Orhan Gencebay'ın mest olduğu etkinlik!

Büyük İslam âlimi ve mutasavvıf Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Hazretleri, 745. Vuslat yıldönümünde Beyoğlu’nda düzenlenen özel programla anıldı. Dün akşam gerçekleştirilen programda yer alan usta oyuncu arasında Orhan Gencebay da vardı. İşte etkinliğin ayrıntıları...

Dün akşam Hz. Mevlana vefatının 745. yıldönümü sebebiyle Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Mevlevihanesi’nde bir program düzenlendi. Şeb-i Arus programı tekke pilavı ikramı ile başlayan programda konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gönüller Sultanı Hazreti Mevlana’yı vefatının 745. sene-i devriyesinde yâd ediyoruz. Mevlana, beden kafesini terk edeli 745 yıl oldu. Buna rağmen onun nefesi, ‘Ne olursan ol, gel’ daveti dün söylenmiş kadar taze, dün söylenmiş kadar dipdiri. Milyonlarca insan,  O’nun eserleriyle kendine gitmeye, hakikati aramaya, bulmaya gayret ediyor. İlahi ışığın peşinde adeta bir pervane gibi dönüyor. Bizler de bu davete icabet ederek Galata Mevlevihanesi’nde buluştuk.” dedi.

Gerçekleştirilen programa; farklı dinlere mensup cemaat liderleri ve konsolosların yanı sıra iş, sanat, spor ve medya camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Bu davetliler arasında usta sanatçı Orhan Gencebay'da vardı. Başkan Demircan'ın konuşmasının ardından özel olarak hazırlanan Sema Mukabelesi hem Gencebay'ın hem de tüm katılımcıları mest etti.

Program bitiminde Başkan Demircan, “Beyoğlu Galata Mevlevihanesi, asırlar boyunca bütün insanlığı sevgiye, merhamete ve kendimize gelmeye davet etti. Yüzyıllarca Mevlana’nın kandili burada yandı. Burası umut dergahıdır.  Hazreti Mevlana da ne olursan ol gel, derken gidilmesi gereken menzilin her şeyden önce İnsanın kendi olduğunu imâ eder. İnsan kendine vardığında, İlahi hikmet kalbine iner. Bir Müslümanın, bir Hristiyanın, bir Musevinin, bir ateşperestin yatacağı toprak da bir, içtiğimiz su, ikiye böldüğümüz ekmek, hepimizin alnındaki vahdet mührü de bir! Bu zarif buluşma; Mevlana’yı daha iyi anlamaya, davetine icabet etmeye ve en çok da kendimize gitmeye vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

İŞTE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKTEN BAZI KARELER;

Yeni jenerasyon 'Hababam Sınıfı' geliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Yeni jenerasyon 'Hababam Sınıfı' geliyor!
Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu hakkında gelişme

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu hakkında gelişme
Türkücü Berdan Mardini ameliyat oldu

İLİŞKİLİ HABER

Türkücü Berdan Mardini ameliyat oldu
Şahan Gökbakar'dan Tarkan taklidi

İLİŞKİLİ HABER

Şahan Gökbakar'dan Tarkan taklidi
TRT 1 resmen duyurdu izleyici çıldırdı! O dizi için...

İLİŞKİLİ HABER

TRT 1 resmen duyurdu izleyici çıldırdı! O dizi için...
Engin Altan Düzyatan'dan mutlu aile pozu

İLİŞKİLİ HABER

Engin Altan Düzyatan'dan mutlu aile pozu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0