Katarin forte ne için kullanılır? Katarin nasıl kullanılır? Katarin yan etkileri nelerdir?

Üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik hastalıkların semptomlarını tedavi etmekte kullanılan Katarin forte, mevsim geçişlerinde yaşanılan rahatsızlıkların tedavisinde uzman önerisiyle kullanılan bir ilaçtır. Yüksek ateşi düşüren ve ağrı kesici özelliğiyle hastalığı kısa sürede tedavi eden Katarin forte ne için kullanılır? Katarin nasıl kullanılır? Katarin yan etkileri nelerdir? sorularının yanıtı yazımızda.

Etken maddelerinden biri olan parasetamol olan Katarin forte, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjik hastalıkların semptomlarını tedavi etmekte kullanılan kombine bir ilaçtır.  İçerdiği parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. Oksolamin sitrat öksürüğü keser, klorfeniramin maleat burun akıntısı, hapşırık gibi alerji semptomlarını azaltır. Psödoefedrin hidroklorür ise daha rahat nefes almayı sağlar. Hem kapsül hem tablet hem de şurup olarak satılan Katarin, ağız kuruluğu, uyku sorunları, kabızlık, mide bulantısı ve hazımsızlık gibi yan etkileri görülebilir. Doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır.

Kullanmanız gerekenden fazla ilaç aldıysanız derhal doktorunuzu arayın ya da en yakın hastanenin acil servisine başvurun. Doz aşımı durumunda en yaygın görülen belirtiler; iştah kaybı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve solgunluktur. Daha nadir görülen ve ağır seyreden yan etkiler olarak; duygudurum bozukluğu, apne, nöbet, bulanık görme, idrar yapamama, kalp atışı anormallikleri sayılabilir.

İburamin Cold 200 mg nedir ve ne için kullanılır? İburamin Cold yan etkileriİLİŞKİLİ HABERİburamin Cold 200 mg nedir ve ne için kullanılır? İburamin Cold yan etkileri

KATARİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Sinirlilik
  • Ağız kuruluğu
  • Uykusuzluk (insomnia)
  • Baş ağrısı veya baş dönmesi
  • Uyuklama hali ya da sersemlik
  • Uyuşma hissi
  • Hasta hissetme (soğuk algınlığı belirtileri)
  • Mide bulantısı veya kusma
  • Hazımsızlık (dispepsi)
  • Mide veya bağırsakta aşırı gaz ve karın ağrısı
  • Kabızlık

KATARİN NASIL KULLANILIR?

Katarin forte kullanırken herhangi bir yiyecek veya içecek almayınız. Sadece su ile yutmanız gerekir. Alacağınız ekstra besinler veya alkol ile katarin kullanımı sonrası karaciğer toksititesi ortaya çıkabilir.

İlacı kırmadan, çiğnemeden, bol suyla için. Yutmakta zorlanıyorsanız tableti çentikli kısmından ikiye bölerek içebilirsiniz. İlacınızı aç karna için. Yiyecekler ilacın emilim hızını azaltabilir.

KATARİN FİYATI 2023

Katarin forte piyasaya 20 film tablet halinde sürülmüştür ve tabletin içerisinde laktoz monohidrat adı verilen sığır sütünden elde edilen bir madde bulunur. Beyaz renkli ve bir tarafı çentikli olan tabletlerin yutması bu çentik sayesinde biraz daha kolaylaşmıştır. Katarin tablet satış fiyatı, 2024 tarihi itibariyle 62,76 TL'dir.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0