'Su içmek kanser yapar' dedi sosyal medya yıkıldı! Uzmanı açıkladı

"Su içmek kanser yapar, su içmek şeker yapar, romatizma yapar, alzheimer yapar.” sözleriyle yaptığı paylaşımla sosyal medyaya damga vuran ve herkesi şaşırtan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay nedenini tek tek açıkladı. Peki su içmek zararlı mı? Su içmenin zararları nedir? İşte detaylar...

İç Hastalıkları Uzmanı Gürkan Kubilay'ın yayınladığı 'su' videosu dikkat çekti.  Su içmenin kanser yaptığını iddia eden uzman doktor, "Su içmek kanser yapar, şeker yapar, romatizma yapar, alzheimer yapar." dedi.  Plastik şişelerin içinde bulunan suların içinde yüz bin plastik parçası olduğunu iddia eden doktor, Kolombiya Üniversitesi'nin araştırmasını referans gösterdi.

İşte İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay'ın o sözleri;

"Su içmek kanser yapar, yetmedi su içmek şeker hastası da yapar, o da yetmedi su içmek troidlerinizi bozar. O da yetmedi siz su içerek gelecekte alzaimer da olabilirsiniz. Su içmek romatizmal hastalıklara da yol açabilir. 'Hocam ne diyorsunuz?' dediniz değil mi? Söyleyeyim; Sizin plastik şişelerin içinde içtiğiniz o suların içerisinde 1 litresinde 100 bin plastik parçası oluyor.

PEKİ SU İÇMEK ZARARLI MI?

PEKİ SU İÇMEK ZARARLI MI?

Artık son gelişen teknolojiyle o 1 litre suyun içinde ne kadar küçük parçalar olduğunu saptamak mümkün. Kolombiya Üniversitesi bundan bir hafta önce bir yayın yayınladı ve gerçekten plastik parçaların çok büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Bu plastik parçalar enflamasyona yol açtığı için de sonunda başta söylediğimiz hastalıklara yol açıyor. Onun için su içerken olabildiğince doğal kaynaklar ve şişe kullanmaya dikkat edin."

PEKİ SU İÇMEK ZARARLI MI?

Fazla su içmek böbreklerin aşırı çalışmasına, vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden olur. Tüm bunlara bağlı olarak vücuttaki tüm işlevsel faaliyetler olumsuz bir şekilde etkilenir. Günde 2-3 litreden fazla su içmemeye dikkat edin.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

Mehmet 3 ay önce

Okuduğunu anlamayan bir kitleden duyduğunu da anlamayan bir kitleye evrilmiş durumdayız. Allah sonumuzu hayretsin. Doktor su içmek kanser yapar dememiş, o suyu içtiğiniz plastik şişeler kanser yapar vs. demiş. Doğru da söylemiş. O plastik şişelerden içtiğiniz sularda yüzbinlerce mikro plastik var. Plastik yerine tercih ettiğimiz karton çay bardakları da aynı şekilde çook yüksek miktarda mikroplastik içeriyor. Bunları kullanmamak gerekir.

sealahattin 3 ay önce

ayakta sol elle içersen daha beter yapar

Hakan 3 ay önce

Kolombiya üniversitesi kokoyini çeke çeke arastırma yapmıs belliki buda onlara güvenip açıklama yapıyor kendince

Bandırmalı 3 ay önce

Bizim gençliğimizde seyyar satıcılar vardı. Bir şişenin içine yılan koyar, Cami önü, pazar yeri gibi mevkilere tezgahını açardı. Yılan hakkında bir sürü hikaye anlatıp, yeterli kalabalığa ulaştıktan sonra ne satacaksa o konuya girerdi. Bu arkadaş normal olarak plastik kapların içinden herhangi bir sıvı gıda almayın, yemeyin, içmeyin demek yerine bir doktora yakışmayacak şekilde ifade kullanmış. Yazık..

abdullah 23 3 ay önce

Bizim halka sözün tamamını söyleyeceksin,plastik şişelerden veya kaplardan su içmek hastalık yapar.başta beyini etkilediğinden cinayetlerin en büyük sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.çabuk öfkelenme ve kontrolsüzlüğün sebebi plastiklerdir.

Yorumların Tümünü Okuyun