Bentonit kili nerelerde kullanılır? Bentonit kilinin faydaları ve zararları nelerdir?

Volkanik kayaçların camsı yapısını kaybetmesiyle birlikte oluşan bentonit, saç ve cilt bakım maddelerinin ham maddesini oluşturmaktadır. Doğal bir kil olan bentonit'in birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Son zamanlarda sıkça araştırılan bentonit nedir? Bentonitin zararları nelerdir? Bentonit kili hakkında merak edilen tüm bilgiler haberimizde...

Farklı amaçlarda kullanıma uygun ve doğal bir kil olan bentonit, yumuşak, gözenekli yapısı dolayısıyla kolayca şekil verilmektedir. Bilimsel olarak camsal magmatik kayaçların, genellikle volkanik kül ve küflerin kimyasal ayrışmasına bağlı olarak kristalleşmesi yani devitrifikasyonu sonucu olmuştur. Türkiye'de Tokat Reşadiye, Gelibolu Yarımadası, Eskişehir, Ankara gibi bölgelerde bulunmaktadır. Bir kil çeşidi olan bentonit, bir çok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Son dönemde sıkça adını duyum arattığımın bentonit kili hakkında merak edilen tüm haberleri yazımızda derledik. Peki bentonit zararları nelerdir? Bentonit hastalığa iyi gelir mi?

bentonit kili nedir

bentonit kili nedir

BENTONİT NEDEN KULLANILIR?

Bentonit kilinin içerisinde barındırdığı elektromanyetik negatif yükler bulunduran kil, vücuttan toksinleri atmasında yardımcı olmaktadır. Probiyotiklerin gelişmesinde ve hücrelerin rahatlamasında önemli görev üstlenmektedir. Ayrıcı bentonit kili pH seviyesinin dengelenmesine katkı sağlamaktadır. Ağız yoluyla alınan bentonit ise vücuttaki zararlı maddelerin bağırsaklardan kan dolaşımına karışmasına engel olmaktadır. Diş ve diş eti gibi ya da bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de kalkan görevi görmektedir.

bentonit cilde faydaları

bentonit cilde faydaları

BENTONİT KİLİNİN ZARARLARI NELERDİR?

Kullandığımız ürünler her insanda farklı reaksiyonlar göstermektedir. Bu nedenle kullanılan her ürün farklı reaksiyon gösterdiği zaman bir doktora başvurulması gerekir. Peki bentonit kilinin zararları nelerdir?

  • Bentonit su çeken bir madde olduğundan dolayı kabızlık sorunu ile karşı karşıya bırakabilir
  • Kullanılan ilaçlarla birlikte farklı reaksiyonlara sebep olabilir.
  • Tuvalete daha sık gitmeye sebep olabilir.

bentonit nerelerde kullanılır

bentonit nerelerde kullanılır

BENTONİT KİLİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Cildi antibakteriyel özelliği sayesinde kirlerden arındırır ve rahatlatır
  • Cildin yenilenmesinde katkı sağlar 
  • Bağışıklık siteminin güçleşmesinde öncü rol oynar
  • Vücudun iyileşmesinde ve ph düzeyinin doğru seviyede kalmasına yardımcı olur
  • Dişlerin beyaz gözükmesinde yardımcı olur
  • Dolgun ve sağlıklı saçlar için yardımcı olur

bentonitin zararları nelerdir

bentonitin zararları nelerdir

BENTONİT KİLİ NERELERDE KULLANILIR?

Bentonit kil haricinde, diş macunu, kil lapası, saç maskesi ve kil banyosu şeklinde birçok alanda kullanılmaktadır. Bölgesel olarak uygulandığında ise patojenlere tutunarak bölgesel temizliği sağlamaktadır. Kalsiyum ve magnezyum içerdiği için diş konusunda oldukça fayda sağlamaktadır. Birçok alanda yaygın olarak kullanılan bentonit kili, döküm kumu, kedi kumu, ilaç sanayisi, boya sanayisi gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

bentonit nedir

bentonit nedir

Hernovir krem ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Hernovir krem nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hernovir krem ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Hernovir krem nasıl kullanılır?
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0