirtileri nelerdir

victoria hastalığı nedir belirtileri nelerdir

Britney Spears'ın hastalığının belirtilerini şu şekilde tanımlıyor: "Sinir hasarı bedenin bir kısmında uyuşma yapıyor, Haftada üç kere uykumdan ellerimi büsbütün uyuşması nedeniyle uyanıyorum. Hudutlar çok küçük ve batıyor. Bedenimin sağ tarafında iğnelenme oluyor. Boynuma kadar fırlıyor ve en çok acıtan kısım şakağım… Acılı ve ağrılı." 

Atatürk'ün yemek isteyip de yiyemediği son yemek!

İLİŞKİLİ HABER

Atatürk'ün yemek isteyip de yiyemediği son yemek!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0