Serkan Kaya kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Son zamanların en çok dinlenilen sanatçısı haline gelen Serkan Kaya, seslendirdiği şarkılarla dinleyenleri kendine hayran bırakıyor. Arabesk ve fantezi müziğe başarılı yorumunu katan usta sanatçı Serkan Kaya hayatı ile de merak konusu oldu. Serkan Kaya kimdir? Hayatı ve biyografisi...

Sanat camiasına ilk olarak 2001 yılında adım atan başarılı ses sanatçısı Serkan Kaya, seslendirdiği şarkıları ve yorumu ile büyük hayran kitlelerine sahip oldu. Seslendirdiği "Mesele" ve "Kalakaldım" eserleri ile günümüzün en çok dinlenilen şarkıcıları arasına girdi. Peki Serkan Kaya kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

serkan kaya

serkan kaya

SERKAN KAYA KİMDİR?

Serkan Kaya, 24 Temmuz 1977 yılında Sivas'ta dünyaya gelmiştir. İlk okul ve lise eğitimini Sivas'ta tamamlayan Serkan Kaya, Sivas Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Lise eğitimini tamamlamasının ardından vatani görevini gerçekleştirmek için Ankara Armoni Mızıka Birliğine gitti. Askerliğin bitmesi ile İstanbul'a gelerek müzikal çalışmalarına başladı.

serkan kaya

serkan kaya

Besteci, şarkıcı ve söz yazarı kimliği ile tanınan Serkan Kaya, 2000 yılında ilk eseri "Senden Sonra Ben" adlı albümünü çıkarmıştır. Ardından 10 yıllık bir ara veren sanatçı 2011 yılında ‘Aşk Ne Demek Bilen Var mı?’ adlı ikinci albümünü çıkarmıştır. Bu albümdeki bütün şarkıların sözü ve müziğini de kendisi yazdı.  "Aşk Ne Demek Bilen Var mı?" albümünün çıkış şarkısı olan "Sevemiyorum" şarkısına klip çeken Serkan Kaya, daha sonra "Aşk Ne Demek Bilen Var mı?" ve "Zor Bela" adlı şarkılarına klip çekti.

serkan kaya

serkan kaya

Serkan Kaya, 2015 yılında üçüncü çalışması "Gönül Bahçem" adlı albümünü çıkartmıştır. Bu albüm ile hayran kitlesini ikiye katlayarak sevilen ve tanınan bir sanatçı haline gelmiştir. Gönül Bahçem albümü uzun bir süre çok satanlar listesinde yer almıştır. Albümün "Kalakaldım" adlı çıkış şarkısı radyo ve televizyonların yanı sıra dijital platformalarda da en çok indirilen şarkı olmuştur.

serkan kaya

serkan kaya

Serkan Kaya, 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Fantezi – Halk Müziği (Erkek)” ödülünü kazanmıştır.

Serkan Kaya'nın Albümleri;

Senden Sonra Ben - 2000

Aşk Ne Demek Bilen Var Mı? - 2011

Gönül Bahçem - 2015

Miras - 2017

BİR YORUM YAPIN 0