Her sabah kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber! Kahvaltıda simit sağlıklı mı?

Sabahları kahvaltı yapmaya vakti olmayanlar için güzel bir seçenek olan simidin sandığınız kadar masum olmadığını ortaya koyan bir araştırma yapıldı. Kahvaltıda simit yiyenlerin dikkatini çeken bu araştırma sonucunda aşırı tüketilen simit poğaça gibi karbonhidrat içeren besinlere mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Peki kahvaltıda simit yemenin bilinmeyen zararları neler?

Hem ayak üstü atıştırmalık olarak, hem de hafta sonu kahvaltılarının çıtır lezzeti olarak gönüllere taht kuran sıcak simit, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önüne geçtiğini biliyor muydunuz? Çay-simit ikili özellikle Türk kahvaltı kültürünün değişilmezleri arasına girmiş olsa da simitin vücuda çok büyük zararları bulunuyor. Konusunda uzman kişilerce yapılan araştırmalar, 60 gün boyunca her gün kahvaltıda düzenli simit tüketen bireylerin vücut yağlarında ortalama 2,5 kilogram yağ artışı olduğu saptanmıştır. Aynı zamanda simitte bulunan susamın fazlası baş dönmesi yaparak, tansiyonu fırlatıyor. 

Her sabah kahvaltıda simit  yiyenlere kötü haber!

Her sabah kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

Sabahın erken saatlerinde tüketilen simit, poğaça gibi yiyecekler, beyne kilo alma sinyallerini iletir, vücut ise alınan bu sinyalleri organlara aktarır. Düzenli olarak bu şekilde yapılan kahvaltı yılda alınması gereken yağ oranının sadece 6 ayda vücuda girmesine neden olur. Aynı zamanda bu şekilde beslenme gün boyu yorgun ve strese sebep olabilir.

Her sabah kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

Her sabah kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

SABAHLARI TÜKETİLEN SİMİDİN BİLİNMEYEN ZARARLARI

Simidin zararları, aşırı tüketildiğinde ortaya çıkabilir. Bazı olumsuz etkiler şunları içerebilir:

  • Aşırı tuz içeriği: Simit genellikle yüksek miktarda tuz içerir. Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon, kalp rahatsızlıkları ve böbrek problemleri gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Yüksek karbonhidrat içeriği: Simit, beyaz un ve şeker gibi yüksek karbonhidrat içeren bileşenlerle yapılır. Bu, kan şekerinin hızla yükselmesine ve düşmesine neden olabilir, uzun vadede diyabet riskini artırabilir.
  • Şeker içeriği: Bazı simit çeşitleri eklenmiş şeker içerebilir. Aşırı şeker tüketimi obezite, diş çürükleri ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Düşük besin değeri: Simit, genellikle lif, vitamin ve mineral açısından düşük bir besin değerine sahiptir. Bu nedenle, besleyici bir atıştırmalık veya öğün alternatifi olarak tercih edilmez.
  • Aşırı kalori: Simit genellikle yüksek kalorili bir yiyecektir. Aşırı miktarda tüketildiğinde, kilo alımına katkıda bulunabilir ve obezite riskini artırabilir.
  • Gluten hassasiyeti: Buğday unundan yapılan simit, gluten içerir. Gluten hassasiyeti veya çölyak hastalığı olan kişiler için simit tüketimi sindirim sorunlarına ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bu nedenlerden dolayı, simit gibi işlenmiş yiyecekleri aşırı tüketmekten kaçınmak ve dengeli bir beslenme planı içinde tüketmek önemlidir.

Doğru egzersizin çocuklar için önemi! Çocuklar için doğru egzersiz nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Doğru egzersizin çocuklar için önemi! Çocuklar için doğru egzersiz nasıl olmalı?
250 mililitresi 270 lira, faydası saymakla bitmiyor! Evde kolay avokado yağı yapımı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

250 mililitresi 270 lira, faydası saymakla bitmiyor! Evde kolay avokado yağı yapımı tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Kul insan 3 hafta önce

60 gün yersen böyle olur be birader. Arada bir çay simit güzeldir. Vücudu çabuk toparlar. Evden aç karnına çıkmak sağlıklı değil. Mide motoru tuz ile çalışır ve bir muz , bir hurma, bir kek , bir elma vs ile acil önlemler alınmalıdır. Yoksa tansiyon sorununa yol açabilir. Özellikle aç karnına kahve içenler sıkıntılı çünkü vücudun suyunu boşaltıyor. Bol su içmeli.

Erdal 3 hafta önce

Olsada yesek

Asil TÜRK 3 hafta önce

Poğaça ayrı simit ayrı.. Simitte yağ çok az..