Bitkisel hayat nedir, nasıl tanımlanır? Bitkisel hayattaki insan nasıl olur?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de bitkisel hayattır. Tıp dünyasında adını sıklıkla duyduğumuz bu terim aslında bir nevi "Beyin Ölümü" olarak da bilinmektedir. Peki, Bitkisel hayat nedir, nasıl tanımlanır? Bitkisel hayattaki insan nasıl olur?

Bitkisel hayat aslında çevremizden sıklıkla duyduğumuz fakat ne olduğunu tam olarak adlandıramadığımız tıbbi bir terimdir. Uzun süre boyunca bilişsel fonksiyonlarını kaybeden hastalar bitkisel hayata girmektedir. 4 haftadan daha uzun süre bitkisel hayatta kalan hastalar için ise 'uzamış' bitkisel hayatta olduğu söylenmektedir.6 haftanın üzerinde kronik bitkisel hayatta olan hastanın yaşama tutunması çok ender görülen durumlar arasındadır. Hasta kendisinde ve çevresinde olup bitenin farkında değilse ve bu durum bir yıldan uzun süre devam ederse bu durumda "kalıcı" bitkisel hayat ifadesi kullanılmaktadır.

Bitkisel hayata nedir

Bitkisel hayata nedir

BİTKİSEL HAYAT NEDİR, NASIL TANIMLANIR?

Bitkisel hayat, bir kişinin kaza yada hastalık nedeniyle beynin hasar alması durumudur. Bitkisel hayata giren kişinin beyin çalışma fonksiyonlarının görevlerinin tamamen kaybolmaması durumudur. Hareketsiz bir şekilde bitkisel hayata giren hasta nefes almaya devam etmektedir. Bu süreçte hastanın kalbi atmakta nadir zamanlarda küçük hareketlerde etmektedir.

Bitkisel hayat

Bitkisel hayat

BİTKİSEL HAYATTAKİ İNSAN NASIL OLUR?

Bitkisel hayata giren bir insan beyin fonksiyonlarını kaybettiği için bilinçsiz bir durumdadır ve isteklerini söyleyemez. Bu nedenle bitkisel hayatta olan birine çok iyi bakılmalıdır. Bitkisel hayata giren bir insan bazı durumlarda gözleri, elleri ya da vücutlarında bazı hareketlilikler görülmektedir. Fakat bu gerçekleşen hareketler istem dışıdır. Diş gıcırdatma, esneme ya da gülme gibi durumlar geçekleşebilir.

Bitkisel hayattaki bir insan ne yapar

Bitkisel hayattaki bir insan ne yapar

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0