Palandöken Kayak Merkezi nerede? Palandöken Kayak Merkezinde neler yapılabilir?

Kış mevsiminin gelişiyle en keyifli aktivitelerden biri olan kayak için de harika gezi rotaları oluşturabilirsiniz. Türkiye'nin yanı sıra dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Palandöken, bu dönemde en sık gidilen yerlerin başında geliyor. Peki, Palandöken kayak merkezi nerede? Palandöken kayak merkezinde neler var? Palandöken kayak merkezinde nerelere gidilir? İşte yanıtlar...

Aralık ayının sonlarına doğru yaklaşırken bembeyaz karlarla kaplı bir atmosfere "merhaba" diyoruz. Bu mevsimde ailemiz ve sevdiklerimizle hem dinlenebileceğimiz hem de eğlenebileceğimiz gezi rotaları oluşturabiliriz. Özellikle Türkiye'de kış turizminin gözdesi olan Palandöken, her yıl binlerce kayak severe kucak açıyor. Dünyanın en iyi kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken Kayak Merkezi yeni yıla yaklaşırken seyahat rehberinizin en üst sıralarında olmalı. Gelin, beyazın zarafetiyle kuşanmış Palandöken Kayak Merkezini birlikte adım adım keşfedelim.

Erzurum nerede, hangi bölgede? ErzurumİLİŞKİLİ HABERErzurum nerede, hangi bölgede? Erzurum'da gezilecek yerler nerelerdir? Erzurum'a nasıl gidilir?

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ NEREDE?

2200 metre ile 3200 metre arasında değişen dağlardan oluşan Palandöken, Türkiye'nin doğusunda yer alan Erzurum şehrindedir. Yılın 5 ayı kayak yapmaya elverişli yapısıyla dikkat çeken Palandöken Kayak Merkezi, kar kalitesi ve uzun pistleri ile dünyanın en iyi kayak merkezleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan kayak merkezi havaalanına da 17 kilometre uzaklıktadır.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en iyi kayak merkezleri nerede? Türkiye'de kayak yapılacak en güzel yerler

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİNDE NELER YAPILIR?

Eğer Palandöken'e gelmeye karar verdiyseniz ilk olarak Erzurum yöresine ait peynir çeşitleri ile mükemmel bir kahvaltı yaparak güne başlamanızı tavsiye ederiz. Ardından kayak pistleri değişen yüksekliğine bağlı olarak kayak deneyiminin tadını çıkarmaya hazır olun.

New York Times Gazetesi tarafından belirlenen dünyadaki en iyi 41 kayak merkezi listesinde yer alan Palandöken Kayak Merkezi, "toz kar" özelliğinden dolayı kış turizminin parlayan yıldızı haline gelmektedir.

8 tanesi kolay, 9'u orta düzeyde ve 12'si zor düzeyde olmak üzere toplamda 29 pistin bulunduğu bu yerde zorluk seviyesine göre tercihlerde bulunabilirsiniz. Tüm pistlerde aynı anda yaklaşık 12 bin kişi aynı anda kayak yapabilir. En uzun kayak pistinin 14 kilometre olduğunu da belirtmekte fayda var!

Öte yandan; Palandöken Kayak Merkezi'nde snowboard, yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube ve paintball gibi farklı aktiviteleri de deneyebilirsiniz. 

Eğer fotoğrafçılığa ilginiz varsa buraya geldiğinizde birbirinden eşsiz kar manzaralarını fotoğraflama şansını elde edebilirsiniz. Yükseklik korkusu olmayanlar için ise Telesiyej öneriyoruz. Bu aletle tüm Palandökeni yukarıdan izleyebilirsiniz.

Ara verdikten sonra her kayak merkezinde olduğu gibi burada da mangalda sucuk ekmek keyfi yapabilirsiniz.

Palandöken' kadar gelmişken cağ kebabı, şiş köfte, kadayıf dolma ve balık gibi yöresel tatları denemeden dönmeyin! 

BİR YORUM YAPIN 0