İlaçsız baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısından ilaç kullanmadan kurtulmanın en hızlı yolu!

Baş ağrısı tedavisinde ilaçlar önemli yer kaplıyor ancak migren gibi kronik hastalıklarda uzun süre ilaç kullanmak özellikle karaciğerde ciddi yan etkilere yol açabiliyor. Uzmanlara göre, bu yüzden baş ağrısıyla mücadelede doğal yolların denenmesinde fayda var. Peki ilaçsız baş ağrısı nasıl geçer?

Toplumda en sık rastlanan sağlık şikayetlerinden birisi baş ağrısıdır. Genel popülasyonun %48.9’unda gözlenen baş ağrısı, her yaştan, ırktan, sosyoekonomik kesitten insanı etkiler. Kadınlarda, erkeklere oranla daha sık rastlanır. Yapılan çalışmalar aile hekimlerine başvuran 10 kişiden birinin baş ağrısı şikayeti nedeniyle geldiğini göstermiştir. Ayrıca nörolojiye yapılan her 3 sevkten biri de baş ağrısı nedeniyle gerçekleşmektedir. Özellikle açlığın ve susuzluğun tetiklediği baş ağrıları ile baş etmede ilaçsız çözümler daha da önem kazandı. Bu nedenle birçok kişi baş ağrısını ilaçsız kesmenin yollarını internette araştırıyor. Peki, ne zaman geleceği belli olmayan baş ağrılarını doğal çözümler ile dindirmek mümkün mü? 

 

BAŞ AĞRISINI İLAÇSIZ HAFİFLETME VE BİTİRME YÖNTEMİ:

  • BİTKİ ÇAYLARI

Bazı bitki çayları, özellikle nane, papatya ve zencefil çayları, baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu çaylar, kasları gevşetir ve sinirleri yatıştırır.

  • BESLENME

Dengeli bir diyet, baş ağrılarını azaltmada önemli bir rol oynayabilir. İyi bir beslenme düzeni, kan şekerini düzenler ve vücuda gerekli olan besin maddelerini sağlar.

  • BOL SU TÜKETMEK

Su içmek, vücudun hidrasyon seviyelerini düzenler ve bazen baş ağrılarının temel nedeni olan susuzluk kaynaklı olabilir. Günde yeterli miktarda su içmek, baş ağrısını hafifletebilir.

  • UYKU

Yeterli ve kaliteli uyku, baş ağrılarını önlemek için önemlidir. Rahat bir uyku ortamı oluşturmak, düzenli uyku alışkanlıkları edinmek baş ağrılarını azaltabilir.

  • MASAJ YAPIN

Baş ağrıları sırasında masajın iyi geldiği zaten çoğu kişi tarafından deneyimlenmiştir. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bazı kişiler ağrı sırasında “allodini” denilen ve yüz bölgesinde veya saçlı deriye dokunmakla ağrı/acı duyusu hisseder. Allodinisi olan kişilere masaj yapılmaması gerekir çünkü ağrıları daha da artırabilir. Allodini yok ise şakaklara, iki kaş arasına, saçlı deriye ve ense üst kısımlarına çok bastırmadan yapılan tatlı-sert dokunuşlar ve sıvazlamalar ağrıyı azaltabilir veya geçirebilir. Ancak çok sert bastırmalar, ovalamalar veya sıkmalar o an için rahatlatıcı gibi görünse de daha sonra kasların sertleşmesine neden olacağından ağrıyı daha da artırabilir.

Sezonun renkleri ile sonbahar makyaj nasıl yapılır? Adım adım sonbahar makyajı..

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun renkleri ile sonbahar makyaj nasıl yapılır? Adım adım sonbahar makyajı..
Kadir Ezildi'den çamaşır beyazlatan tüyo!Sararmış çamaşırlara veda edeceğiniz o yöntem şok etti

İLİŞKİLİ HABER

Kadir Ezildi'den çamaşır beyazlatan tüyo!Sararmış çamaşırlara veda edeceğiniz o yöntem şok etti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0