Canan Karatay sahurda tüketilmesi gereken mucize besin önerisi!

Sahurda tok tutan yiyecekler, her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden araştırılıyor. Hem sağlıkları için hem de Ramazan ayını rahat bir şekilde geçirmek için bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, uzmanların önerilerini inceliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’dan sahurda mutlaka tüketilmesi gereken o besini açıkladı.

Canan Karatay sağlıklı yaşamla ilgili paylaşımları ile sosyal medyada adeta gündem oluyor. Öte yandan Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte pek çok vatandaş yemek araştırması da yapabiliyor. Bu noktada Canan Karatay'ın önerileri de birçok kişi tarafından dikkate alınıyor. Prof. Dr. Canan Karatay da Ramazan ayı için beslenme önerilerini sıraladı ancak bir besin maddesine özellikle dikkat çekti. 

Canan Karatay

Canan Karatay

Akşam yatmadan bir kaşık andız pekmezi yerseniz ne olur? Andız pekmezinin faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERAkşam yatmadan bir kaşık andız pekmezi yerseniz ne olur? Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

CANAN KARATAY'IN DOĞAL KAN TAKVİYESİ ÖNERİSİ

Canan Karatay güçlü bir ilaç olarak görülebilen andız pekmezini özellikle sahurda önerdi. Oruçta vücut direncine dikkat çeken ünlü doktor, andız pekmezini Ramazan ayında kan takviyesi olarak betimledi. Canan Karatay andız pekmezinin eski bir ilaç olduğunu hatırlatarak, özellikle sahurda tüketilmesini tavsiye etti. Çünkü andız pekmezi, vücut yapısını güçlendirebiliyor.

- Canan Karatay'ın da kan takviyesi olarak betimlediği andız pekmezi, kan içindeki demir sayımını artırabiliyor. Ayrıca yüzyıllardır kan değerlerini artırmak için ek takviye olarak öneriliyor. Nitekim kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en yararlı yolu, demir eksikliğini ortadan kaldırmak olarak biliniyor. Bu noktada da andız pekmezi devreye girebiliyor.

andız pekmezi

andız pekmezi

- Canan Karatay'ın da önerdiği andız pekmezinin en büyük faydalarından biri, karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltabilmesi ve hücrelerin yapısını koruyarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilmesi olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim karaciğerin fonksiyonel değerini artırabiliyor.

- Sahurda tüketilen söz konusu pekmez, oruç sürecinde kan değerlerinin düşmesini önleyebiliyor. Ayrıca damarlardaki kan yapısının akışını normalleştirebiliyor. Öte yandan uzun süre tokluk hissi sağlayabiliyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0