Su borusunda çilek yetiştiriyorlar

Erzurum'un Palandöken ilçesinde su borularının içine çilek ektiler.

Palandöken ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, hizmet binasının bahçesindeki demirlere su boruları monte ederek ziraat mühendisleri ile içine çilek fideleri ekti. 

Geçen sene başlattıkları projenin devamı olarak su borusu içerisinde çilek üretimi yaptıklarını anlatan Yiğit, amaçlarının toprağı ya da yeri uygun olmayan üreticilerin veya hobi amacı ile çilek yetiştirmek isteyenlere bu modeli göstermek olduğunu belirtti.

Bu işlemi müdürlüğün bahçe duvarına yapmalarının amacının gelen geçenin dikkatini çekmek olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, "Kimse, Toprağım yok' diye üzülmesin. Önemli bir maliyeti de yok. Su borularına bir takım uygulamalar yaparak üzerine de delikler açıp, çilek fidelerini içine yerleştirdik. Boruların içerisine daha önceden damlama sulama sistemimizi bağlıyoruz. 

Birçok vatandaşın köyde tarlası, bahçesi mevcut ama şehirde yaşayanların uygun alanları yok. Bunu tüm vatandaşlarımız yaşadıkları apartmanların bahçesinde, çitlerin üzerinde, balkonlarında veya evinin duvarında yapabilirler." dedi

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0