Tarlusal nedir, ne için kullanılır? Tarlusal yan etkileri nelerdir? Tarlusal 2023 fiyatı!

Tarlusal, genellikle birkaç ay boyunca adet kanaması görmeyen kadınlarda adet söktürücü olarak kullanılan bir ilaçtır. Fakat farklı birkaç rahatsızlığın tedavisinde de kullanılır. Tarlusal nedir, ne için kullanılır? Tarlusal yan etkileri nelerdir? Tarlusal ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Adet kanamasıyla ilgili görülen problemler günlük hayatta pek çok kadının yakındığı konulardan biri. Hormonel durumlar çoğu zaman türlü türlü sorunlara yol açabiliyor. Adet kanamalarında düzensizlik, aşırı kanama ve adet görmeme gibi rahatsızlıkların tedavisi için ise Tarlusal tablet kullanılıyor. Bu haberimizde Tarlusal nedir, ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir gibi soruları sizler için inceledik. İşte detaylar...

TARLUSAL NEDİR?

Tarlusal, kadınlarda adet görememe, şiddetli adet kanaması ve adet düzensizliği gibi durumların tedavisinde kullanılır. Etken maddesi, progesterondur. Progesteron bir tür kadınlık hormonudur. Her tablette 5 mg etken madde içerir. İlaç yalnızca eczanelerde satılır. Hamile ve emziren kadınların kesinlikle kullanmaması gerekir.

TARLUSAL NE İÇİN KULLANILIR?

Tarlusal, kadınların adet döngüsünde önemli bir rol oynar. Östrojen hormonunun fazla salgılanmasıyla oluşan veya postmenopozal kadınlarda adet görememe, ciddi adet kanaması ve adet düzensizliği gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Rahim zarının kalınlaşması ve rahmin dışında rahim zarına benzer bir dokunun büyümesi ve kısırlığa neden olan hastalığın önlenmesinde de etkilidir.

TARLUSAL NASIL KULLANILIR?

İlacınızı mutlaka doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın ve doktorunuzun haberi olmadan tedaviyi sonlandırmayın.

  • Adet görmeme tedavisinde; ilaç kullanımı 3 kez tekrarlanır ve önerilen doz 5-10 günlük süre için günde 2.5-10 mg'dır.
  • Şiddetli veya düzensiz adet kanamaları tedavisinde; adet kanamanız başladığından itibaren 16 gün geçtikten sonra tedaviye başlanır. Önerilen doz 8-10 gün için günlük 2.5-10 mg'dır. Genellikle son dozu aldıktan 1-2 gün sonra adet kanaması gibi bir kanama görülebilir.

TARLUSAL YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Yaygın görülen yan etkileri şunlardır:

  • Kilo alımı ve kilo kaybı
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Bulanık görme
  • Uyuşukluk
  • Mide bulantısı
  • Baş dönmesi
  • Şişkinlik
  • Ruh hali değişikliği
  • Uyuşukluk

TARLUSAL'IN FİYATI NEDİR?

Tarlusal 2023 güncel fiyatı 61.83 TL'dir

Cünüp ve adetten sonra boy abdesti nasıl alınır? Erkek ve kadın için Gusul abdesti alınışı

İLİŞKİLİ HABER

Cünüp ve adetten sonra boy abdesti nasıl alınır? Erkek ve kadın için Gusul abdesti alınışı
Cilt (deri) kanseri nedir ve belirtileri nelerdir? Cilt kanserini anlamanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Cilt (deri) kanseri nedir ve belirtileri nelerdir? Cilt kanserini anlamanın yolları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0