Zonguldak'ta ne yapılır? Zonguldak'ta ne yenir? Zonguldak'ta gezilecek yerler

Zonguldak doğal güzellikleri ve tarihinin yanı sıra günümüzdeki modern şehir yaşamıyla dikkat çekiyor. Zonguldak'ta gezilecek yerlerden yemeyi tercih edeceğiniz meşhur yemeklerine kadar her ayrıntıyı sizler için derledik. İşte, haberin ayrıntıları...

Zonguldak'a ilk defa gidenlere özel mekan önerilerini, hangi yemeğin meşhur olduğunu merak ediyorsanız, doğru sayfaya yönlendirildiniz. İstanbul'a yaklaşık 4 saat 24 dakika gibi kısa mesafede olan Zonguldak, uçak ile 49 dakika sürmektedir. Zonguldak Bartın'a 50 km, Bolu ise 82 km olmaktadır. Dilerseniz Bartın'a ve Bolu'ya da uğrayabilirsiniz. Bartın'da gezilecek yerler adlı haberimiz için içeriğimize göz atabilirsiniz. Peki, Zonguldak'ta nereleri gezmeli,hangi yiyecekleri tercih etmelisiniz? İşte, merak edilen ayrıntılarla Zonguldak turu...

Zonguldak

Zonguldak

ZONGULDAK'TA NE YENİR?

Sebze ve meyve tarımı elverişli olan Zonguldak'ta, kara lahana, pırasa, ıspanak, armut, fındık, elma, erik, dut, ceviz, kestane, kızılcık, mısır, buğday, arpa, çavdar ve kiraz çok yetiştirilen ürünlerdir.

Mantarlı Börek

Mantarlı Börek

Zonguldak’ta kanlıca ve sarı kız mantarı ile hazırlanan iç malzemesi ile yapılan hamur işidir. Mantarseverleri hamur işiyle buluşturan bu tadı tatmayı ihmal etmeyiniz.

Beyaz Baklava

Beyaz Baklava

Baklavanın beyaz görünmesi ona bu adın verilmesine neden olmuştur. İçi cevizle dolu olan baklava fırından tam kızarmadan çıkarılarak üzerine şerbeti döküldüğü için beyaz görünmektedir. 

Devrek Simidi

Devrek Simidi

Zonguldak'ın Devrek ilçesine giderseniz Devrek Simidinden mutlaka tadınız. Devrek simidinin en belirgin özelliği, kazan simidi olması ve dut pekmezinde haşlanarak hazırlanmış olmasıdır. 

Pırasalı Mancar

Pırasalı Mancar

Sebzeseverlere özel olan Pırasalı Mancar; pırasa, barbunya, bulgur, domates püresi ile yapılan doyurucu ve lezzetli bir sebze yemeğidir. 

ZONGULDAK'TA NERELER GEZİLİR?

Zengin kömür madenlerinin bulunduğu bu liman şehri geçmişte de madenleri ve limanı olması nedeniyle her zaman önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Şehrin coğrafi yapısı engebeli arazi, sarp kayalıklar, ormanlar, göller, şelaleler, sazlık ve bataklıklardan oluştuğundan ekstrem sporlara ve doğa gezilerine ilgi duyanların ilgisini çekmektedir.

Filyos

Filyos

Filyos Nehri'nin Karadeniz'e ulaştığı noktada kurulmuş olan Filyos Antik Kenti, bir iç kale, iki anıt mezar alanı ve günümüzde sular altında kalmış bir limandan oluşmuştur. 

Acheron Vadisi

Acheron Vadisi

Cehennemağzı Mağaraları’nın bulunduğu yer olan Acheron Vadisi'nde; ilk Hristiyanlık, Helen, Roma, Bizans, Osmanlı Dönemi’ne ait kalıntılar bulunmaktadır.

Cehennemağzı Mağaraları

Cehennemağzı Mağaraları

Cehennemağzı Mağaraları ilk Hristiyanların ibadethane olarak kullandığı mağaralardır. Mutlaka gezilmesi gereken bu yer, üç mağaradan oluşmaktadır.

Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası

Görselliği ile pek çok turisti büyüleyen Gökgöl Mağarası, şehir merkezinden yaklaşık 5 km uzaklıkta ve Erçek Deresi'nin yakınında yer almaktadır.

Gümeli Tabiat Anıtı

Gümeli Tabiat Anıtı

Zonguldak'ta meşhur olan Gümeli Tabiat Anıtı, kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır. Doğa yürüyüşünü ve fotoğraf çekmeyi sevenlere göre olan Gümeli'de yer alan tesislerde yemek yiyebilirsiniz.

Zonguldak

Zonguldak

Batı Karadeniz turu yapmayı planlayanlar, doğal güzelliğiyle büyüleyen Zonguldak'ı mutlaka keşfetmeli.

Kışın gidilebilecek en güzel kayak merkezleri ve otelleri

İLİŞKİLİ HABER

Kışın gidilebilecek en güzel kayak merkezleri ve otelleri
Özel günler için gidebileceğiniz uygun fiyatlı mekanlar

İLİŞKİLİ HABER

Özel günler için gidebileceğiniz uygun fiyatlı mekanlar
Göller Ekspresi nedir? Nereden gidilir? Göller Ekspresi hakkında bilgi

İLİŞKİLİ HABER

Göller Ekspresi nedir? Nereden gidilir? Göller Ekspresi hakkında bilgi
İstanbul'da nerede ata binilir? Ata bineceğiniz at çiftliği rotaları

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da nerede ata binilir? Ata bineceğiniz at çiftliği rotaları

BİR YORUM YAPIN 4

Bartınlı 4 yıl önce

Türkiyenin en büyük varoşu malesef insanı burayı çok acımadan hunharca kullanmış bu şehir isviçrelilerin elinde olsa çok daha farklı olurdu

Siyami 4 yıl önce

Zamanında sanayinin beşiği olan kent şimdilerde çocuk büyüdü denip rafa kaldırılmış durumda. Yerleşim olarak Ereğli ve Çaycuma gelişim ve sanayileşme için uygun fakat onu bile yapamadık.

Ramo67 4 yıl önce

Yaran var heralde, tertemiz havasi yeter topragimin medeniyet gormus kardes..

Hasan 4 yıl önce

Zonguldak kadar medenıyetten uzak, gecmısının izlerini guzellıklerını katletmıs ve enkaz olmus, bir şehir daha yok. Bosuna övüp ınsanları hayl kırıklıgına ugratmayalım.

Toplam 6 beğeni