Beykoz'da gezilecek yerler

İstanbul'un zümrüdü olan Beykoz'da gün boyu gezebileceğiniz mekanları sizler için derledik. İşte Beykoz'a gittiğinizde gezebileceğiniz adresler...

İstanbul'un en gözde semtlerinden biri olan Beykoz, Anadolu yakasına geçtiğinizde muhakkak uğramanız gereken yerlerden biridir. Boğaz'ın muhteşem güzelliğini gözler önüne sunan Beykoz'a gittiğinizde gezip görebileceğiniz yerleri sizler için derledik...

BEYKOZ'DA NERELER GEZİLİR VE NE YENİR?

ANADOLU HİSARI KALESİ

Anadolu yakasına geçtiğiniz zaman uğramanız gereken ilk durak I.Beyazıd'in yaptırdığı Anadolu hisarı olmalıdır. Anadolu'nun en dar noktasında bulunan bu görkemli kalenin kuş bakışı manzarası sizi büyüleyecek...

BEYKOZ SOSYAL TESİSLERİ

Uygun bütçesi ve deniz kenarında ailenizle beraber yapabileceğiniz lezzetli bir kahvaltı ya da akşam yemeği için tercih edebileceğiniz en özel yerlerden birisidir.

Pahalı olmayan fiyatları nedeniyle kalabalık olarak gidip gezebileceğiniz Beykoz sosyal tesislerinde yemek sonrası sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.

HİDİV KASRI

Mimari yapısıyla herkesi kendine hayran bırakan Hidiv kasrında şık sunumlarla yemek yiyebilir ya da düğün çekimlerinizi burada yapabilirsiniz. Oldukça şık bir manzaraya sahip olan Hidiv kasrında eşsiz güzellikler sizi bekliyor olacak...

RİVA CENNETİ

İstanbul kalabalığından kaçıp sakin ve huzurlu bir yer arıyorsanız burası tam size göre! Çevresi sık ağaçlarla sarılı ve hırçın dalgalarıyla Karadeniz sularını anımsatan deniz manzarası sizi kendine hayran bırakacak...

EN SAKİN KAÇIŞ YERİ: POLENEZKÖY

Haftasonu keyfini güzel bir piknik organizasyonu ile taçlandırmak isteyen aileler için ideal yerlerden biridir.

Ormanda yürüyüş yapıp, keyifli aktiviteler düzenleyebilirsiniz.

EŞSİZ GÜZELLİK: OTAĞ TEPE

Manzarasını görür görmez gitmek isteyeceğiniz en huzurlu mekanlardan biridir. Daha çok dış çekim amacıyla tercih edilen bu koruda, dilediğiniz gibi gezebilir keyfili dakikalar geçirebilirsiniz.

Ancak, yiyecek ve içecek içeri sokmak yasak.

MİHRABAT KORUSU

Kanlıca tarafında kalan Mihrabat Korusunda manzara karşısında uygun fiyatlı kahvaltı yapabilirsiniz.

Kişi başı kahvaltı fiyatı: 40 TL. Yemek yedikten sonra koruda yürüyüş yapabilirsiniz.

ANADOLU FENERİ

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkış tarafında bulunan Anadolu Feneri çevresinde yer alan balıkçılarda ziyafet çekebilirsiniz.

YOROS KALESİ

İmros kalesiyle beraber Boğaz'a giriş kontrolleri için yapılmıştır.Yeşil ile mavinin ortak noktası olan Yoros kalesinde muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz.

KANLICA

Kanlıca tarafına geçipte yoğurdunu tatmamak olmaz! Meşhur kanlıca yoğurdunu yiyebileceğiniz adres ise: Cafe İsmailağa.

AKBABA TÜRBESİ

Akbaba'da bulunan Akbaba Türbesi, bilhassa İslam'daki özel aylarda turistlerin akın ettiği türbelerden birisi oluyor. İlçenin maneviyatını hissetmek isteyen kişiler bu türbeyi ziyaret edip dua ediyor.

İSHAK AĞA ÇEŞMESİ (ON ÇEŞMELER)

İstanbul'a ait kaynak su havzaların toplandığı önemli bir çeşme olan İshak Ağa Çeşmesi dünyanın sayılı mimari eserlerindendir.

KÜÇÜKSU KASRI

Osmanlı döneminde dikkat çeken “Kandil Bahçesi” ismiyle padişahın has bahçelerinden biri olarak kullanılır.

HZ. YUŞA TEPESİ

Tepede bir yerde mezarı bulunan Hz. Yuşa'nın nerede yattığı belli olmadığından dolayı 17 metre uzunluğuna sahip bir mezar yeri vardır. Bölgeye Yuşa (a.s) dergahı ya da Hz. Yuşa tepesi denir.

'Sen Anlat Karadeniz' dizisindeki konağın hikayesi

İLİŞKİLİ HABER

'Sen Anlat Karadeniz' dizisindeki konağın hikayesi
'Egenin Hamsisi' dizisindeki Çamlıhemşin konakları

İLİŞKİLİ HABER

'Egenin Hamsisi' dizisindeki Çamlıhemşin konakları
Uzun ömürlü dekorasyon için 5 öneri

İLİŞKİLİ HABER

Uzun ömürlü dekorasyon için 5 öneri
İnternetten nasıl para kazanılır?

İLİŞKİLİ HABER

İnternetten nasıl para kazanılır?

BİR YORUM YAPIN 0