Beş kişiden biri yumurtayı bile...

Ünlü şef Jamie Oliver, İngiltere'de insanların temel mutfak becerilerini donatmalarına yardımcı olacak bir program düzenleyecek.

The Sun'da yer alan habere göre, bu yaz İngiltere'yi gezecek olan ünlü şef, Teaching Kitchen (mutfak öğretimi) çalışmalarına başladı.

2000 kişiyle yapılan ankette İngilizlerin mutfak becerilerinden yoksun olduğu ortaya çıktı. Beş kişiden biri yumurta kaynatamadığını itiraf etti. Mutfak becerisi olmayanlar hazır paket yiyecekleri tercih ediyor ya da restoranda yemek yiyor. 

Jamie Oliver şunları söyledi: "Hepimiz meşgulüz, ama evde yemeliyiz, evde pişirilmiş, besleyici yemekleri sevdiğimiz insanlarla paylaşırsak bu bizim için Bonus olacaktır".

Yapılan ankette, on kişiden altısının sünger keki pişirmeyi bilmediğini itiraf etti. Üçte ikiden fazlası, İngiltere'de temel pişirme becerilerinin azaldığını düşünürken, bunun yüzde 69'u hazır yiyecek paketlerinin artmasından kaynaklandığını söylüyor. 

Yarıdan fazlası okuldaki yetersizlik ya da yetersiz pişirme derslerini suçluyor, oysa yüzde 67'lik bir kesim artık gelecek nesillere aktarılmayan mutfak becerileri olduğunu belirtiyor.

On kişiden sadece dördü mutfak bilgilerini ebeveynlerinden veya dedelerinden öğrendiğini, yüzde 31'i büyüklerin kendilerine ders verdiklerini söyledi.

Hotpoint Marka İletişim Direktörü Jennifer Taylor, "Ülkenin pişirme becerilerindeki boşluğu keşfettikten sonra aileleri evde pişirilmiş bir yemekte yemek masasında bir araya getirmeye karar verdik." dedi.

Jennifer Taylor şunları söyledi: "Mutfağın çoğu zaman evin kalbi olduğu düşünüyoruz, bu nedenle halkın orada daha çok vakit geçirmesini, en çok ilgilendiği insanlar için yemek hazırlamasını istiyoruz." dedi.

yasemin.com

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0