Genç kadın yaralı leylek için 5 saat uğraştı

Bursa'da ağaçta asılan kalan leylek için Nilüfer Arama Kurtarma ekibi seferber oldu. 5 saatlik çalışmanın ardından naylon poşete sarılı leylek kurtarıldı.

Bir ağaca konduğu esnada naylon poşete dolanan leyleği elma bahçesine gübre atmaya gelen Halil Göbel buldu. İtfaiye ekiplerini arayan Göbel, araçlarının bahçeye girememesi üzerine Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekibi çağrıldı.

5 kişi ile bölgeye gelen NAK ekibi ağacın bir bölümüne merdivenle çıkmaya çalıştı. Ancak kurumuş ağaca tırmanma imkan vermeyince ağaca yakın bir bölgeye ip atılarak çıkıldı.

Ağaca büyük bir ustalıkla tırmanan arama kurtarma uzmanı Pınar Bulmuş, kuru ve ince dallar yüzünden bir süre sonra aşağı inmek zorunda kaldı. Bunun üzerine NAK ekiplerini bölgeye çağıran Halil Göbel, av tüfeğiyle leyleğin asılı kaldığı naylon ipe nişan alıp ateş etmeye başladı. 5 el yapılan atışın ardından leyleğin takıldığı ip haline gelen poşeti vurmayı başardı.

Leyleği kurtarmak için ağaca tırmanan Pınar Bulmuş, "Emniyet alarak leyleği almayı denesek de vatandaşların yardımıyla ağaçtan indirdik. Şimdi hayvan hastanesine götürüyoruz. Şu an iyi görünüyor. İnşallah iyileşip doğaya kavuşur" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0