Seren Serengil kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Bir dargın bir barışık ilişkilerini sonunda mutlu son ile noktalandıran Seren Serengil ve Yaşar İpek çifti, geçtiğimiz gün Şile'de ihtişamlı bir tören ile nişanlandılar. Her yaptığı ve söylediği söz ile olay olan adından sıkça bahsettiren Seren Serengil kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

seren serengil

seren serengil

SEREN SERENGİL KİMDİR?

Seren Serengil, 6 Nisan 1976 tarihinde İstanbul Amerikan Hastanesinde doğdu. Ünlü sinema sanatçısı Öztürk Serengil ve Nevin Teoman‘ın kızıdır. 4 yaşındayken anne-babası ayrılır. Çocukluğu Nişantaşı’nda annesinin yanında geçti. Annesi sekiz sene baleye gönderdi, klasik piyano dersleri aldırttı. İstanbul’da Yıldız Kolejinde okuduktan sonra Londra‘da, sonrada İsviçre’nin Montrö kentinde Buisness okudu. Anneannesi “Marcella” adında bir İtalyandı, dedesi Türk, teyzeleri, kuzenleri hepsi İtalyan kültürüyle büyümüş. Annesi Nevin hanım Seren’i sıkı yetiştirmek için, Montrö’de rahibelerin okuttuğu, erkeklerin olmadığı, köyde bir okula gönderdi. Ancak iki sene dayanabildi. 

seren serengil

seren serengil

Seren Serengil, 16 yaşında sahne hayatına atıldı. 4 sene boyunca Türkiye’nin en genç assolisti olarak sahnelere çıktı.İlk sahne deneyimine 16 yaşında İbrahim Tatlıses ile aynı gazinoda assolist olarak başlayan Seren Serengil daha sonra Emrah‘la sahnede ve dizilerde ikili çalışmalarıyla da çok beğeni topladı. Serengil'i Türkiye ilk olarak 1990 yılında Mehmet Aslantuğ ile başrolü paylaştığı köylü güzeli bir genç kızı canlandırdığı “Başka Olur Ağaların Düğünü” adlı dizi ile tanıdı.

Seren Serengil 2000 yılında televizyon ekranlarında üç sene evlilik programı sundu; Ardından konsept değişikliğine giderek, ayrılan çiftleri barıştırma formatında Türkiye’deki ilk aşk temalı evlilik programların sunuculuğunu yaptı. Yayın saatinin çok erken saatte olması sebebi ile yayını bıraktı.

seren serengil

seren serengil

Ses konusunda da başarılı olduğunu gösteren Serengil, ilk albümünü 1991 yılında “Ayrıldık” son albümünü ise 2011 yılında “Ben Adamı Ayrılırken Tanırım” adlı albümler ile yaptı. İlk albümünde okuduğu “Bana Herşey Seni Hatırlatıyor” şarkısı onu zirveye taşıdı.

Yetenekli sanatçı çıkardığı kitap ile yazma konusunda da yetenekli olduğunu gösterdi. Seren Serengil, “Benim hikayem” dediği; anne babası ayrılmış bir çocuğun hikayesini anlattığı “Nefret” adlı kitabı 29 Haziran 2007 tarihinde yayınlandı. Seren Serengil, kitabında Barselona’da yanlışlıkla uyuşturucudan kendisinin 11 gün, annesinin de 40 gün hücrede kaldığını dile getirdi.

Başından 3 evlilik geçen Serengil, ilk evliliğini 2000 yılında Ozan Kaçmaz ile yaptı. 2002 yılında boşanarak yollarını ayırdılar. İkinci evliliğini Cengiz İmren ile 2002 yıında yapan Seren Serengil, 2005 yılında bu evliliğini de noktalandırdı. Son evliliğini ise 2006 yılında Roma Konsolosluğun'da Musa Aytun ile gerçekleştirdi. Ancak burada da beklediği mutluluğu bulamayan sanatçı 2010 yılında boşandı.

seren serengil

seren serengil

Seren Serengil'in Albümleri;

Ayrıldık - 1991

Alıştım Sana Birtanem - 1994

Bana Yasak - 1996

Bu Gecenin Hatrına - 1998

Dost Bile Kalamadık - 2006

Ben Adamı Ayrılırken Tanırım - 2011

Seren Serengil'in Filmleri;

Sarhoş - 1977

Alev Gibi Bir Kız - 1990

Başka Olur Ağaların Düğünü - 1990

Yasak Sokaklar - 1993

Şükran Büfe - 1999

Belalım Benim - 2000

Şaşkın Assolist - 2005

BİR YORUM YAPIN 0