Altın yüzükle demir eksikliği öğrenilebilir mi?

Sosyal medyada altın yüzük ile demir eksikliği yapan kullanıcılar yeni bir akım başlattı. Bir çift ve arkadaşları sosyal medyada gördükleri akımı denedikleri bir videoyu paylaştılar. Görüntülerde kadının alnında gri lekeler oluşurken erkeğin cildinde herhangi bir leke oluşmadığı görüldü.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Son dönemlerde sosyal medyayı etkisi altına alan 'altın yüzük testi', sayısız kullanıcı tarafından yoğun ilgi gördü. İddiaya göre; demir eksikliği olan kişiler alın bölgesine altın olan herhangi bir ziynet eşyasını sürttüğünde bölgede kararma gözlemleniyorsa kişide 'demir eksikliğine' rastlanıyor. 

Kullanıcılar altın yüzüğü ciltlerine sürdüklerinde eğer demir eksikliği varsa siyahlaştığı eğer yoksa herhangi bir değişim olmadığını öne sürdü. 

ALTIN YÜZÜKLE DEMİR EKSİKLİĞİ ÖĞRENİLEBİLİR Mİ?

TikTok akımına ise Amerika'dan açıklama geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ticaret birliği olan Jewelers of America’ya göre, 'Altının ciltte bıraktığı lekelerin en yaygın nedeni cildimize sürdüğümüz kozmetikler. Kelimenin tam anlamıyla 'ciltte siyah yazı' anlamına gelen 'black dermografizm' olarak bilinen bu olay, kozmetiklerin temas ettikleri mücevher metallerinden daha sert kimyasal bileşikler içermesi durumunda ortaya çıkabiliyor. Bu bileşiklerin en yaygın olanları çinko oksit, titanyum dioksit, ferrik oksit ve kalamin. Kullandığımız krem, losyon, güneş kremi, allık ya da fondoten bu bileşenleri içeriyorsa, altının kara bir leke bırakması çok normal. Çünkü altın, dermografizm yaşanan en yaygın mücevherlerden biri. Ya da cilt alerjik reaksiyon gösteriyor.' şeklinde ifade edildi.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0