Kireçlenmeyi anında bitiren çınar yaprağı kürü nasıl yapılır? Çınar yaprağı kürünün faydaları

Halk tarafından fazla bilinmeyen çınar yaprağı kürü, çok eski yıllarda alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyormuş. Çınar yaprağı kürünün vücudun her bölgesinde oluşan kireçlenmelerin azalmasında büyük fayda sağladığını belirten uzmanlar, düzenli ve doğru tüketilmesi halinde ağrıların hafifleyeceğini dile getiriyor. Özellikle Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da önerdiği çınar yaprağı kürü hakkında işte detaylar...

Bitkisel ürünlerin birçok hastalığın tedavisinde destek olduğuna dikkat çeken uzmanlar, çınar yaprağının kireçlenmeye iyi geldiğini belirtti. Çınar yaprağı kürünün vücudun her bölgesinde oluşan kireçlenmelerin azalmasında büyük fayda sağladığını belirten uzmanlar, eklem ağrılarının günümüzde oldukça yaygın bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Hatta Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şifalı bitkiler kitabında “Çınar yaprağının faydalarını öğrenince üzerine basamayacaksınız.” diyerek bu bitkinin önemini vurguluyor. Çınar yaprağı kürü kullandım diyenler bu kürden memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Bu makalemizde çınar yaprağının faydaları hakkında bilgiler verdik. 

ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜNÜN FAYDALARI NELER?

Kemik ve eklemler için birebir şifadır. Spor sonrasında veya hareketli geçen günlerin sonunda kemiklerinizde hissettiğiniz ağrılar için çınar yaprağı çayı tüketebilirsiniz. Bu sayede ağrılarınız kısa bir zaman sonra dinecektir.

Cildinizde oluşan yanıklar için de çınar ağacının yapraklarını tercih edebilirsiniz. Yaprakları sayesinde hücre oluşumu hızlanacak ve yanıklar iyileşecektir.

Ağır yemek sonrasında veya hareketsiz kalınan günlerden sonra oluşan ödem problemini, çınar ağacı yaprağı ile giderebilirsiniz. Ödem atıcı bitkilerdendir.

Saç köklerinizi en derinine kadar besler ve saçlarınızda oluşan kepeklenmeyi ortadan kaldırır. Saçlarınızı çınar yaprağı suyu ile yıkadığınızda, kepeklenme ve kaşınmalar yok olacaktır.



Kadınlar için dikkat çeken çınar yaprağı çayı faydaları kişisel temizliğinizde yardımcı olacaktır. Özellikle vajinal akıntıların giderilmesi konusunda oldukça etkilidir.

Dalından toplanan ve güneşte kurutulan çınar yaprağı kireçlenme ve romatizma gibi diz problemlerini gidermek için tüketilebilir.

Masa başında veya hareketsiz çalışanlarda oluşan boyun fıtığı gibi tedavilerde çınar ağacı yaprağı sağlıklı bir çözüm olacaktır.

Sedef hastalığının etkilerini en aza indirmek için çınar ağacı yapraklarının kaynatıldığı su ile sedefli bölge temizlenir. Böylece sedef hastalığının sonuçları zamanla yok edilir.

Mide asitlerini dengeleyici özelliği ile, mide bulantılarını da hafiflettiği bilinmektedir.

Ağrılı olan bölgenize çınar yaprağı yağı ile masaj yaptığınızda, o bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve ağrıyı yok edeceksiniz. Aynı zamanda derideki lekeleri de yine aynı masaj yoluyla gidermeniz mümkün.

ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ TARİFİ:

1 yemek kaşığı kurutulmuş çınar yaprağını bir su bardağı sıcak suyun içine atın. Ateşte 1 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın.

Daha sonra bir süzgeç yardımıyla süzün ve taze olarak tüketin. Her gün bir bardak içmeniz yeterli olacaktır. Bu çayı bir ay boyunca düzenli olarak tüketin. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın ki bir yan etki oluşmasın.

Çınar yaprağı insan eline benzeyen bir bitkidir. Çınar yaprağının 5 yırtığı bulunur, yırtıkları dar olan yaprakları almayın.

Yırtıkları dar olan yapraklar toksik etki gösterebilir. Kaynatılan çınar yaprağı suyu sedef hastalığı olan kişiler yaraların üzerine sürerse yaralarda iyileşme gözlenmiştir.

6 günde 5 kilo verdiren kahveli yulaf lapası! Kahveli yulaf lapası nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

6 günde 5 kilo verdiren kahveli yulaf lapası! Kahveli yulaf lapası nasıl yapılır
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0