Atatürk'ün yemek isteyip de yiyemediği son yemek!

Vefatının üzerinden tam 84 yıl geçen Mustafa Kemal Atatürk'ün ölmeden hemen önce yemeği çok istediği ve doktorlar tarafından da önerilen o yemek yeniden gündeme geldi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hastalığı çok ilerlemiştir, doktorlar enginar yemesinin iyi olacağını söylerler. Fakat sonbahar enginarın mevsimi değildir. Hemen sipariş verirler. Ancak...

1938 yılında Dolmabahçe'de hastalığı çok ilerleyen ve doktorlar tarafından sık sık kontrol edilen Mustafa Kemal Atatürk doktorlara "Neden bana enginar yedirmiyorsunuz hala?” diye sorar.  Sonrasında Hatay'da  taze enginar bulunabileceğini öğrenirler, hemen sipariş verirler. Sonbahar aylarında enginarın mevsimi de olmadığı için gelmesi biraz uzun sürer.

10 Kasım saat 09:05 geçe hayata gözlerini yuman Atatürk'ün istediği enginar hemen gelir. Ancak yiyemeden hayata veda etmiştir.

Daha önce hiç Bazı kaynaklar Atatürk’ün enginarı daha önce hiç yemediğini iddia ediyor. 

En kolay zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Enginar pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? Enginar pişirmenin püf noktaları

Mustafa Kemal iki yaşındayken 1883 yılında basılmış Ayşe Fehriye Hanım’ın 'Ev Kadını' adlı popüler yemek kitabında enginarlı 11 tarif var. (Enginarlı yumurta, enginar bastısı, soğanlı enginar, zeytinyağlı enginar, etli enginar dolması, enginar piyazı, enginarlı börek içi, enginarlı pilav, baklalı enginar turşusu, enginar salamura ve enginar konservesi)

Atatürk’ün enginarı bilmemesi mümkün görünmüyor. Bırakın enginarı, Avrupa’da kuşkonmaz yiyip tadını sevince tohumlarını getirtip Yalova’daki devlet çiftliğinde yetiştirmiştir. Haşlanmış kuşkonmaz sevdiği yemekler arasındadır.

EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

AtatürkİLİŞKİLİ HABERAtatürk'ün sevdiği yemekler neler? Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği 5 yemek

Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği yemek yağlı fasulye yani kuru fasulyedir. Öğrencilik yıllarında alıştığı ve vazgeçemediği yemektir.

Dolmabahçe Sarayı nerede, ne zaman yapıldı? Dolmabahçe Sarayı'na nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Dolmabahçe Sarayı nerede, ne zaman yapıldı? Dolmabahçe Sarayı'na nasıl gidilir?
Birtney Spears'in hastalığı Victoria nedir? Victoria hastalığının belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Birtney Spears'in hastalığı Victoria nedir? Victoria hastalığının belirtileri nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

Efe İnce 1 yıl önce

aman ne haber bizde onu merak ediyorduk

HATTİLİ 2 yıl önce

şuan konyada M. kemal evinin önünden geçiyorum. evi bir kaç defa gezdim. evde kürk paltolar altın kaplamalı mutfak araç gereçleri özellikle çatal kaşık takımları... çok mütevaziymiş atam. rahat uyu merak etme izindeyiz!!!

Toplam 1 beğeni

Mustafa 2 yıl önce

Ne kadar acıklı.

Toplam 2 beğeni

Misafir 5 yıl önce

Gözlerim doldu. Kendimi zor tuttum

Toplam 18 beğeni

büyükdoğu 3 yıl önce

Bu millet yaptıklarını asla unutmayacak asla

Toplam 2 Beğeni