Türkiye Afrika’yla gastronomi tecrübesini paylaşmaya devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odasının 2012 yılından bu yana sürdürmekte olduğu Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi 59. Grup kursiyerlerini mezun etti. İşte, haberin ayrıntıları...

Temmuz ayında gerçekleşen ve yaklaşık 4 hafta boyunca devam eden yoğun programlı eğitimlerde Burkina Faso, Kamerun, Haiti, Mali, Nijer'den katılan kursiyerler Helal Gıda ve Aşçılık eğitimleri verildi. 13 kişiden oluşan grubun eğitimleri Üsküdar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmenleri ve mutfağında meydana geldi.

Türkiye Gastronomi Tecrübesini Afrika

Türkiye Gastronomi Tecrübesini Afrika

Eğitim ile kursiyerler mesleki anlamda becerilerini geliştirirken mutfak araç gereçlerini tanıyarak, hızlı ve doğru bir şekilde kullanmayı bilgi edindiler. Eğitimde katılımcılar standart reçeteyi ele alarak yiyecek ve içecekleri rahatlıkla, doğru ve hızlı bir biçimde yapabildiler. Kursiyerlerin, mutfak ve kişisel hijyenin öneminin de anlatıldığı eğitimde mutfak birimleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Türkiye Gastronomi Tecrübesi

Türkiye Gastronomi Tecrübesi

TİKA ve İTO

TİKA ve İTO

Eğitime ülkemizin favori şefleri oluşturdukları deneme menülerle katılarak, bu menüleri kursiyerlerle birlikte hazırladı. 

Leonardo DiCaprio'dan Amazonlar'a 5 milyon dolar bağış

İLİŞKİLİ HABER

Leonardo DiCaprio'dan Amazonlar'a 5 milyon dolar bağış

BİR YORUM YAPIN 0