25 saniyede tıkalı burunu açmanın en basit yolu! İlaç kullanmadan burun tıkanıklığını açma

Günümüzde üst solunum yolu enfeksiyonlarında ya da alerjik rahatsızlık yaşayanların sık sık karşılaştıkları burun tıkanıklığı günlük hayatı olumsuz etkiler. Eczanelerde satılan ve bağımlılık yapan burun spreyleriyle bu yaşanan sorunu çözmek yerine sadece 25 saniye içerisinde burnunu açmak isterseniz mutlaka hazırladığımız yazıyı incelemelisiniz.

Solunum sisteminin başlangıç noktası olan ve içeri giren havanın akciğerlere ulaşmadan önce ısıtılıp, nemlenip, temizlendiği organ olan burnun, bazı faktörlere bağlı görevini yerine getirememesine burun tıkanıklığı denir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alan burun tıkanıklığı çoğu zaman önemsenmese de sanıldığından daha büyük sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Bu yüzden öncelikle birkaç gün içerisinde geçmeyen ve kronik bir hal alan burun tıkanıklıklarında mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır. Peki evde sadece saniyeler içerisinde burun tıkanıklığını ortadan kaldırmak ister misiniz? İşte 25 saniyede burun tıkanıklığını geçirmenin formülü:

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığına ilaçsız çözüm!İLİŞKİLİ HABERBurun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığına ilaçsız çözüm!

  • - Uyurken yastığın yüksek olması önemlidir. 
  •  - Sıcak banyo yapıp, bronşlar ve vücut gevşetilebilir.
  •  - Sıcak su ve mentol ile burnun bronşları açılabilir. 
  •  - Tuzlu su, burnun tıkanmasına iyi gelen en iyi yöntemdir.
  •  - Baharat tüketilebilir.
  •  - Bol sıvı tüketilmelidir. 

ZEYTİNYAĞI İLE BURUN TIKANIKLIĞI GEÇER Mİ?

Zeytinyağı: Burun içerisine damlatılacak birkaç damla zeytinyağı, burun tıkanıklığını alır.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi; mukusun incelmesine yardımcı olurken aynı şekilde asidik yapısından ötürü burnun içerisinde yer alan virüs ve bakteri oluşumunu önleyerek yeniden mukus üretiminin önüne geçer. Bir bardak ılık su içerisine bir tatlı kaşığı bal ile bir çorba kaşığı elma sirkesi eklenerek gün içinde 2 kez içip, burun tıkanıklığı durdurulabilir. Bir başka metot ise ılık su içerisine iki tatlı kaşığı elma sirkesi eklenerek, karışımı burundan çekip burnun temizlenmesidir.

Jalapeno biber turşusu nasıl yapılır? Jalapeno peynir dolgullu turşu tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Jalapeno biber turşusu nasıl yapılır? Jalapeno peynir dolgullu turşu tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0