Seren Serengil neden cezaevine gönderildi? Seren Serengil kimdir?

Gülben Ergen'in aleyhine yayın yaptığı iddiası ile yaptığı başvuru üzerine mahkeme, Seren Serengil'in 3 gün süreyle zorlama hapsine karar verdi. Seren Serengil kararın yazılmasının ardından sabah saatlerinde avukatı ile birlikte İstanbul Adalet Sarayı'na giderek İnfaz Savcılığına teslim oldu.

Gülben Ergen ve Seren Serengil arasındaki soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gülben Ergen, Seren Serengil'in sunuculuğunu üstlendiği magazin programında, aleyhine yayın yapıldığı iddiaları ile hakkında 3 günlük zorlama hapsi kararı çıkan Seren Serengil, bugün sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na giderek teslim oldu.

Seren Serengil, geçtiğimiz günlerde Bakırköy Kadın Cezaevine giden Seren Serengil, hakim tarafından gerekçeli karar imzalanmayınca geri dönmüştü. Dün cezası hakim tarafından imzalanınca bu sabah İstanbul Adalet Sarayına gelerek teslim oldu. Seren Serengil’in Pazartesi günü cezaevinden çıkacağı öğrenildi.

seren serengil

seren serengil

SEREN SERENGİL NEDEN HAPİS CEZASI ALDI?

Gülben Ergen, Seren Serengil'in sunuculuğunu üstlendiği magazin programında, aleyhine yayın yapıldığı iddiaları ile 16 Ekim tarihinde 10. Aile Mahkemesi'ne başvurarak Seren Serengil'in programında ve internet hesaplarında aleyhine yayın ve paylaşımlar yapmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırtmıştı.

Seren Serengil mahkemenin bu kararına bir üst mahkeme olan İstanbul 11.Aile Mahkemesi’nde itiraz etti. Seren Serengil’in itirazı reddedildi. İddiaya göre Seren Serengil, 20 Ekim, 23 Ekim ve 24 Ekim tarihlerinde mahkemenin tedbir kararına rağmen Gülben Ergen aleyhinde yayınlar yapmaya devam etti. Gülben Ergen de bu defa mahkemenin tedbir kararına muhalefet ettiği gerekçesiyle Seren Serengil hakkında zorlama hapsinin uygulanması için tekrar mahkemeye başvurdu.

seren serengil gülben ergen

seren serengil gülben ergen

Ancak İstanbul 10.Aile Mahkemesi, 13 Kasım 2017 tarihli kararında Seren Serengil aleyhinde istenen zorlama hapsinin şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle Gülben Ergen’in talebini reddetti. Gülben Ergen’in avukatı Altın Mimir de mahkemenin ret kararını yine bir üst mahkeme olan İstanbul 11.Aile Mahkemesi’ne taşıdı ve Seren Serengil hakkında zorlama hapsi kararı verilmesini istedi. İstanbul 11. Aile Mahkemesi, dosyayı bilirkişiye göndererek Seren Serengil’in İstanbul 10.Aile Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararına muhalefet edip etmediğinin tespitini istedi. Bilirkişi Hakan Bıyıklı, söz konusu programı deşifre ederek mahkemeye sundu.

3 gün hapis cezası aldı!

Mahkeme Gülben Ergen’in itirazını kabul etti. İstanbul 11.Aile Mahkemesi, İstanbul 10.Aile Mahkemesi’nin zorlama hapsi talebinin reddine ilişkin kararını kaldırılarak 6284 sayılı yasa kapsamında tedbir kararına muhalefet eden davalı Seren Serengil’in 3 gün süreyle zorlama hapsine ve tecziyesine karar verdi. Mahkeme kesin olduğundan 3 günlük zorlama hapsi kararının infazı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Mahkemenin bu kesin kararıyla Seren Serengil 3 gün hapis yatacak.

Ayrıca, Seren Serengil’in mahkemenin tedbir kararını bir kez daha ihlal etmesi durumunda, 15 günden da 30 günü tazyik (zorlama) hapsi verileceğine ilişkin uyarılmasına karar verildi.

seren serengil

seren serengil

SEREN SERENGİL KİMDİR?

Seren Serengil, 6 Nisan 1976 tarihinde İstanbul Amerikan Hastanesinde doğdu. Ünlü sinema sanatçısı Öztürk Serengil ve Nevin Teoman‘ın kızıdır. 4 yaşındayken anne-babası ayrılır. Çocukluğu Nişantaşı’nda annesinin yanında geçti. Annesi sekiz sene baleye gönderdi, klasik piyano dersleri aldırttı. İstanbul’da Yıldız Kolejinde okuduktan sonra Londra‘da, sonrada İsviçre’nin Montrö kentinde Buisness okudu. Anneannesi “Marcella” adında bir İtalyandı, dedesi Türk, teyzeleri, kuzenleri hepsi İtalyan kültürüyle büyümüş. Annesi Nevin hanım Seren’i sıkı yetiştirmek için, Montrö’de rahibelerin okuttuğu, erkeklerin olmadığı, köyde bir okula gönderdi. Ancak iki sene dayanabildi. 

Seren Serengil, 16 yaşında sahne hayatına atıldı. 4 sene boyunca Türkiye’nin en genç assolisti olarak sahnelere çıktı.İlk sahne deneyimine 16 yaşında İbrahim Tatlıses ile aynı gazinoda assolist olarak başlayan Seren Serengil daha sonra Emrah‘la sahnede ve dizilerde ikili çalışmalarıyla da çok beğeni topladı. Serengil'i Türkiye ilk olarak 1990 yılında Mehmet Aslantuğ ile başrolü paylaştığı köylü güzeli bir genç kızı canlandırdığı “Başka Olur Ağaların Düğünü” adlı dizi ile tanıdı.

Seren Serengil 2000 yılında televizyon ekranlarında üç sene evlilik programı sundu; Ardından konsept değişikliğine giderek, ayrılan çiftleri barıştırma formatında Türkiye’deki ilk aşk temalı evlilik programların sunuculuğunu yaptı. Yayın saatinin çok erken saatte olması sebebi ile yayını bıraktı.

seren serengil

seren serengil

Ses konusunda da başarılı olduğunu gösteren Serengil, ilk albümünü 1991 yılında “Ayrıldık” son albümünü ise 2011 yılında “Ben Adamı Ayrılırken Tanırım” adlı albümler ile yaptı. İlk albümünde okuduğu “Bana Herşey Seni Hatırlatıyor” şarkısı onu zirveye taşıdı.

Yetenekli sanatçı çıkardığı kitap ile yazma konusunda da yetenekli olduğunu gösterdi. Seren Serengil, “Benim hikayem” dediği; anne babası ayrılmış bir çocuğun hikayesini anlattığı “Nefret” adlı kitabı 29 Haziran 2007 tarihinde yayınlandı. Seren Serengil, kitabında Barselona’da yanlışlıkla uyuşturucudan kendisinin 11 gün, annesinin de 40 gün hücrede kaldığını dile getirdi.

Başından 3 evlilik geçen Serengil, ilk evliliğini 2000 yılında Ozan Kaçmaz ile yaptı. 2002 yılında boşanarak yollarını ayırdılar. İkinci evliliğini Cengiz İmren ile 2002 yıında yapan Seren Serengil, 2005 yılında bu evliliğini de noktalandırdı. Son evliliğini ise 2006 yılında Roma Konsolosluğun'da Musa Aytun ile gerçekleştirdi. Ancak burada da beklediği mutluluğu bulamayan sanatçı 2010 yılında boşandı.

seren serengil

seren serengil

Seren Serengil'in Albümleri;

Ayrıldık - 1991

Alıştım Sana Birtanem - 1994

Bana Yasak - 1996

Bu Gecenin Hatrına - 1998

Dost Bile Kalamadık - 2006

Ben Adamı Ayrılırken Tanırım - 2011

Seren Serengil'in Filmleri;

Sarhoş - 1977

Alev Gibi Bir Kız - 1990

Başka Olur Ağaların Düğünü - 1990

Yasak Sokaklar - 1993

Şükran Büfe - 1999

Belalım Benim - 2000

Şaşkın Assolist - 2005

Seren Serengil ile Yaşar İpek evleniyor! Yaşar İpek kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Seren Serengil ile Yaşar İpek evleniyor! Yaşar İpek kimdir?

BİR YORUM YAPIN 0