Glifor nedir, ne için kullanılır? Yan etkileri nelerdir? Glifor kullanımı! Glifor tablet fiyatı

Glifor ana amacı insülin seviyesini düzenlemek olan bir ilaçtır. Doktorunuzun insülin direncinizin ileri seviyede olması durumunda önereceği bir ilaçtır. Peki Glifor nedir, ne işe yarar? Yan etkileri ve kullanımı nasıldır? Glifor ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Glifor, diyabet hastalarında kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olan bir diyabet ilacıdır. Son zamanlarda Glifor zayıflatır mı sorusu çok fazla sorulmuş ve glifor ilacını kullanarak kilo verdiğini söyleyenler olmuştur. Diğer diyabet ilaçlarının aksine kilo aldırmaz, hatta hasta diyet ve egzersize devam ettiği sürece kilo vermeye yardımcı olabilir. En sık görülen yan etkileri; mide bulantısı veya kusma, şiddetli karın ağrısı, ishal ve iştah kaybıdır. İlacı yemeklerle birlikte almak yan etkileri azaltabilir. Bu haberimizde Glifor nedir, ne işe yarar, zayıflatır mı, yan etkileri nelerdir gibi soruları başlıklar halinde inceledik.

GLİFOR TABLET NEDİR?

Glifor tip 2 diyabet (şeker hastalığı) hastalığının önlenmesine yardımcı olmak için kullanılan bir ilaçtır. Reçeteli olarak satılır. Etken maddesi metformin-hidroklorürdür. Glifor 1000 mg oral antidiyabetik ilaç sınıfında yer alır. Spor veya diyet ile kan şekeri dengelenemediğinde glifor kullanılır. Diğer diyabet ilaçlarıyla kıyaslandığında kilo aldırmaz hatta hasta ilacı kullandığı süreçte diyet ve egzersiz yapmaya özen gösterirse kilo vermeye yardımcı olur.

Temetex krem nedir, yan etkileri nelerdir? Temetex krem kullanımı!İLİŞKİLİ HABERTemetex krem nedir, yan etkileri nelerdir? Temetex krem kullanımı!

GLİFOR NE İÇİN KULLANILIR?

Şeker hastaları için ilk olarak spor ve diyet yapmaları önerilir fakat ileri seviyede şeker hastası olan veya çok kilolu bireylerde bunlar işe yaramadığında bu tip hastaların tedavisinde Glifor ilacı kullanılır. İlaç, tip 1 diyabet hastalarında kullanılmazken polikistik over hastalarında adet döngüsünü ve yumurtlamayı düzenlemek için kullanılabilir.

GLİFOR NASIL KULLANILIR?

  • Glifor doktor kontrolünde kullanılması gereken reçeteli bir ilaçtır. Bu yüzden doktorunuzun reçete ettiği kullanım şeklinin dışına çıkmamalısınız.
  • İlacı her aynı saatlerde içmelisiniz.
  • İlaç kullandığınız süre boyunca kan şekerinizi düzenli ölçmelisiniz.
  • İlaç kullanırken maksimum faydayı görebilmek adına spor ve diyetinize devam etmelisiniz.
  • İlacı kırmadan 1 bardak suyla içmelisiniz.
  • Glifor hastalığınızı önlemez fakat kontrol altına almanızı sağlar. Bu sebeple kendinizi iyi hissetseniz dahi doktorunuza danışmadan ilacı bırakmamalısınız.

GLİFOR ZAYIFLATIR MI?

Yapılan bazı araştırmalara göre ilacın etken maddesi olan metformin, bazı kişilerde iştah kaybına yol açarak düzenli spor ve diyetle kilo vermelerine yardımcı olmuştur. Fakat glifor bir diyet ilacı değildir. Eğer tip 2 diyabet hastasıysanız ve fazla kiloluysanız doktorunuz diyabeti kontol altında tutmak ve kilo vermenize yardımcı olmak için Glifor reçete edebilir. Bu rahatsızlıklar bulunmuyorsa sadece kilo vermek için bu ilaç reçete edilemez.

GLİFOR YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Gliforun yaygın görülen yan etkileri şunlardır:

  • İshal
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Karın ağrısı
  • Ağızda metalimsi bir tat

İlacın ciddi ama seyrek görülen yan etkileri de bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Metabolik asidoz
  • B12 vitamin eksikliği
  • Laktik asidoz
  • Karaciğer sorunları
  • Kan şekeri düşüklüğü
  • Alerjik reaksiyon

GLİFORUN FİYATI NE KADAR?

Gliifor 2023 güncel fiyatı 194,71 tl'dir.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0